Σφαιρόπουλος: «Γίνονται επαφές για προσθήκη παίκτη, όχι γι’ αλλαγή»

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το αυριανό ματς με τη Βαλένθια , ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται για προσθήκη παίκτη στον Ολυμπιακό, καθώς και για τον Κιμ Τιλί που θα επανέλθει.

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας της συνέντευξης Τύπου. Ο Έλληνας κόουτς σχολίασε και την προσεχή αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Βαλένθια, αλλά ρωτήθηκε κυρίως για τον παίκτη που πρόκειται να αποκτηθεί. Ο ίδιος τόνισε πως γίνονται επαφές για να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας, αλλά δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσο κοντά είναι η ομάδα στο να κάνει δικό της κάποιον γκαρντ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Κιμ Τιλί, που είναι πλέον έτοιμος κι αναμένεται να δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια.  Και τόνισε πως ο Γάλλος θα γίνεται όλο και καλύτερος με το πέρασμα του χρόνου.

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» δήλωσε αρχικά εν όψει της αναμέτρησης για την 23η αγωνιστική: «Επανερχόμαστε στις υποχρεώσεις μας για την Εuroleague. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Παίζουμε με μία επικίνδυνη ομάδα, πολύ επιθετική. Έχει τον Γκριν, έχει καλό σύνολο. Της λείπουν 1-2 παίκτες, ιδίως στα γκαρντ, αλλά έχει καλύψει τα κενά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση για να κερδίσουμε άλλο ένα παιχνίδι».

Συνεχίζοντας, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν έχει σταθεί σε κάποιο σημείο που αφορά στην εικόνα της ομάδας στον τελικό: «Αν και η συνέντευξη Τύπου είναι για το ματς με τη Βαλένθια, θα απαντήσω. Ασφαλώς αναλύσαμε τον τελικό, είδαμε τα λάθη μας και πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Λέτε να μην το έχουμε κάνει αυτό»;

Για τα σενάρια αναφορικά με την απόκτηση παίκτη: «Πολύ ωραία ερώτηση. Όντως γίνονται κινήσεις για να ενισχυθεί η ομάδα σε συνεργασία με τη διοίκηση. Θέλουμε να βρούμε σε πρώτη φάση έναν παίκτη που να είναι ικανός να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπολογίζουμε αυτούς που έχουμε. Είναι προσθήκη, όχι αλλαγή. Δεν ψάχνουμε παίκτη απλά για να πάρουμε, αλλά κάποιον που θα μας βοηθήσει».

Για το αν είναι κοντά σε παίκτη ο Ολυμπιακός: «Υπάρχουν ονόματα. Το πόσο κοντά ή μακριά είναι δεν μπορούμε να το πούμε. Δεν κάνω εγώ τις επαφές, αλλά η διοίκηση μεριμνά. Δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένη απάντηση. Πάντως γίνονται διεργασίες».

Για το λόγο της προσθήκης του παίκτη: «Θέλουμε άλλον έναν ποιοτικό παίκτη, ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω με την εμπειρία του και την ποιότητά του. Να έχουμε μία ακόμη εναλλακτική λύση. Γι’ αυτό κάνουμε προσθήκη και όχι αλλαγή. Σίγουρα θα έρθει ένας παίκτης, όχι για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφή, αλλά για να βοηθήσει».

Για το αν μπορεί ένας νέος παίκτης να «τραβήξει» και κάποιον που δεν αποδίδει καλά: «Ίσως ναι. Ίσως να είναι ένας τρόπος, για να βοηθήσει αυτούς που υπάρχουν εδώ να απελευθερωθούν. Όλα αυτά είναι στο σκεπτικό μας».

Για την απόκλιση που παρουσιάζει η απόδοση του Ολυμπιακού σε ματς εντός κι εκτός έδρας: «Μπορεί να ισχύει. Όμως έχουμε κερδίσει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας. Σίγουρα είχαμε έναν κακό μήνα τον Ιανουάριο και ένα κακό παιχνίδι στον τελικό. Έχω ξαναπεί ότι μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει καλά κι εντός κι εκτός έδρας. Μην ξεχνάτε όμως ότι τον Ιανουάριο είχαμε παίξει 4 σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να αποδίδεις. Ίσως έτυχε να έρθουν αυτά τα εκτός έδρας στο κακό μας μομέντουμε. Το παιχνίδι στη Μαδρίτη έδειξε πως είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως συνέβαινε και πριν από τον Ιανουάριο. Δεν αμφισβητώ αυτό που λέτε. Προσπαθούμε να παίξουμε εξίσου καλά. Η ενέργεια στην Euroleague σχετίζεται και με το τί πρόγραμμα έχεις. Αν δείτε τις ήττες κι άλλων ομάδων, βλέπουμε ότι δεν μπορείς να κερδίσεις όλα τα ματς. Σίγουρα η έδρα μας είναι σημαντική και θέλουμε να τη διαφυλάξουμε. Έχουν μείνει 8 ματς. Είμαστε σε καλό μομέντουμε και θέλουμε να το διατηρήσουμε».

Για τις επιθετικές επιδόσεις της Βαλένθια και τον πλουραλισμό που φαίνεται να έχει εσχάτως: «Είναι σημαντική η άμυνα. Είπα και πριν ότι έχουν έναν πολύ καλό σκόρερ, όπως ο Γκριν, αλλά και καλούς spot up σουτερ. Έχει βγει για παράδειγμα ο Αμπάλντε που εσχάτως είναι πολύ παραγωγικός. Έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και πρέπει η άμυνά μας να είναι συγκεντρωμένη και να μας δώσει και ρυθμό στην επίθεση».

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου: «Κι αυτοί θα έχουν έναν παίκτη, που δεν είχαν, όπως ο Ντούμπλιεβιτς. Κι εμείς θα έχουμε όμως τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Τιλί. Η φιλοσοφία των ομάδων όμως δεν αλλάζει. Ξέρει ο ένας το στιλ του άλλου. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε αυτό. Η Βαλένθια είχε ένα σερί ηττών τότε και ήθελε να ανακάμψει, αλλά δεν την αφήσαμε».

Για τον Κιμ Τιλί: «Κοιτάξτε. Μετά από έναν μεγάλο τραυματισμό, είναι λογικό να μην είσαι 100% έτοιμος. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ιατρικά έτοιμος. Είναι έτοιμος να παίξει, αλλά τον βαθμό ετοιμότητάς του θα τον δούμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα κι όσο περνά ο καιρός, θα βοηθά περισσότερο την ομάδα. Θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του».

Για το ότι πλέον είναι ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού στην Euroleague: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο. Είναι τιμή που είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό. Μόνο αυτό θέλω να πω».

Για τον Έρικ Γκριν και την επιστροφή του στο ΣΕΦ: «Εννοείται ότι έρχεται για να νικήσει. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και στον Γκριν και σε όλη την ομάδα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις