Επελαύνουν οι Βολιώτες δικηγόροι, 3-1 την Καβάλα

 

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της, στα πλαίσια του 1ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου, η οποία επικράτησε με σκορ 3-1 της αντίστοιχης της Καβάλας. Στον αγώνα που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο γήπεδο της Κάτω Γατζέας, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά δυσκολεύτηκαν πολύ για να κάμψουν την αντίσταση των αξιόμαχων φιλοξενούμενων.

Ο Αποστόλης Ταμπακόπουλος παρέταξε τους Βολιώτες με διάταξη 4-2-3-1, με τον Μπακαλιάνο στο τέρμα, τους Γούσιο και Σκυριανό σε αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας και τους Τσάτσο και Καπάτο σε ρόλο κεντρικών αμυντικών. Καθαρόαιμος αμυντικός χαφ ήταν ο Μόσχος, με το Λυμπερδόπουλο να τον πλαισιώνει στον άξονα, με περισσότερα οργανωτικά καθήκοντα. Στα φτερά της βολιώτικης επίθεσης αγωνίστηκαν από αριστερά ο Αρβανιτόπουλος και δεξιά ο Λιβογιάννης, με τον Κανταρτζή να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το Δανόπουλο, που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, με το Γιώργο Δανόπουλο να επιχειρεί σέντρα – σουτ με το αριστερό πόδι από τα δεξιά και να αιφνιδιάζει τον Καβαλιώτη κίπερ. Με το γκολ αυτό ο Δανόπουλος έφτασε τα 4 σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα.

Το γρήγορο γκολ δεν αφαίρεσε το άγχος από τα πόδια των γηπεδούχων , οι οποίοι αν και είχαν την μπάλα στα πόδια τους και δεν απειλούνταν, προσπαθούσαν βιαστικά και ανορθόδοξα να φτάσουν στα αντίπαλα καρέ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σκοράρουν.

Η κυριότερη από τις αρκετές ευκαιρίες του Δ.Σ.Β. ήταν το μονοκόμματο αριστερό βολέ του Δανόπουλου, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε από στημένο της βολιώτικης ομάδας, οι Καβαλιώτες βγήκαν πολύ γρήγορα σε τετ α τετ, με τον επιθετικό να περνάει την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Μπακαλιάνο και να ισοφαρίζει.

Οι δύο ομάδες πήγαν με το ισόπαλο 1-1 στα αποδυτήρια. Οι Βολιώτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στην επανάληψη και προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν το προβάδισμα, αλλά το άγχος και ο εκνευρισμός ήταν κακός σύμβουλος. Καθώς τα λεπτά περνούσαν, λίγο οι άστοχες επιλογές, λίγο οι επεμβάσεις του αντίπαλου κίπερ κρατούσαν το ματς σε εύθραυστη ισορροπία, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία μόνο ευκαιρία, με τους αμυντικούς του Βόλου να αλλοιώνουν ένα σουτ από πλάγια θέση.

Τελικά τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Αποστόλης Τσιαμήτας, με τέρμα που σημείωσε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο επιθετικός του Δ.Σ.Β. που αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή», εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Δανόπουλου, μετά από φάση διαρκείας και με κοντινή κεφαλιά από πλάγια θέση αποκατέστησε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ματς.

Στα υπόλοιπα λεπτά οι Βολιώτες προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να πετύχουν ένα ακόμη γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Το τελικό 3-1 σημειώθηκε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όταν ο Μπατής εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Αρβανιτόπουλο, ο οποίος από τη γωνία της μεγάλης περιοχής έστειλε με ασύλληπτο δεξί σουτ την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας, βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της ομάδας του και της δικής του εξαιρετικής απόδοσης στο δεύτερο ημίχρονο.

11157371 366419136879433 6682148907805282776 o

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Δ.Σ.Β. παραμένει αήττητη, στην κορυφή του 1ου ομίλου, ενώ απομένουν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με Έδεσσα (5-1 στον α΄ γύρο) και Καβάλα και το εντός έδρας ματς με την Βέροια (2-2 στον α΄ γύρο) για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και αισιοδοξεί για πρόκριση στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Δ.Σ. Βόλου (Α. Ταμπακόπουλος): Μπακαλιάνος, Γούσιος, Τσάτσος, Καπάτος, Σκυριανός, Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Κανταρτζής (Τσιαμήτας), Λιβογιάννης (λ.τ. Μπατής), Αρβανιτόπουλος, Δανόπουλος

Την αποστολή της ομάδας ενίσχυσαν και οι Γούσης, Σκαλίμης, Σολιδάκης, Βολιώτης, Τζαρτζάνης, Τσόπελας, Τερλεξής.

* Η διοίκηση της ομάδας του Δ.Σ. Βόλου ευχαριστεί θερμά το Δήμο Νοτίου Πηλίου για την παραχώρηση του γηπέδου και τους ανθρώπους του Ανθίμου Γαζή για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις