Λ. Γιαλούσης: Αλλάζουν τα δεδομένα, αν νικήσουμε τον Ηρακλή

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, παρότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από τον Ηρακλή και την ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Λευτέρης Γιαλούσης, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Όλα στο κόκκινο», εξέφρασε την πίστη του για νίκη στο παιχνίδι…

…της προσεχούς Δευτέρας με τον Ηρακλή στο ΕΑΚ και ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να στηρίξει την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αμυντικού των «ερυθρολεύκων»:
Για το αν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα κύλησε όπως το είχε σχεδιάσει ο Ολυμπιακός κι αν η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα:
«Θα έλεγα πως το ματς κύλησε όπως το περιμέναμε και όπως το είχαμε σχεδιάσει. Γνωρίζαμε πως ο Απόλλων παίζει πολύ καλά το σύστημα των αντεπιθέσεων και περιορίσαμε σημαντικά την επιθετική του δραστηριότητα. Δεν δεχθήκαμε γκολ, όπως θέλαμε να συμβεί, ωστόσο, δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα και να φύγουμε από τη Ριζούπολη με τους τρεις βαθμούς.
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού λέγαμε πως και η ισοπαλία θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, σε μια δύσκολη έδρα, απλά δεν μας βοήθησε το αποτέλεσμα του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί κέρδισε ο Ηρακλής, η διαφορά αυξήθηκε και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τη συνέχεια».
Για το αν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των εννέα βαθμών από την ΑΕΚ και τον Ηρακλή:
«Σίγουρα μπορεί να καλυφθεί, ωστόσο, δεν παύει να είναι δύσκολο. Είδαμε, ωστόσο, πέρυσι πως ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ήταν πρώτος με 9 βαθμούς και δεν πέτυχε την άνοδο. Όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο και έχουμε μπροστά μας άλλα εννέα ματς να δώσουμε».
Για το αν ο Ηρακλής έχει τόσο καλή ομάδα, όσο η βαθμολογικά δείχνει:
«Όπως φαίνεται από την πορεία που έχει κάνει ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα και από τα αποτελέσματα, είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τον αντιμετωπίζουμε στην έδρα μας και στην περίπτωση που κερδίσουμε το παιχνίδι, θα έχουμε πάρα πολλές ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχει. Αν χάσει στο Βόλο ο Ηρακλής μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω. Στα δύο παιχνίδια που δώσαμε φέτος με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα και ιδιαίτερα στο ματς του δευτέρου γύρου, είχαμε παίξει πάρα πολύ καλά, παρότι είχαμε ηττηθεί. Βρεθήκαμε να είμαστε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς, όμως, στη συνέχεια μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Μόνο εμείς δημιουργούσαμε φάσεις. Αν μπούμε δυνατά και είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».
Για το αν υπάρχει κάποια ομάδα που μπορεί να μπει «σφήνα» σε Ηρακλή και ΑΕΚ:
«Πέρα από τον Ολυμπιακό, που πιστεύω πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο, αν το δούμε βαθμολογικά, η Λάρισα με τη νίκη που έκανε στην Πάτρα ελπίζει. Με βάση, ωστόσο, την εικόνα που παρουσίασε η Λάρισα όλη τη χρονιά και τα σκαμπανεβάσματα που είχε, δε νομίζω ότι θα καταφέρει να παραμείνει στο κυνήγι της ανόδου μέχρι το τέλος.
Εμείς έχουμε γίνει ένα πολύ καλό και συμπαγές σύνολο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον κ. Ελευθερόπουλο. Η πορεία μας δεν είναι απλά σταθερή, αλλά ανοδική».
Για το τι άλλαξε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στην ομάδα τους τελευταίους τέσσερις μήνες:
«Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει τον τρόπο να περάσει στους ποδοσφαιριστές τη φιλοσοφία και τον τρόπο που θέλει να παίζει η ομάδα. Αυτό το έχει καταφέρει μέσα από πάρα πολλή δουλειά. Γι’ αυτό και όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας.
Πριν την έλευση του κ. Ελευθερόπουλου ο Ολυμπιακός διέθετε την χειρότερη άμυνα στον όμιλο. Όμως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Δεν παίζουν άμυνα, για παράδειγμα, μόνο οι Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ζέρης και Μπουτζίκος. Παίζουν και οι έντεκα ποδοσφαιριστές. Όλη η ομάδα αμύνεται σωστά και πειθαρχημένα και βγαίνει στην επίθεση, επίσης, οργανωμένα και βάσει τακτικής. Πετύχαμε να γίνουμε μια ομάδα που να στηρίζεται στο σύνολο των παικτών και αυτό είναι αναμφισβήτητα έργο του προπονητή».
Για το αν η πορεία του Ολυμπιακού θα ήταν διαφορετική, αν ο Ελευθερόπουλος ήταν από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα:
«Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερη. Θα ήμασταν στα βήματα του Ηρακλή και δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Στο δεύτερο γύρο κάναμε πρωταθλητισμό και μαζί με τον Ηρακλή συγκεντρώσαμε τους περισσότερους βαθμούς. Θεωρώ ότι θα μπαίναμε στα πλέι οφ με μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών».
Για το πώς βλέπει το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ηρακλή:
«Θα μπούμε στο γήπεδο αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση ψυχολογικά και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Αν πάρουμε τους τρεις βαθμούς θα μπορούμε να δούμε, πλέον, με άλλο μάτι και αισιοδοξία τα πράγματα στη συνέχεια.
Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας. Ο κόσμος μας στηρίζει και περιμένουμε τη Δευτέρα να γεμίσει το γήπεδο. Είναι μεγάλη δύναμη για μια ομάδα να έχει τους φιλάθλους στο πλευρό της.
Αν νικήσουμε τον Ηρακλή θα μειώσουμε τη διαφορά στους έξι βαθμούς και από εκεί και πέρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρουν να δούμε πως θα αντιδράσει ο Ηρακλής και πως θα διαχειριστεί μία ήττα. Γιατί, σίγουρα θα υπάρξει πίεση…».
Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις