Κίνδυνος τιμωρίας από FIFA σε Παπαδόπουλο λόγω παράνομου στοιχήματος

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση «Κoriopolis» που αφορούσε στημένους αγώνες του 2011 και επέβαλε ποινές φυλάκισης σε παράγοντες του ποδοσφαίρου και ποδοσφαιριστές για δωροδοκία – δωροληψία και παράνομο στοίχημα έχει γίνει από την πρώτη στιγμή γνωστή στη FIFA και την UEFA.

Mάλιστα, η UEFA, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνη που καταδίκασε περίπου 35 πρόσωπα και επέβαλε ποινές φυλάκισης.

Η FIFA από την πλευρά της, έχει αποφασίσει, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το SoccerPlus,ότι θα επεμβαίνει στις περιπτώσεις που υπάρχουν ποινές σε εθνικό επίπεδο για χειραγώγηση αγώνων και παράνομο στοίχημα και θα επιβάλει η ίδια κυρώσεις σε διεθνές επίπεδο εφόσον τα πρόσωπα που έχουν τιμωρηθεί παραμένουν εν ενεργεία στο ποδόσφαιρο.

Ήδη το έχει κάνει σε αρκετές περιπτώσεις έως τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το SDNA, προ ημερών έφτασε επιστολή από τη FIFA στις ελληνικές αρχές με αφορμή την ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, που του επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο πλαίσιο της υπόθεσης «Koriopolis» στον ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλο ο οποίος αγωνίζεται σήμερα σε ομάδα της Αυστραλία ενώ το διάστημα στο οποίο σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση παραβίασε τη νομοθεσία περί παράνομου στοιχήματος αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Στην επιστολή η FIFA, ζητεί να πληροφορηθεί αν έχουν κινηθεί κατά του Παπαδόπουλου πειθαρχικές διαδικασίες και αν ναι, αν του έχει επιβληθεί ποινή για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Ο Παπαδόπουλος, δεν είχε διωχθεί, ούτε είχε τιμωρηθεί το 2011 από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση των «στημένων αγώνων».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA ο στοιχηματισμός απαγορεύεται για τους ποδοσφαιριστές.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις