Champions League: Στους «8» η «Γηραιά Κυρία» και οι «Πολίτες» (vids)

Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη Γιουβέντους για ακόμη μία φορά έκαναν λάθος, καθώς η «γηραιά κυρία» απέδειξε (και) επί αγγλικού εδάφους πόσα βαριά φανέλα διαθέτει, καταφέρνοντας να προκρίθει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη της με 2-1 σκορ επί της Τότεναμ.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας πήγαν στο «Γουέμπλεϊ», με τη «ζυγαριά» της πρόκρισης να γέρνει ελαφρώς προς το μέρος των γηπεδούχων, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα, ωστόσο είδαν στο Λονδίνο τα πράγματα να γίνονται ακόμη χειρότερα γι’ αυτούς.

Κι αυτό γιατί, όχι μόνο δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 17′, σε ανατροπή του Κόστα από τον Βερντόνγκεν, αλλά βρέθηκαν μάλιστα πίσω στο σκορ. Παρ’όλα αυτά δεν κατέθεσαν τα όπλα και με μία επική ανατροπή, πήραν μία παλικαρίσια πρόκριση.

Μάλιστα αυτό το κατάφεραν σε διάστημα τριών λεπτών ρίχνοντας έτσι στο… καναβάτσο τους Άγγλους, που στις καθυστερήσεις είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Κέιν (ήταν σε θέση οφ σάιντ).

Όπως προαναφέραμε, το παιχνίδι έδειχνε να κυλά ιδανικά για την Τότεναμ, καθώς η ομάδα του Ποσετίνο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Σον στο 39′. Μετά από αυτό το τέρμα η «βέκια σινιόρα» έπρεπε να ανέβει ένα… βουνό, καθώς ήθελε δύο γκολ για να προκριθεί.

Η Γιουβέντους έδειχνε να είναι στριμωγμένγη στα σχοινιά, με το εν λόγω σκορ να διατηρείται μέχρι το 60′.

Σε εκείνο το σημείο του ματς ο Αλέγκρι ανακάτεψε την… τράπουλα, κάνοντας δύο αλλαγές, και έκτοτε με… φρέσκα πόδια οι Ιταλοί μπόρεσαν να ισοφαρίσουν στο 64′ με τον Ιγκουαΐν, για να έρθει ο Ντιμπάλα τρία λεπτά αργότερα να κάνει την ολική ανατροπή.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ που ήθελαν για να στείλουν το ματς στην παράταση δεν ήρθε ποτέ, κι έτσι το τελευταίο σφύριγμα στο ματς βρήκε τους Ιταλούς να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.


Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2

Γκολ: 39′ Σον (Tότεναμ), 64′ Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), 67′ Ντιμπάλα (Γιουβέντους)

Κίτρινες: Βερτόνγκεν, Ντέλε Άλι – Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Μπενατιά, Κιελίνι

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποσετίνο): Λιορίς, Τρίπιερ, Βερντόνγκεν, Σάντσες, Σον, Κέιν, Ντάιερ (74΄ Λαμέλα), Ντεμπελέ, Ντέλε Αλι (85΄ Γιορέντε), Έρικσεν, Ντέιβις

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπενατιά (61΄ Λιχτστάινερ), Πιάνιτς, Κεντίρα, Ιγκουαΐν (83΄ Στουράρο), Κόστα, Ντιμπάλα, Σάντρο, Ματουϊντί (60΄ Ασαμόα), Μπαρτσάλι

Η Σίτι την πρόκριση, η Βασιλεία τη νίκη γοήτρου

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1 από τη Βασιλεία, ωστόσο είχε «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς, όταν και είχε κάνει περίπατο με 4-0 στην Ελβετία.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Ζεσούς στο 8΄, αλλά η «απάντηση» των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς στο 17΄ έφεραν το ματς στα ίσια με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μοχάμεντ Ελιουνούσι.

Το ματς ήταν ανοικτό και στο δεύτερο μέρος, με τους Ελβετούς να βρίσκουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λανγκ στο 71΄, αποχαιρετώντας έτσι τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία 1-2

 

Γκολ: 8′ Ζέσους (Σίτι), 17′ Ελιουνούσι (Βασιλεία), 71′ Λανγκ (Βασιλεία)

Κίτρινες: Ζεσούς – Λακρουά

Mάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Γκιντογκάν (66΄ Ντίας), Λαπόρτ, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς, Ζιντσένκο, Τουρέ, Φόντεν (89΄ Ανταραμπίγιο)

Βασιλεία (Ράφαελ Γουίκι): Βάσλικ, Λακρουά, Λανγκ, Φράι, Ζουφι, Σουσι, Ομπερλίν (74΄ φαν Βολσφβίλγκεν), Ντιέ, Ελιουνούσι, Ριβέρος, Μπουά (68΄ Στόκερ)

Ετσι, μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί στους «8»: Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους.

Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας:

13 Μαρτίου

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη (0-0)
  • Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ (1-2)

14 Μαρτίου

  • Μπεσίκτας – Μπάγερν Μονάχου (5-0)
  • Μπαρτσελόνα – Τσέλσι (1-1)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις