Έπεσε στους 5 μήνες η ποινή του Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών που είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκδόθηκε –τελικά- σήμερα η απόφαση της Ευρωλίγκας για την ένσταση που είχε κατατεθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί.
Σύμφωνα με αυτή ο υπεύθυνος δικαστής αποφάσισε να ρίξει την ποινή αποκλεισμού ενός έτους στον ιδιοκτήτη της πράσινης ΚΑΕ στους πέντε μήνες από τους δώδεκα που ήταν αρχικά. Ωστόσο, πρόσθεσε και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.
Επί της ουσίας, ακόμη και με τη μείωση αυτή η διοργανώτρια Αρχή αποκλείει την είσοδο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μέχρι και το τέλος της εφετινής διοργάνωσης.

Αναλυτικά:
Ο δικαστής προσφυγών της Ευρωλίγκας εξέδωσε απόφαση σχετικά με την προσφυγή στην αρχική απόφαση του Ανεξάρτητου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της διοργάνωσης, σχετικά με δημόσιες δηλώσεις που απευθύνονται στους οπαδούς της Eυρωλίγκας, οι οποίες έγιναν από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο του Παναθηναϊκού Superfoods Athens.
Παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε το αίτημα για την πλήρη απαλλαγή της απαγόρευσης ενός έτους στον κ. Γιαννακόπουλο, ο δικαστής προσφυγών τροποποίησε την τιμωρία και μειώθηκε σε πέντε μήνες, προσθέτοντας πρόστιμο. Η απαγόρευση θα ισχύσει από την ανακοίνωση της αρχικής απόφασης (5 Φεβρουαρίου) έως και τις 30 Ιουνίου 2018, δηλαδή μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο κ. Γιαννακόπουλος είναι 60.000 ευρώ.
Η τιμωρία αφορά παραβίαση του άρθρου 24.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας, το οποίο θεωρεί σοβαρή παράβαση τις δημόσιες δηλώσεις που προσβάλλουν τα συμφέροντα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις