Δεν του “πάει” το Πανθεσσαλικό / Ολυμπιακός Β. – Άρης 1-2

Την ήττα με 2-1 γνώρισε σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Άρη στο Πανθεσσαλικό σε φιλικό παιχνίδι, στο τελευταίο δυνατό τεστ για τους «ερυθρόλευκους» πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι Κυπέλλου που θα δώσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στο πρώτο μέρος και… …ασύνδετος στο δεύτερο, όπου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά και στις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 3′ με αυτογκόλ του Ακόστα, ενώ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εξιλεώθηκε στο 19′ για το λάθος που έκανε, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το 2-1 για τον Άρη σημείωσε ένας πρώην «ερυθρόλευκους», ο Νίκος Ψυχογιός στο 64′

Πως έπαιξαν οι ομάδες

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό Βόλου ο Γιώργος Βαζάκας στο σημερινό φιλικό με τον Άρη. Ο Γκίτκος υπερασπίζεται την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ ο Καρράς καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κατσιαρός αγωνίζεται ως αριστερός οπισθοφύλακας. Οι Μελίσσης και Κωστούλας είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ οι Ρόκας και Καπετάνος αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ. Ο Μπρέσκα παίζει στη δεξιά πτέρυγα, ο Ακόστα στην αριστερή, με τον Κατσίκη να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκέσιο.

Από την άλλη πλευρά ο υπηρεσιακός προπονητής του Άρη, Τάκης Μπουγιουκλής παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας είναι ο Μπουζάνης, ενώ οι Ψυχογιός και Μαργαρίτης αγωνίζονται στα δύο άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Κύργιας και Καρασαλίδης είναι οι δύο στόπερ, ενώ οι δύο αμυντικοί χαφ είναι οι Παπαδόπουλος και Έλσνερ. Ο Καραγιάννης αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά, ο Ίμπε στην αριστερή, ενώ ο Τάτος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον Αγγελούδη που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Δύο γκολ στο πρώτο μέρος

Ο Άρης προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ, μόλις στο 3′, στην πρώτη επιθετική προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Αγγελούδης βρέθηκε σε θέση βολής από την αριστερή πλευρά, σούταρε, ο Γκίτκος απέκρουσε με τη μπάλα να φτάνει στον Τάτο. Ο Ακόστα προσπάθησε να τη διώξει, για να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, αναπτυσσόταν εξαιρετικά, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Μπρέσκα και στο 7′ ο Μπουζάνης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μπρέσκα, στην κάθετη πάσα που του έκανε ο Κατσίκης,.

Νέο σουτ του Μπρέσκα στο 15′ δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 19′ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1. Ακόστα και Κατσιαρός συνεργάστηκαν, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Ακόστα στην καρδιά της άμυνας του Άρη, αμαρκάριστος, με απευθείας σουτ σκόραρε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος από τον Άρη και στο 25′ έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Μπρέσκα έκανε τη σέντρα και ο Κατσιαρός μέσα από την μικρή περιοχή μόνος απέναντι από τον Μπουζάνη σούταρε άουτ.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 29′. Ο Μπρέσκα επιχείρησε τη σέντρα και ο Γκέσιος μόνος απέναντι από τον Μπουζάνη δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Άρη.

Στο 30′ προκλήθηκε ένταση στην κερκίδα με αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη, η Αστυνομία επενέβη έγκαιρα, με τους οπαδούς του Άρη να αποχωρούν από το Πανθεσσαλικό και η τάξη να αποκαθίσταται.

Μέτριο παιχνίδι στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ρυθμό, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Άρη και γενικά οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την εικόνα του αγώνα.

Μόλις μία καλή επιθετική προσπάθεια είχαν να επιδείξουν οι «ερυθρόλευκοι» στο 47′ με τον νεαρό Νίκο Ντινόπουλο. Συγκεκριμένα ο Πόνσε με κάθετη πάσα βρήκε τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε με το δεξί για να βρει η μπάλα το δοκάρι του Μπουζάνη.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα δεν μπορούσαν να συνδυαστούν, έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και δεν είχαν τελικές προσπάθειες.

Από την πλευρά του ο Άρης δεν έδειξε να είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό, καθώς και αυτός δεν είχε ευκαιρίες, περά από τη φάση του 64′ στην οποία πέτυχε το 2-1, παίρνοντας τη νίκη.

Ο Σουνάς με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ψυχογιό, αυτός από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Γκίτκο γράφοντας το 2-1 για τον Άρη.

Στο 86′ πάσα του Πόνσε στον Δεινόπαπα, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τη μπάλα να περνά πίσω από την πλάτη του Γενγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Καρράς (46′ Γιαλούσης), Κατσιαρός (72′ Κόμνος), Κωστούλας (88′ Μπόρας), Μελίσσης (58′ Αρβανίτης), Ρόκας (46′ Πινδώνης), Καπετάνος (46′ Ολίσε), Κατσίκης (46′ Πόνσε), Ακόστα, (46′ Γενγκά) Μπρέσκα (58′ Δεινόπαπας), Γκέσιος (46′ Ντινόπουλος)

ΑΡΗΣ: Μπουζάνης, Ψυχογιός (65′ Νταμαρλής), Μαργαρίτης, Καρασαλίδης (65′ Τσουκάνης), Κύργιας (46′ Ηρακλής), Παπαδόπουλος (53′ Τριανταφυλλάκος), Έλσνερ (53′ Οικονομόπουλος), Καραγιάννης (74′ Γιαννίτσης), Ίμπε (57′ Μανιάς), Τάτος (57′ Σουνάς), Αγγελούδης (53′ Αγκάνθο).

Διαιτητής: Κρητικός

Βοηθοί: Πετρόπουλος, Παλιούρας

4ος διαιτητής: Ρούσσης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις