Europa League: Πίστη για την υπέρβαση και την πρόκριση στην ΑΕΚ

Παρά τις απουσίες και την ατυχία στο πρώτο ματς (1-1), η ψυχολογία στις τάξεις της ΑΕΚ είναι στα ύψη – Πρόβλημα το κρύο, αφού υπολογίζεται ότι στο Ολιμπίνσκι η θερμοκρασία θα φτάνει στους -11 βαθμούς – Οι πιθανές ενδεκάδες

Με την ψυχολογία στα ύψη και με πλήρη πίστη στις δυνατότητες της, η ΑΕΚ θα μπει σήμερα στο «Ολιμπίνσκι» (20:00, Cosmote Sports2) αποφασισμένη για την πρόκριση απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Η Ένωση σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένη από το τελικό 1-1 του πρώτου αγώνα, καθώς ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και είχε τις ευκαιρίες για ένα σκορ ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, βρίσκεται στο κορυφαίο μομέντουμ της νεότερης ιστορίας της, έχει τεράστια «δίψα» για διακρίσεις και τίτλους, αυτό φαίνεται απ’ το επίπεδο απόδοσης των παικτών της, βασικών ή αναπληρωματικών. Άλλωστε, ο Χιμένεθ έχει βρει τον τρόπο να κρατά τους πάντες σε εγρήγορση, πανέτοιμους να προσφέρουν λύσεις και να καλύψουν τα κενά που διαρκώς ανοίγουν στο ρόστερ του δικεφάλου.

Σημαντικό πρόβλημα θα είναι για τους παίκτες η παγωνιά που επικρατεί, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου την ώρα του αγώνα!
Πολλά τα προβλήματα για τον Χιμένεθ που δεν υπολογίζει σε Βράνιες και Λιβάγια, ενώ επιστρέφει ο Μπακάκης που πήρε ανάσες την Κυριακή στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Μασούντ και Κλωναρίδης.

Από την άλλη πλευρά, η Ντιναμό στάθηκε τυχερή στο ΟΑΚΑ και το 1-1 της δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Δεν έκανε τρομερή εμφάνιση, ευτύχησε όμως στη μοναδική τελική της σε όλο το ματς, να προηγηθεί με τον Τσιγκάνοφ στο 19′. Άντεξε στην πίεση στη συνέχεια και μπορεί στο 80′ να ισοφαρίστηκε, όμως κρατάει την πρόκριση στα χέρια της, αφού με νίκη, ή ισοπαλία 0-0 θα πάρει το εισιτήριο για τους «16». Υπάρχει πίστη στους Ουκρανούς, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι στα τελευταία έξι ευρωπαϊκά τους παιχνίδια στην έδρα τους.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά. ο Χάρμας, ο Γκονσάλες και ο Σαπαρένκο προέρχονται από μικροτραυματισμούς, ωστόσο υπολογίζονται κανονικά. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν θα αγωνιστεί ο Εμποκανί, αφού είναι ανέτοιμος, ενώ και ο Πίβαριτς θα χρειαστεί χρόνο ακόμα. Παράλληλα, δεν είναι διαθέσιμος ο νεοαποκτηθείς Σαμπράνο.

Πιθανές ενδεκάδες

Ντιναμό Κιέβου (4-2-3-1): Μπόικο – Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μόροζιουκ – Μπουγιάλσκι, Σεπέλεφ – Τσιγκάνοφ, Χάρμας, Γκονσάλες – Μοράες

ΑΕΚ (5-3-2): Μπάρκας – Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες – Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας – Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις