Επεισοδιακή ΝΙΚΗ – πρόκριση στον τελικό, 2-0 τον Θησέα

Η Νίκη Βόλου είναι η δεύτερη φιναλίστ του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ καθώς επιβλήθηκε του Θησέα με σκορ 2-0 σ’ ένα επεισοδιακό ματς που διακόπηκε για 14 λεπτά. Πρωταγωνιστής ο Χρήστος Τζιώρας που πέρασε στο παιχνίδι στο 68’, άνοιξε το σκορ εννέα λεπτά αργότερα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο πανηγυρισμός του επιθετικού της Νίκης στο πρώτο γκολ προκάλεσε τους αντιπάλους του που απάντησαν, με αποτέλεσμα η ένταση να μεταδοθεί στην κερκίδα και τον κ. Νικόπουλο να αποφασίζει την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Η απόσυρση του διαιτητικού τρίου στα αποδυτήρια έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα μετά από 14λεπτη  διακοπή.

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της η Νίκη

Η Νίκη παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο βασικό της σχήμα σε σχέση με την 11αδα που επιλέχθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Νίκος Τζήμας, στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Λάιος, στο δεξί επανήλθε ο Παπαδήμας, Κοντοές και Κραγιόπουλος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Κρστιτς και Μέτσε στον άξονα και Ντινιωτάκης, Ιορδανίδης, Ματθαίου η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή πίσω από τον προωθημένο Αναστασίου.

4-2-3-1 για τον Θησέα

Ο Θησέας παρατάχθηκε με τον Βλάση Στούκα στα γκολπόστ, Ρουκά, Μοράλες, Ιωάννου και Αναστασίου στην άμυνα, Οικονόμου και Κοτζαθανάση στον άξονα, με Δημουλά στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και τον Ισά στην αριστερή, τον Σφάκα σε ρόλο οργανωτή και τον Βλάχο επιθετική αιχμή

Ανούσια υπεροχή για τη Νίκη, απείλησε ο Θησέας

Με τη Νίκη να έχει την υπεροχή αλλά χωρίς να μπορεί να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Βλάση Στούκα και τον Θησέα να αμύνεται και να προσπαθεί να αιφνιδιάσει, κύλησε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι κυανόλευκοι δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8’ όταν στην κάθετη του Ντινιωτάκη, ο Στούκας διάβασε τη φάση και εξουδετέρωσε την απειλή πριν ο Ματθαίου γίνει κάτοχος της μπάλας σε θέση βολής. Στο 12’ σουτ του Αναστασίου πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα η παράλληλη σέντρα του Ντινιωτάκη πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Ο Θησέας όσο κυλούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού και πέρα από την καλή αμυντική του λειτουργία προσπαθούσε να δημιουργήσει και καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο 20’ χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Τζήμα για να κρατήσει η Νίκη το μηδέν στην άμυνα. Ο Οικονόμου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Τζήμα να απογειώνεται στο δεξί του παραθυράκι και να διώχνει σε κόρνερ.

Η Νίκη συνέχισε να ελέγχει το χώρο της μεσαίας γραμμής χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Θησέα. Στο 40’ ο Στούκας εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Ιορδανίδη, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια χωρίς να παραβιαστεί η εστία της.

Ντόλγκι και Τζιώρας άλλαξαν την εικόνα της Νίκης

Η είσοδος του Ντόλγκι στο ημίχρονο και του Τζιώρα στο 68’ άλλαξαν το ρου του αγώνα κι έδωσαν ουσιαστικά την πρόκριση στη Νίκη. Ο Ουκρανός έδωσε άλλη πνοή στη μεσαία γραμμή καθώς βοήθησε τόσο ανασταλτικά αλλά πολύ περισσότερο δημιουργικά ενώ ο Τζιώρας με τα δύο του τέρματα στο 77’ και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έβαλε την σφραγίδα του στο παιχνίδι.

Με πρωταγωνιστή τον Τζιώρα

Στο δεύτερο ημίχρονο για 25’ λεπτά ο Τζήμας ήταν θεατής του αγώνα, όμως λίγο έλειψε πριν το 1-0 της Νίκης, οι φιλοξενούμενοι να βάλουν δύσκολα στους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 76’ ο Αντζούρης είδε εκτός εστίας τον πορτιέρε της Νίκης και από μεγάλη απόσταση προσπάθησε να τον «κρεμάσει» χωρίς όμως επιτυχία καθώς η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζήμας έδιωξε με τα πόδια το σουτ του επιθετικού του Θησέα και όπως συμβαίνει συνήθως στο ποδόσφαιρο όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου το πληρώνεις. Ο Ντόλγκι πέρασε κάθετα στον Τζιώρα, με τον επιθετικό της Νίκης να μην δυσκολεύεται με πλασέ να κάνει το 1-0. Ο προκλητικός πανηγυρισμός του Τζιώρα προς τους φίλους του Θησέα, απαντήθηκε από τους παίκτες των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να υπάρξει επεισόδιο μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Η ένταση μεταφέρθηκε στην κερκίδα, με τον κ. Νικόπουλο να παίρνει τους δύο επόπτες και να αποχωρεί για τα αποδυτήρια. Η προσωρινή διακοπή βοήθησε να εξομαλυνθεί το κλίμα, με το παιχνίδι να αρχίζει μετά από 14λεπτη διακοπή.

Στο 85’ η Νίκη έφτασε κοντά στο 2-0 όταν ο Αναστασίου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στούκα και τον Τζάθα από θέση βολής και εξουδετερωμένο τον αντίπαλο τερματοφύλακα να «σημαδεύει» το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντόλγκι θα πασάρει στον Τζιώρα, με τον επιθετικό της Νίκης να στοπάρει με το στήθος και με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στούκα, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την ομάδα του.

Σκόρερ: Τζιώρας 77’, 88’

Κίτρινες: Παπαδήμας, Κραγιόπουλος, Τζιώρας, Ντόλγκι, Τζάθας – Μοράλες, Δημουλάς, Ρουκάς, Οικονόμου, Αραμπατζής

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος – Μπούις) Τζήμας, Παπαδήμας, Λάιος, Κραγιόπουλος, Κοντοές, Ματθαίου (46’ Τζάθας), Κρστιτς (46’ Ντόλγκι), Μέτσε, Ντινιωτάκης (68’ Τζιώρας), Ιορδανίδης, Αναστασίου (86’ Αλ. Καρτσαμπάς)

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Στούκας, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες (63’ Αραμπατζής), Ιωάννου, Οικονόμου, Δημουλάς (57’ Αντζούρης), Σφάκας, Βλάχος (69’ Ζάγκας, 91’ Καραλόπουλος), Κοτζαθανάσης, Ισά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις