Μεταγραφή της χρονιάς ο Πόνσε για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Stopper αξιολογεί στο blog του τα μεταγραφικά αποκτήματα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός Βόλου, με βάση όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα στα φιλικά ματς και διακινδυνεύει την πρόβλεψη ότι ο Ντάνιελ Πόνσε θα αποδειχθεί η πιο πολύτιμη μεταγραφή των “ερυθρολεύκων”. 

Sergio Daniel Ponce

Στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολλά στον 29χρονο Αργεντίνο και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Ο πρώην παίκτης των ΑΕΛ, Πανθρακικού και Τσακαρίτα θα είναι ο ιθύνων νους στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Έχει άψογη τεχνική, ταχύτητα και κάνει πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο, κινούμενος σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Παρότι είναι φύση δημιουργικός παίκτης, προσπαθεί και ανασταλτικά, ενώ χάρη στα χαρακτηριστικά του, ταιριάζει και τόσο στο 4-1-4-1 όσο και στο 4-2-3-1, αν και στη δεύτερη διάταξη, με δύο αμυντικά χαφ στην πλάτη του, έχει μεγαλύτερη ελευθερία να κινείται σε χώρους που γίνεται επικίνδυνος. Ως playmaker είναι άψογος, αν δε καταφέρει να βρίσκει και δίχτυα, θα είναι σίγουρα η μεταγραφή της χρονιάς.

Χρήστος Μελίσσης – Δημήτρης Αρβανίτης

Οι δυο τους θα συγκροτήσουν κατά πάσα πιθανότητα το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας. Η επιλογή τους φαίνεται ότι κάνει τους ερυθρόλευκους πιο δυνατούς σε μια θέση που πέρυσι φάνηκε ότι – κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους – “πονάνε”. Ο Μελίσσης προσφέρει ταχύτητα και εμπειρία από παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο Αρβανίτης τον συμπληρώνει ιδανικά, χάρη στο δυναμικό και παθιασμένο του παιχνίδι και την ικανότητά του στον αέρα.

Γιάννης Κατσίκης

Σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Football League θα ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Στα 34 του αγωνίζεται πια κυρίως στον άξονα και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα. Έχει εξαιρετική τεχνική, παίζει με τη μία, βλέπει δίχτυα και θα είναι πολύ χρήσιμος σε ματς που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες.

Στάθης Ρόκας

Από τους πιο αλτρουιστές παίκτες, ο οποίος μάλιστα έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα. Θα κάνει ό,τι ακριβώς του ζητηθεί από τον κόουτς, είναι πολυθεσίτης, σταθερός και φέρνει σημαντική εμπειρία στην ομάδα. Παίκτης επιπέδου Σούπερ Λιγκ, θα βοηθήσει την ομάδα να επανέλθει στον φυσικό της χώρο.

Γιάννης Γκέσιος

Φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει κερδίσει τον προπονητή του, αλλά έχει όλα τα προσόντα ενός μοντέρνου φορ. Δυνατός, καλός στον αέρα, χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του, συνεισφέρει και ανασταλτικά, ενώ δεν διστάζει να εκτελέσει, όταν έχει την ευκαιρία. Μέχρι τώρα φαίνεται αγχωμένος και δεν του βγαίνουν οι προσπάθειές του. Όταν σκοράρει, θα απελευθερωθεί και θα δείξει καλύτερο πρόσωπο.

Noe Acosta

Στο τελευταίο φιλικό με το Λεβαδειακό έδειξε ότι βρίσκει σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη για να βρεθεί σε φουλ φόρμα και μεγάλη προσπάθεια για να βγάλει από την ενδεκάδα το Γενγκά ή τον Πόνσε. Η παρουσία του στον πάγκο λέει πολλά για την υπερπληθώρα των λύσεων της βολιώτικης ομάδας, σε όλες τις γραμμές.

Λευτέρης Γιαλούσης

Μπαρουτοκαπνισμένος στη Σούπερ Λιγκ, ο 28χρονος Κρητικός μπακ, φαίνεται να μην είναι στις βασικές επιλογές του Βαζάκα. Έπεσε πάνω στον πολύ ανεβασμένο Σταμάτη Καρρά, αλλά είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει και ως δεξί μπακ σε ματς που η ομάδα θα δεχτεί πίεση, αλλά και ως στόπερ. Το παιχνίδι του δείχνει εμπειρία, που είναι πάντα πολύτιμη στη Football League.

Θανάσης Δεινόπαπας

Ξεχωρίζει για την μαχητικότητα του και φυσικά την ταχύτητά του. Δύσκολο να αφήσει τον Μπρέσκα εκτός, αλλά υπερτερεί του Σλοβάκου στην αμυντική δουλειά. Αν πάρει την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, θα κάνει πολλές ζημιές.

Νίκος Ντινόπουλος

Ο παίκτης-αποκάλυψη της προετοιμασίας. Στα 17 του χρόνια δείχνει εξαιρετική ωριμότητα και πληρότητα. Αν συνεχίσει έτσι, θα είναι το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου.

Για τον 16χρονο Κεσίδη και τους Γεωργίου, Ζέρη, Παπανικόλα δεν έχουμε ακόμη αρκετά δείγματα γραφής.

Stopper για το GoalPost.gr 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις