Χ. Ιντζίδης: Δεν είναι ανώτερος ο Απόλλων από τον Ολυμπιακό Β.

Για το παιχνίδι της Κυριακής (26/4, 18.00) με τον Απόλλωνα Σμύρνης «ζουν και αναπνέουν» όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να αισιοδοξούν πως μπορούν να φύγουν με το «διπλό» από τη Ριζούπολη, απέναντι σε μια ομάδα που παραμένει αήττητη φέτος εντός έδρας, όσον αφορά το πρωτάθλημα…

…της Football League. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Χρήστος Ιντζίδης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» σχολίασε την κλήρωση των πλέι οφ για τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Είμαι της άποψης πως δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για μια σειρά παιχνιδιών όπου όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Σε κάθε παιχνίδι στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί. Θα παίξουμε με όλες τις ομάδες, κάθε ματς έχει τις δικές του δυσκολίες και ιδιαιτερότητες και οι ποδοσφαιριστές με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα καθορίζουμε την πορεία μιας ομάδας».
Θα προτιμούσες να ξεκινούσε η ομάδα τις υποχρεώσεις της στα πλέι οφ με εντός έδρας παιχνίδι; «Είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας ο στόχος είναι ο ίδιος. Η νίκη. Θα επιδιώξουμε να έχουμε ένα θετικό ξεκίνημα στα πλέι οφ, καθώς μετά ακολουθούν δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο γήπεδό μας, στα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε απόλυτα τον παράγοντα έδρα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή μας απασχολεί μόνο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δεν βλέπουμε τίποτα άλλο μπροστά μας».
Έχει αρχίσει η «ακτινογραφία» του Απόλλωνα, σας μίλησε ο προπονητής σας για τον προσεχή αντίπαλο; «Η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ άρχισε από την Τρίτη και πιστεύω πως κόντρα στον Απόλλωνα θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει, για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Είναι νωρίς ακόμη για να μας μιλήσει ο προπονητής για το τι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο ματς. Αυτό θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, όταν και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία».
Ο Απόλλων είναι αήττητος στο γήπεδό του. Είναι σε θέση ο Ολυμπιακός να φύγει με τους τρεις βαθμούς από μια πολύ δυνατή έδρα; «Γιατί να μη μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη. Εάν εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας, παρουσιαστούμε σοβαροί και όπως πρέπει, πιστεύω, πως μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Άλλωστε, δε νομίζω πως ο Απόλλων είναι ανώτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό…».
Είναι ο Ολυμπιακός έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας σειράς δύσκολων αγώνων, όταν μάλιστα η ομάδα ξεκινά τα πλέι οφ χωρίς βαθμό;
«Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι, τόσο για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όσο και για τα παιχνίδια που ακολουθούν στα πλέι οφ. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στις προπονήσεις, υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα και θα παλέψουμε με πάθος σε όλα τα ματς»
Οι τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας έχουν επηρεάσει την ομάδα;
«Δε νομίζω πως θα επηρεάσει την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Δώσαμε την περασμένη Κυριακή ένα φιλικό παιχνίδι με τον Τύρναβο, πήγαμε αρκετά καλά και δείξαμε πως δεν έχουμε βγει εκτός ρυθμού. Βέβαια, όταν για τρεις εβδομάδες δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια είναι πρόβλημα για μια ομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν το αντιμετωπίζει μόνο ο Ολυμπιακός, καθώς όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στα πλέι οφ έχουν το ίδιο χρονικό διάστημα αποχής από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις».
Βρίσκεσαι τέσσερις μήνες στον Ολυμπιακό, είσαι ευχαριστημένος από το νέο σου ποδοσφαιρικό περιβάλλον;
«Θα έλεγα πω ναι. Όταν βρίσκεται σε μια ομάδα και αγωνίζεσαι, είσαι ευχαριστημένος. Κάθε ποδοσφαιριστής που έχει φιλοδοξίες θα πρέπει να στοχεύει ολοένα και ψηλότερα. Αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Μακάρι να ξαναπαίξω στη Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό Βόλου».
Ποιο θεωρείς το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της ομάδας που της έδωσε τη δυνατότητα να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
«Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο δύσκολα χάνει και καταφέραμε με την πορεία μας στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να πάρουμε το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Εύχομαι να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και στη συνέχεια, να σημειώσουμε νίκες και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, την άνοδο στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις