Μπακάλης: «Μας έλειψε το πάθος και η ψυχή»

Δίκαιη χαρακτήρισε την ήττα του Ολυμπιακού από τη Νίκη ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Λάκης Μπακάλης. Ο τεχνικός των γηπεδούχων τόνισε πως η ομάδα του ήταν πολύ κακή αμυντικά και δεν έδειξε το πάθος και την ψυχή, στοιχεία που χρειάζονται σ’ ένα ντέρμπι για να κερδίσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάκη Μπακάλη:

«Το παιχνίδι “στράβωσε” από την αρχή, με την πρώτη φάση του πέναλτι. Στην πρώτη φάση που κάνει η Νίκη, μετά από επιλογή του παίκτη μας να έχει την μπάλα στα πόδια, να μην επιλέξει να διώξει αλλά να προσπαθήσει να πασάρει, η μπάλα κόντραρε με τη Νίκη να κερδίσει το πέναλτι. Από κει το παιχνίδι “στράβωσε” κι όταν βρίσκεσαι στο 12’ να χάνεις με 0-2 είναι λίγο δύσκολο να το ανατρέψεις. Παρόλ’ αυτά προσπαθήσαμε. Δεν ήμασταν καλοί, ήμασταν πολύ κακοί και ειδικά αμυντικά.

Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι μέχρι σήμερα, από την ημέρα που είμαι εγώ τουλάχιστον στον πάγκο. Αμυντικά ήμασταν πολύ κακοί, αν αναλογιστούμε πως σε εννέα παιχνίδια είχαμε δεχθεί τρία γκολ και σήμερα στα πρώτα 55 λεπτά δεχθήκαμε τρία τέρματα. Όλη η ομάδα ήταν κακή σε επιλογές και κακή σε σκέψη αλλά μας έλειψε και το πάθος, στοιχείο που χρειάζεται σε ένα ντέρμπι. Ένα ντέρμπι για να το κερδίσεις πρέπει να έχεις ψυχή, πρέπει να έχεις πάθος, πρέπει να έχεις όλα αυτά τα στοιχεία για να κυριαρχήσεις.

Η Νίκη πίεσε, έβγαλε πάθος, έβγαλε δύναμη και νομίζω πως δίκαια κέρδισε. Το σκορ για εμάς είναι ένα βαρύ σκορ. Το 1-3 δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα που θα έπρεπε να έχει καλύτερη παρουσία. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ήμασταν πολύ κακοί, με πρώτον εμένα.

Εγώ παίρνω την ευθύνη, συγχαρητήρια στη Νίκη, συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Στέφανο (σ.σ. Ξηροφώτο) και καλή συνέχεια».

Για την αντίδραση της άμυνας στην πίεση

«Ξέραμε ότι η Νίκη θα πιέσει και ξέραμε ότι η πίεση για κάποια διαστήματα θα ήταν ασφυκτική. Εμείς έπρεπε να βγάλουμε την μπάλα εκεί που έπρεπε, δεν το κάναμε ενώ από την άλλη η Νίκη πήρε πολλές κόντρες.  Και στα δύο πρώτα γκολ η Νίκη πίεσε και κέρδισε την μπάλα».

Αν οι δύο συνεχόμενες ήττες θα επηρεάσουν τον επόμενο αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος

«Πρέπει να βρούμε τη δύναμη και όπως είπε ο Στέφανος Ξηροφώτος πριν, στα δύσκολα φαίνονται οι ομάδες. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, μπορούμε να το ξεπεράσουμε, είμαστε τέτοια ομάδα, είμαστε τέτοιοι χαρακτήρες και θα το ξεπεράσουμε».

Για το αν επηρέασαν οι απουσίες

«Βεβαίως επηρέασαν οι απουσίες καθώς “χάλασαν” οι αρχικές ενδεκάδες των τελευταίων αγώνων που η ομάδα είχε μία ροή. Από ‘κει και πέρα οι Καμπλιώνης και Σέττος δεν μπόρεσαν να προσφέρουν περισσότερα καθώς λόγω των τραυματισμών τους ήταν εκτός αγωνιστικού ρυθμού»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις