Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός Βόλου, 3-0 τον Αμβρυσσέα Διστόμου (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε στο σπίτι του, κάνοντας το καθήκον του, καθώς επικράτησε με 3-0 του Αμβρυσσέα Διστόμου, έχοντας σε μεγάλη ημέρα το Λεωνίδα Χρήστου που πέτυχε δύο τέρματα στο 7′ και στο 42′ και τον Αντώνη Καμπλιώνη που στο 77′ «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Λάκη Μπακαλη.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας δίκαια στη νίκη, ενώ στα δύο παιχνίδια που τους απομένουν με Οπούντιο Μαρτίνου και Γ.Σ. Αλμυρού, ωφείλουν να βγάλουν εις πέρας την ανοιχτή υπόθεση της παραμονής.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Λάκης Μπακάλης, προτίμησε να επιλέξει σύστημα 4-2-3-1, θέλοντας να πιέσει . Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Δ. Κόκας, Τόσκας, Νόνης και Γελαδάρης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Λούγκος. Μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ευθυμιάδης, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Διβανές από δεξιά και ο Καμπλιώνης από αριστερά. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Χρήστου.

Πώς παρατάχθηκε ο Αμβρυσσέας Διστόμου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μίκι Τσίρκοβιτς, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 5-3-2, έχοντας αμυντικούς προσανατολισμούς. Τερματοφύλακας ήταν ο Παπαβασιλείου. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μεταλλινός και το αριστερό ο Μανιδάκης. Την κεντρική αμυντική τριάδα συνέθεσαν οι Γιαλαμίδης, Τέλλος και Καλαγκάνης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Βλάχος, Σούκιας και Βανγκέλι. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο του Αμβρυσσέα αποτέλεσαν οι Βαφιάδης και Κωστούλας.


Ο Χρήστου «χτύπησε» δύο φορές
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, καθώς προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να πιέσει τους φιλοξενούμενους, για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 17’, όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Χρήστου. Ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ, έγραψε το 1-0.
Στη συνέχεια του αγώνα, ο αμυντικογενής Αμβρυσσέας που προσπαθούσε να χτυπήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις, σημείωσε τέρμα στο 23’ με τον Κωστούλα, το οποίο δικαίως ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων βρισκόταν σε αντικανονική θέση, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας. Στο 25’ το σουτ του Διβανέ πέρασε εκτός εστίας, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Καμπλιώνης από μακρινή απόσταση.
Έξι λεπτά αργότερα, ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Τσιτσανούδης, «έκλεισε τα μάτια» στο σκληρό μαρκάρισμα του Μετταλινού, το οποίο έγινε πάνω στον Καμπλιώνη, φάση στην οποία ο δεξιός οπισθοφύλακας των φιλοξενούμενων έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν η δεύτερη και θα απέφερε την αποβολή του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που είχε τιμωρηθεί στο 15’ με κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και πάλι στον Καμπλιώνη.
Μπορεί ο Ολυμπιακό Βόλου να μην κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα σε εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα, το οποίο επετεύχθηκε στο 42’. Ο Ευθυμιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας στη μεσαία γραμμή και με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Χρήστου απέναντι από τον Παπαβασιλείου, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να διπλασιάζει με πλασέ τα γκολ της ομάδας του και να της χαρίζει μαξιλαράκι ασφαλείας για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.


Ο Καμπλιώνεις «κλείδωσε» τη νίκη

Μπορεί το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα να είχε μεγάλα κενά διαστήματα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κράτησαν απλώς το προβάδισμα που είχαν πάρει από το πρώτο μέρος, αλλά κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Καμπλιώνη.
Αντίθετα, από τη μεριά τους οι ποδοσφαιριστές του Μίκι Τσίρκοβιτς δεν είχαν σωστή σκέψη στο παιχνίδι τους και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, ενώ δέχθηκαν και τρίτο τέρμα από την ομάδα του Λάκη Μπακάλη.
Στο 46′ το σουτ του Διβανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κόντραρε σε σώμα αντίπαλου αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ευθυμιάδης βρέθηκε αρχικά μέσα στην περιοχή του Αμβρυσσέα και στη συνέχεια έστρωσε τη μπάλα στον Λούγκο, που επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Παπαβασιλείου, που απέκρουσε σε νέο κόρνερ.
Στο 74′ το σουτ του Κωστούλα δεν ανησύχησε τον Καραγκιολίδη, καθώς έφυγε εκτός εστίας. Μετά από τρία λεπτά, ο Καμπλιώνης με σουτ από πάσα του Διβανέ, έγραψε το 3-0, έπειτα από έμμεσο φάουλ που κέρδισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο προηγούμενο λεπτό.
Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, το σουτ του Μέμμου έφυγε άουτ, ενώ στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κερδίζει με 3-0 τον Αμβρυσσέα Διστόμου και να προσθέτει άλλους τρεις βαθμούς στην υπάρχουσα συγκομοιδή του ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

«Δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ»
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε δυναμικό «παρών» στην επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο Ε.Α.Κ. Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος», γεμίζοντας όλες τις θύρες, που βρίσκονται μπροστά και κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου και αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη των «ερυθρόλευκων».
Ο κόσμος του Ολυμπιακού με τη φωνή του τόνισε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που ανταποκρίθηκαν, φτάνοντας σε μια καθοριστική νίκη, όσον αφορά τη θέση που θα κατακτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και η οποία θα κρίνει το μέλλον της μεγάλης βολιώτικης ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Σκόρερ: 17’, 42’ Χρήστου, 77′ Καμπλιώνης.
Κίτρινες: 20’ Ρόκας, 36’ Καμπλιώνης-15’ Μεταλλινός, 34’ Καλαγκάνης.
Διαιτητής
: Τσιτσανούδης (Λάρισας).
Βοηθοί
: Κοτούμπας, Πατέτσος (Λάρισας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Καραγκιολίδης, Δ. Κόκας (87′ Αγγελής), Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας (81′ Παπαϊωάννου), Διβανές, Λούγκος, Χρήστου (85′ Σέττος), Ευθυμιάδης (80′ Μέμμος), Καμπλιώνης.
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
: Παπαβασιλείου, Μεταλλινός, Καλαγκάνης (60′ Μπότσης), Γιαλαμίδης, Τέλλος (44’ Κυπραίος), Βλάχος (36’ Ντος Σάντος), Βαφιάδης, Βανγκέλι, Κωστούλας, Σούκιας (80′ Σχίζας), Μανιδάκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις