Χριστοβασίλης: «Θα κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα»

Θεωρείται και όχι άδικα ως μια από τις πιο σταθερές ομάδες της τετραετίας, καθώς στο διάστημα αυτό έχοντας καταφέρει να βρεθεί δύο φορές στα πλέι οφ. Ωστόσο δεν έχει καταφέρει να βγει Ευρώπη, μιας και στα τέσσερα χρόνια δεν έχει πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως καταλάβατε ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Γιαννιώτες να ενθουσιάζουν και φέτος τους φιλάθλους τους με την εικόνα τους αλλά και τα αποτελέσματα που παίρνουν, αλλά να μένουν και πάλι εκτός πλέι οφ και Ευρώπη από την ΕΕΑ.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη των «κυανόλευκων» Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την σημερινή αρνητική εξέλιξη που υπήρξε για την ομάδα του. Μάλιστα δεν έκρυψε πως οι Ηπειρώτες ετοιμάζουν ασφαλιστικά μέτρα, ενώ έκανε λόγο και για κυνήγι που δέχεται ο ΠΑΣ.

Αρχικά μιλώντας για την απόφαση ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν έχουμε το σκεπτικό της απόφασης. Τέσσερα θέματα εκκρεμούσαν και στο μόνο που δεν ήμασταν στην ώρα μας ήταν σε αυτό με την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, που έγινε αλλά λίγο πιο μετά από την προθεσμία, γιατί πριν τις 17 Απριλίου δεν είχε ανοίξει το σύστημα να την κάνουμε. Σε όλα τα άλλα ήμασταν σωστοί».

Ποια ήταν τα τέσσερα θέματα που είχε πρόβλημα ο ΠΑΣ;

«Ένα ήταν η ρύθμιση εφορίας, το άλλο η βιωσιμότητα της ομάδας. Τρίτο κάτι πληρωμές από προσφυγές και τέταρτο κάποιες από τις υπεύθυνες δηλώσεις των παικτών που είχαν πληρωθεί. Οι δηλώσεις ενώ είχαν επικυρωθεί από ΚΕΠ είχαν ξεχάσει οι παίκτες να βάλουν τις υπογραφές. Το έλεγαν και οι ίδιοι μάλιστα πως είχαν πληρωθεί».

Εσείς ως ΠΑΣ θεωρείτε πως ήσασταν σωστοί;

«Εμείς εκπληρώσαμε όλα τα θέματα. Για την βιωσιμότητα είχαμε πει πως την επόμενη χρονιά θα είχαμε κέρδη μίνιμουμ 500.000 ευρώ. Οι πληρωμές έγιναν, αλλά και η ρύθμιση έγινε έστω και εκπρόθεσμα. Το χαρτί που μας ήρθε αναφέρει πως απορρίπτονται και τα 4. Είναι σαν να θεωρεί πως δεν έχω πληρώσει ποδοσφαιριστές, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι».

Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε;

«Εμείς ζητήσαμε άμεσα το σκεπτικό για να πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνουμε και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην αρχίσουν τα πλέι οφ, αν υπάρξει καθυστέρηση από την ΕΠΟ. Θέλουμε επιτέλους να βγουν όλα στην φόρα γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια φαίνεται πως κυνηγούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και κανέναν άλλον. Οπότε όλα στην φόρα για να δούμε ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο».

«Να πολεμήσουμε μέχρι τέλους»

Λίγη ώρα αργότερα μίλησε στη Nova και στην εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», όπου τόνισε πως η ομάδα του δεν οφείλει σε κανέναν παίκτη, ενώ αποκάλυψε ότι προσκομίστηκαν τα συμβόλαιο και οι προκαταβολές στην εφορία, ώστε να γίνουν οι μεταγραφές των Χαρίση, Κοροβέση στον ΠΑΟΚ. Επίσης, προανήγγειλε μία ακόμα μεταγραφή δίχως να πει όνομα, ενώ ζήτησε να δοθεί αμέσως το σκεπτικό της απόφασης να μην αδειοδοτηθεί ο «Άγιαξ» και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΠΑΣ θα πολεμήσει μέχρι τέλους.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τα θέματα που… καίνε τον ΠΑΣ: «Οι παίκτες είναι πληρωμένοι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν οφείλει σε κανέναν ποδοσφαιριστή. Το επόμενο θέμα είναι η ρύθμιση της εφορίας. Με το ΙΚΑ δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα, είχαμε κάποια προβλήματα και κάποιες διαμάχες με την εφορία. Ήταν η ρύθμιση για να μπούμε στις 100 δόσεις. Είχε δοθεί από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ παράταση γιατί καθυστερούσαμε να δώσουμε τη ρύθμιση. Προσκομίσαμε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και μπήκαμε στη ρύθμιση. Το επόμενο έτος τα έσοδα μαζί με τα έξοδα πρέπει να δικαιολογούν ότι η κάθε εταιρεία θα έχει θετικό ορίζοντα».

Για το αν έχουν γίνει οι μεταγραφές Χαρίση, Κοροβέση στον ΠΑΟΚ: «Προσκομίσαμε συμβόλαια στην εφορία σήμερα και προκαταβολές για τους παίκτες. Υπάρχει και άλλη μία μεταγραφή, αλλά δε θέλω να πω το όνομα. Δίνοντας αναλυτικά τα έσοδα έναντι των εξόδων, η ΠΑΕ έχει τουλάχιστον 500.000 κέρδη. Μετά, ήρθε αυτή η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων, που με λίγα λόγια είπε ότι ”επικυρώνουμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής».

Για τις οφειλές προς τρίτους και για ποιο λόγο δεν πήρε άδεια ο ΠΑΣ, αφού έγιναν όλα σωστά: «Προς τρίτους δεν υπάρχουν οφειλές. Έγιναν όλα σωστά και αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τόσο απογοητευμένοι σήμερα. Τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο και υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να τους πει ότι για δεύτερη φορά μέσα σε τόσα λίγα χρόνια έχουν φτάσει στην πηγή και δεν έχουν πιει νερό. Να βγει το σκεπτικό της απόφασης εδώ και τώρα».

Για το αν ο ΠΑΣ θα προσφύγει στο CAS: «Υπάρχει και το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Αυτή τη φορά πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Είναι αδικία για τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις