Μπαίνει η VW στη Formula 1;

Θα αλλάξει το τοπίο της Formula 1 εξαιτίας της αποχώρησης του Φέρντιναντ Πιχ από το τιμόνι της Volkswagen; Δημοσίευμα της έγκριτης γερμανικής εφημερίδας FAZ αναφέρει, ότι ο 78χρονος αποτελούσε μέχρι τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εμπλοκή του γερμανικού ομίλου στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Στον Πιχ καταλογίζεται έντονη αντιπάθεια και αντιπαλότητα προς τον Μπέρνι Έκλεστοουν, με τον οποίο είχε διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τώρα που παραιτήθηκε ο εγγονός του Φέρντιναντ Πόρσε από την διοίκηση της VW, ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος προς τη Formula 1. Αυτό θα γίνει είτε με τα χρώματα της Audi είτε της Porsche και όχι με μία ομάδα της VW. Σύμφωνα με τον ιστότοπο speedweek.com, υπέρ της εισόδου της VW στην F1 συνηγορεί και το γεγονός, ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Μάρτιν Βίντερκορν, είναι φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ.

Προς το παρόν το τοπίο παραμένει θολό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Ματίας Μίλερ, είχε απορρίψει τον Ιανουάριο το σενάριο εμπλοκής της μάρκας από το Τσουφενχάουζεν στη Formula 1, προβάλλοντας μεταξύ άλλων ως αιτία τα ολοένα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο άθλημα.

Εντελώς διαφορετική είναι ωστόσο η αντιμετώπιση της Audi, στης οποίας το δυναμικό ανήκει πλέον ο πρώην διευθυντής της ομάδας της Formula 1 της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι. Ο Νούμερο 1 της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ, ζήτησε από τον Ντομενικάλι να συντάξει μία μελέτη σκοπιμότητας σχετικά με την είσοδο της Audi στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η εισήγηση του Ιταλού ήταν θετική, όμως ο Πιχ είχε βάλει για πολλοστή φορά βέτο! Τώρα όμως είναι πιθανόν να αλλάξουν τα πράγματα!

Να θυμίσουμε, ότι ο γερμανικός όμιλος κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC με τη VW, η Audi θριαμβεύει στις 24 Ωρες του Λε Μαν και συμμετέχει με επιτυχία στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM, ενώ η Porsche δραστηριοποιείται στους Αγώνες Αντοχής! Τώρα μάλιστα, που μετέχει ο όμιλος μέσω της Ducati και στο MotoGP, του λείπει ουσιαστικά μόνον η Formula 1 για να συμπληρώσει το παζλ!

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις