Έφυγε… ατσαλάκωτος από τα Γιάννενα ο Λεβαδειακός (0-0)

Οι «πράσινοι» μπλόκαραν (0-0) τους Ηπειρώτες μέσα στα Γιάννενα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League και δεν τους άφησαν να κάνουν σε τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα (είχαν τρεις σε τέσσερα ματς), βάζοντας… σιγαστήρα στο μεγάλο τους «όπλο».

Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει και κάτι καλύτερο (συνολικά ήταν ανώτεροι οι γηπεδούχοι ωστόσο), καθώς είχαν δοκάρι με τον Μαρκόφσκι στο 46’ και πολύ καλή ευκαιρία με τον Γιακουμάκη στο 73’.

Πίεσαν πολύ στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χέλκβιστ στο 90ο λεπτό.

Το ματς

Με φόρα από τις καλές εμφανίσεις ή τέλος πάντων τα θετικά αποτελέσματα που έφερε τον τελευταίο καιρό, έχοντας πατημένο το… γκάζι, μπήκε ο ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιβάλλει τους δικούς τους κανόνες. Έτσι, κατάφερε να πιέσει ασφυκτικά και να κλείσει τους παίκτες του Λεβαδειακού στην περιοχή τους στο πρώτο πεντάλεπτο.

Δίχως βέβαια να φτιάξει κλασική φάση σε αυτό το χρονικό διάστημα, στο οποίο είχε ένα μακρινό σουτ του Μανθάτη που δεν ανησύχησε τον Σωτηρίου. Ο νεαρός άσος, ο οποίος ήταν γενικότερα αρκετά δραστήριος στο πρώτο μέρος (με τρία σουτ και αρκετές καλές προσπάθειες), πρωταγωνίστησε και στην επόμενη ευκαιρία των γηπεδούχων με σουτ (6’) εκτός περιοχής, που αυτήν τη φορά πέρασε λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Το πρώτο κύμα πίεσης του ΠΑΣ κράτησε περίπου ένα τέταρτο συνολικά και σταδιακά ο Λεβαδειακός κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και βγήκε από την περιοχή του, δείχνοντας μεγαλύτερη τόλμη. Πάντως, οι δύο καλύτερες στιγμές του προήλθαν από προσπάθειες του δεξιού του μπακ, Τσαμπούρη που τη μια (18’) με σέντρα-σουτ αιφνιδίασε κάπως τον Βελλίδη και τον ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση με πολύ μακρινό σουτ λίγο μετά (24’).

Από την άλλη, ο ΠΑΣ που γενικότερα ήταν συνολικά ανώτερος και είχε αρκετές παραπάνω τελικές -6(1) έναντι 2(2)- είχε στο 36’ την επίθεση με τις καλύτερες προοπτικές για να ανοίξει το σκορ, όπου ο Μανθάτης σέντραρε από τα δεξιά και ο Χαλκιαδάκης με γυριστό έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το τέρμα του Σωτηρίου.

Διαφορετικά ήταν τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος (όπου συνολικά κινήθηκαν σε πιο χαμηλό τέμπο οι δύο ομάδες και κυρίως οι Ηπειρώτες) και κυρίως στο ξεκίνημά του. Ο Λεβαδειακός άγγιξε το γκολ και τον απόλυτο αιφνιδιασμό δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ημιχρόνου.

Όταν μετά από σέντρα του Τσαμπούρη ο Μαρκόφσκι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Βελλίδη και έξω. Ο ΠΑΣ, που δεν μπήκε τόσο καλά όσο στο πρώτο, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος λιγότερο επικίνδυνος και ο Λεβαδειακός κατάφερε να τον βραχυκυκλώσει. Το πρώτο μισό του α’ ημίχρονου κύλησε χωρίς κάτι άξιο αναφοράς, πέραν της φάσης των φιλοξενούμενων.

Στο 73’ ο Γιακουμάκης είχε την επόμενη μεγαλύτερη (μετά του Μαρκόφσκι) ευκαιρία στο παιχνίδι και από εκεί και πέρα σίγησε ουσιαστικά και οχυρώθηκε πίσω, ώστε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τους «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ, που είχε δύο καλές στιγμές με τον Κόντε, όπου με προβολή (73’) και κεφαλιά (79’) δεν κατάφερε να λύσει τον… γόρδιο δεσμό, πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, δεν έριξε το… τείχος του Λεβαδειακού.

Λίγο έλειψε να το καταφέρει στο 90’, μετά την ωραία συνεργασία των Μανθάτη-Χέλκβιστ, όπου τον Σουηδό επιθετικό σταμάτησε την ύστατη στιγμή η αντίπαλη άμυνα και ενώ ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Με αυτόν τον τρόπο δεν εκμεταλλεύτηκε και την τελευταία (ουσιαστικά) ευκαιρία που είχε ο ΠΑΣ και οι προσπάθειες των δύο ομάδων σφραγίστηκαν με το 0-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Βιντάλ (77′ Γιάκος), Χαλκιαδάκης (71′ Νικολιας), Μπετρά (61′ Χέλκβιστ), Κόντε

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Λεονάρντο (67′ Τριποτσέρης), Αντιλέχου, Ζαραδούκας (88′ Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Σουμπίνιο (76′ Νίκας), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης.
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Γεώργιος Χατζηνάκος
Τέταρτος: Νικόλαος Πουλημάς

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις