Σφαιρόπουλος: “Θα μας βοηθήσουν οι Μπράουν και Τιλί”

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό (2/3, 21:15) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και στους Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί, οι οποίοι αναμένεται να είναι στην “ερυθρόλευκη” δωδεκάδα.

“Παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι που είναι και για τις δύο ομάδες εξίσσου σημαντικό. Θα παλέψουμε και οι δυο για τη νίκη. Για μας  είναι πρωταρχικό στοιχείο να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας που την ξέρουμε και μας ξέρει καλά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε  στο γήπεδο αυτά που πρέπει να κάνουμε”, είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητας των Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί:

“Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον. Και τώρα μπορούν.  Ο Τιλί ήταν και πριν εδώ και προέρχεται από τραυματισμό. Ο Μπράουν είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης είναι μία εβδομάδα μαζί μας και του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα. Και οι δύο είναι ετοιμοπόλεμοι, όσο περνάει ο καιρός θα παίζουν και καλύτερα και θα αφομοιωθούν καλύτερα με την υπόλοιπη ομάδα”.

Για το αν ο Ολυμπιακός “αγκαλιάζει” το πλεονέκτημα έδρας με νίκη στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: “Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι. Έχουμε ισχυρό κίνητρο. Στην ΕuroLeague έχουμε σταθερά καλή πορεία και είναι γενικά σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις μας. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα τελειώσει το πλεονέκτημά έδρας, ή θα το αγκαλιάσει, αλλά σίγουρα θα είναι μία εκτός έδρας νίκη πολύ σημαντική, όπως και κάθε νίκη σε αυτήν την φάση που  βρισκόμαστε”.

Επίσης, ρωτήθηκε για το κατά πόσο δυσκολεύει το scouting από την παρουσία νέων παικτών στα ρόστερ των ομάδων:  “Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο και για μας και για τους αντιπάλους μας το ότι θα χρησιμοποιηθούν νέοι παίκτες. Ξέρουμε πώς λειτουργούσε ο Τζέιμς. Τον Πέιν τον είδαμε και από αυτό το παιχνίδι ου έπαιξε ελάχιστα και ξέρουμε σαν παίκτη τα ατομικά  χαρακτηριστικά του. Το ίδιο θα έχει κάνει και ο Παναθηναϊκός και δεν  νομίζω να μας δημιουργήσει κάποια έκπληξη είτε να τους τη δημιουργήσουμε εμείς”.

Ο Ολυμπιακός πλέον έχει οχτώ ξένους διαθέσιμους. Άραγε απέναντι στον Παναθηναϊκό θα έχει στη δωδεκάδα του περισσότερους ξένους από Έλληνες παίκτες; “Θα δούμε πώς θα είναι το ρόστερ μας. Είναι από τις λίγες φορές που έχω όλη την ομάδα μου διαθέσιμη. Βασικά είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε όλοι μαζί και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η ομάδα και θα επιλεχθούν οι πιο έτοιμοι που θα μπορέσουν να παίξουν ένα ντέρμπι σαν αυτό”.

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την πνευματική προετοιμασία για το ντέρμπι: “Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα καθένας ξέρει την σοβαρότητά του και την σημασία. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουν ισχυρό κίνητρο για να παλέψουν για τη νίκη”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις