Ο Ουάρντα φρέναρε απότομα την ΑΕΚ!

Δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό-κορυφής από το Περιστέρι η ΑΕΚ! Η Ένωση προηγήθηκε με τον Αραούχο, όμως με πανέμορφο γκολ ο Ουάρντα κράτησε όρθιο τον Ατρόμητο (1-1).

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλύτερα και ζόρισαν την άμυνα του Ατρόμητου, που μετά το 30’ ανέβασε στροφές και ισορρόπησε. Η μεγαλύτερη φάση ανήκε στους γηπεδούχους, καθώς στο 38’ ο Ουάρντα σημάδεψε –με την βοήθεια της κόντρας στον Αραούχο- το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Πολύ καλύτερο το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το 60’ η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και στο 68’ έκανε με αντεπίθεση τη ζημιά στον Ατρόμητο. Ο Λιβάγια πήρε την μπάλα (μισό παπούτσι εκτεθειμένος) από τον Αραούχο, η μπάλα ξαναέφτασε στον Αργεντινό που με ψύχραιμο σουτ άνοιξε το σκορ. Η Ένωση διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και στο 76’ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Αραούχο αστόχησε από κοντά. Στο 80’ ο Ουάρντα πήρε στις πλάτες την ομάδα του, η οποία δεν απειλούσε ιδιαίτερα. Ο Αιγύπτιος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Τσιντώτα στέλνοντας την μπάλα στο δεξί του παράθυρο.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι χάλασε και κυριάρχησαν τα νεύρα. Δεύτερη κίτρινη έπρεπε να πάρει ο Μοράν για αγκωνιά στον Ουάρντα (83’).

Το ματς:

Πολύ προσεκτικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες. Τόσο ο Κάναντι, όσο και ο Χιμένεθ προσπάθησαν να «διαβάσουν» το παιχνίδι του αντιπάλου και ο ρυθμός δεν άνοιξε. Σταδιακά, η ΑΕΚ άρχισε να πατάει καλύτερα και με μπροστάρη τον Λιβάγια ανησύχησε την άμυνα του Ατρόμητου, που βέβαια δεν δέχτηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Γιαννιώτης και οι αμυντικοί του ήταν σε ετοιμότητα. Τελικά το πρώτο 20λεπτο πέρασε με την Ένωση να απειλεί σοβαρά με μια καλή εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (17’) και τους γηπεδούχους να απαντούν με τον ίδιο τρόπο από τα πόδια του Ουάρντα (21’).

Οι παίκτες του Κάναντι άρχιζαν να πιέζουν πιο ψηλά και δημιούργησαν προβλήματα στις πρώτες πάσες της ΑΕΚ, που έχασε μέτρα στο γήπεδο. Το παιχνίδι στο Περιστέρι άρχισε να έχει πιο γρήγορο ρυθμό, όμως οι αμυντικοί και από τις δύο πλευρές καθάριζαν με αυτοθυσία όλες τις φάσεις. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος πάτησε γκάζι και ανέβασε στροφές. Μάλιστα, στο 38ο λεπτό στάθηκε άτυχος, αφού η εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα ύστερα από κόντρα στον Αραούχο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει.

Όπως τελείωσε, έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κάναντι, που επιχείρησε να μπει δυνατά και να στριμώξει την ΑΕΚ. Οι ατυχίες με τους τραυματισμούς των Ντιγκινί (53’ Μπρούνο) και Σιμόες (53’ Μοράν) χάλασαν τα σχέδια του Ατρόμητου, αφού ο ρυθμός έπεσε και η Ένωση ανέβηκε στη συνέχεια. Σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα ενώ δεν απειλήθηκαν καθόλου στα μετόπισθεν. Έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους έψαξαν τις αντεπιθέσεις και εκμεταλλευόμενοι την κούραση στον άξονα του Ατρόμητου έκαναν τη ζημιά στο 68’. Ο Αραούχο έσπασε την μπάλα στον Λιβάγια (μισό παπούτσι πιο μπροστά) κι έπειτα από αναστάτωση στην περιοχή η μπάλα έφτασε ξανά στον Αργεντινό που με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Οι κιτρινόμαυροι διαχειρίστηκαν άψογα το ματς και οι Περιστεριώτες δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν. Μάλιστα στο 76’ ο Αραούχο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, όμως αστόχησε από κοντινή θέση. Τελικά τα δεδομένα άλλαξαν στο 80’. Ο Ουάρντα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με φοβερό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Τσιντώτα κι έσωσε τον Ατρόμητο! Οι κιτρινόμαυροι κυνήγησαν τη νίκη όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τον βαθμό. Το ματς στα τελευταία λεπτά χάλασε, αφού κυριάρχησαν τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες. Στο 83’ ο Σιδηρόπουλος θα έπρεπε να είχε αποβάλει τον Μοράν με δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στον Ουάρντα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (78’ Κωτσόπουλος), Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντιγκινί (53’ Μπρούνο), Ντάουντα

Στον πάγκο: Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Ούμπιντες, Σάκιτς, Νάτσος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (53’ Μοράν), Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Γκάλο, Λάζαρος (73’ Μασούντ), Αραούχο (82’ Μπακασέτας)

Στον πάγκο: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις