«Επέλαση» ΣΔΥ Βὀλου στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα

Ακόμη μία εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και έτρεξε τη Κυριακή στον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα που γίνεται στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου. Ο ανοιξιάτικος αν όχι καλοκαιρινός καιρός που επικρατούσε στη πόλη των Τρικάλων όπως και στη Καλαμπάκα, βοήθησε τους 3.000 δρομείς και τα παιδιά που έτρεξαν στους αγώνες, και τους άλλους τόσους συνοδούς να χαρούν ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή στο γεγονός και τις εκδηλώσεις. Το φόντο της εκκίνησης με τις εικόνες από τα γραφικά Μετέωρα αποζημίωσε κάθε δρομέα.

Από το 2008 που έγινε ο πρώτος αγώνας ο ΣΔΥΒ δίνει ανελλιπώς το παρόν, φτάνοντας την 11η παρουσία στη διοργάνωση σε ισάριθμες φορές. Ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε ο Κώστας Μαγαλιός με 1.25.31, ενώ με 1.27.58 τερμάτισε ο Γιώργος Καλαντζής. Η Ρίτσα Ρούστα με 1.49.00 κατέβηκε για πρώτη φορά στη 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ η Μαρία Διαμαντοπούλου με 1.57.02 έριξε για πρώτη φορά το 2ωρο. Τον πρώτο τους ημιμαραθώνιο έτρεξαν κάνοντας ντεμπούτο στην απόσταση των 21.100 μέτρων οι Τόλης Κουτσουμπές, Βασίλης Αθανασίου, Μαρία Δημουλά, Αναστάσιος Τζίντζιος. Ο Κώστας Παλάντζας έτρεξε για 11η φορά στη διοργάνωση.

 

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, όπως έγινε και τη προηγούμενη βδομάδα με τον αγώνα στο Δίον. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί για τη συνεργασία τον χορηγό του συλλόγου Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας. 31 αθλητές του ΣΔΥΒ έτρεξαν τον Ημιμαραθώνιο, 15 τον αγώνα 5 χιλιομέτρων, ενώ συμμετοχή υπήρξε και στον παιδικό αγώνα της διοργάνωσης με τον συνολικό αριθμό των συμμετοχών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου να φτάνει τους 47. Αναλυτικά η παρουσία του ΣΔΥΒ:

Ημιμαραθώνιος
Μαγαλιός Κώστας
Καλαντζής Γιώργος
Πατρώνης Ορέστης
Κουτσουμπές Απόστολος
Γάκης Δημήτρης
Ορφανός Νίκος
Βίγκλας Λίνος
Βλάχος Κώστας
Πατσαρούχας Ηλίας
Ρίζος Γιώργος
Μαλιαχόβας Θωμάς
Καλαμάκης Αχιλλέας
Ρούστα Ρίτσα
Μελαχροινάκης Γιάννης
Γκανάτσιος Γιώργος
Βλαχόπουλος Σπύρος
Κυριαζής Γιάννης
Διαμαντοπούλου Μαρία
Μακρυγιάννης Ηλίας
Νέος Απόστολος
Μπέκας Κώστας
Αλεξίου Αθανάσιος
Καροκή Ελένη
Κόκκινος Δημήτρης
Τσιώλης Φώτης
Αθανασίου Βασίλης
Δημουλά Μαρία
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Τζίντζιος Αναστάσιος
Γιακάκογλου Βαγγέλης
Τασιά Έλλη

5 χιλιόμετρα
Κυριαζής Κώστας-Παλάντζας Κώστας μαζί
Τσάγγαρη Κατερίνα
Συμεωνίδης Στράτος
Συμεωνίδης Γιάννης
Μπαρμπουνάκη Ανθή
Μαϊμάνης Νίκος
Καρασμάνογλου Ηρώ
Χύτας Στέργιος
Μαλισιόβας Νίκος
Πατρώνης Γιώργος
Καζανίδης Ιωάννης
Ντόβα Ευμορφία
Μανούσου Εμμανουέλα
Περεντίδη Αθανασία

Παιδικός Αγώνας 1000μ
Μακρυγιάννης Γιάννος

συνοδοί αποστολής
Αγγέλα Αντωνίου, Κατερίνα Καραντζιά, Ηλίας Οικονόμου, Πάνος Ιατρού.

Πρώτη στη Κύπρο η Ελένη Πρατσή

Στον αγώνα «Run for Seeds: Petrera Eco Run» που έγινε στο Petrera Permaculture Land στο Καλό Χωριό της Κλήρου Λευκωσίας έτρεξε η Ελένη Πρατσή και τερμάτισε 1η στη γενική κατάταξη των γυναικών, ενώ ήταν και 4η στη συνολική κατάταξη με χρόνο 41′. Η «Διαδρομή Βοτάνων» ήταν απόστασης 7 χιλιομέτρων.

Τη Κυριακή στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Με 11 δρομείς του θα τρέξει ο ΣΔΥΒ τη Κυριακή στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, διοργάνωση που θα μεταδώσει σε 4ωρη μετάδοση η ΕΡΤ και είναι εφάμιλλη του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Θα τρέξουν οι Αντώνης Γάκης, Παντελής Ζήσης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Μπάμπης Μπάρδας, Μάρθα Ξηροφώτου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νεραντζούλα Πραγματευτή, Γιάννης Σημαντήρας, Θεὀδωρος Στόρτος, Σπύρος Τρύφωνος, Κώστας Χατζηκυριάκου. Η Ελένη Πρατσή θα τρέξει επίσης στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.
Οι συμμετοχές του συλλόγου για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, και οι πληροφορίες για τις εγγραφές, έχουν ως εξής (σημειώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές και για τον Ιπποκράτειο Δρόμο Λάρισας):

24 Μαρτίου (Σάββατο, απόγευμα) Run Greece Λάρισα 10 και 5 χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 17 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας (δωρεάν συμμετοχή).

1 Απριλίου 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν.

14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες 10 χιλιομέτρων, 4.600μ, και σκτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Στις 21 Απριλίου θα γίνει ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων. Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες, ενώ στις σελίδες του αγώνα και του συλλόγου στο διαδίκτυο γίνονται οι εγγραφές.

29 Απριλίου Plastira’s Lake Trail Race 20 και 10 χιλιόμετρα. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς.

6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 10 και 3 χιλιόμετρα, και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων. Λήξη εγγραφών Τετάρτη 25 Απριλίου.

Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, και οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 10 και 5χλμ. Συμμετοχή δωρεάν, λήξη εγγραφών μία βδομάδα πριν τον αγώνα.

27 Μαΐου Alonnisos Challenge. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς, ενώ θα γίνει εκδρομή από τον ΣΔΥΒ σε συνδυασμό με το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις