Φάτσης: «Παιχνίδι αποδείξεων»

Στο ραδιόφωνο του “Βόλος 98.6 FM” και στην εκπομπή “CLASICO” φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Φάτσης, ο οποίος μετέφερε πως έζησε ο ίδιος τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, ανέφερε τους λόγους για τους οποίους προτίμησε να παρακολουθήσει τον αγώνα από το πέταλο και όχι από τα επίσημα του Σταδίου και τόνισε πως πρώτος στόχος της διοίκησης ήταν να νοικοκυρευτεί ο σύλλογος, στόχος που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέργιου Φάτση στον “Βόλος 98.6 FM”

Για το πως έζησε τον τελικό

«Καθίσαμε 3-4 άτομα της διοίκησης στο πέταλο γιατί είχαμε τους λόγους μας. Υπήρχε κι ένας άνθρωπος της διοίκησης μέσα στον πυρήνα των οργανωμένων οπαδών, έτσι ώστε να προλάβουμε οτιδήποτε προκύψει. Ευτυχώς,  δεν είχαμε τίποτα, ο κόσμος ήταν αξιοπρεπέστατος στα αθλητικά πλαίσια. Φανατισμένος μεν, αλλά χωρίς ακρότητες».

Για το πανό που αναρτήθηκε και κατέβηκε από την κερκίδα της Νίκης

«Το πανό, απ’ ότι έμαθα αργότερα, δεν έλεγε τίποτα το επιλήψιμο. Με απόφαση της διοργανώτριας αρχής και με εντολή του διαιτητή, κατέβηκε. Ήρθε ο  κ. Ιμεράι  με τον κ. Βενέτη, μαζί με κάποιους άλλους και το κατέβασαν».

Για το αν περίμενε την Νίκη να παρουσιάσει αυτή την καλή εικόνα

«Όταν έχεις παίξει με αυτήν την ομάδα δύο φορές παίξαμε “στα ίσια”, και πρόκειται για μία ποιοτική ομάδα, κάτι σημαίνει. Μία ομάδα που βασίζεται σε ένα ισπανικό μοντέλο, λόγω του προπονητή της. Είναι ομάδες που έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους μέχρι το τελευταίο λεπτό, ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, περιμέναμε το έργο μας να ήταν δύσκολο. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι, που από το 70′ και μετά αγωνιζόμασταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Στη Νεάπολη ήταν ένα παιχνίδι στα “ίσια” με πολύ κακά καιρικά φαινόμενα. Στο τρίτο παιχνίδι, το χθεσινό, μπορεί να μην περίμενα πως θα βάλουμε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα ήταν άτοπο αν το έλεγα, αλλά περίμενα πως θα παίξουμε δυνατά, πάνω σε ποιοτικούς αντιπάλους, τους οποίους δε θα αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Φυσικά η εξέλιξη του αγώνα είχε θετική εξέλιξη για εμάς. Οι παίκτες ακολούθησαν πιστά τις εντολές των προπονητών τους, όπως έμαθα αργότερα και τους δίνω τα συγχαρητήριά μου».

Για τον απολογισμό της διοίκησης τη φετινή χρονιά και τις δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσει

«Καταρχάς θα πρέπει να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η χρονιά. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον. Στο πρώτο Δ.Σ. που κάναμε τον Απρίλιο ρώτησα τα μέλη: παιδιά έχετε γερά στομάχια; Αν έχετε γερά στομάχια προχωράμε. Αν δεν έχετε γερά στομάχια και δεν αντέχετε κριτικές που θα δεχθείτε καλύτερα μην μπείτε καθόλου στο Δ.Σ..

Ο στόχος ήταν το νοικοκυριό της ομάδας. Έπρεπε να καθοριστεί ένα μπάτζετ που δεν θα ήταν πολύ υψηλό καθώς ξέραμε τι μας περίμενε τη συγκεκριμένη χρονιά. Ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε πρωταθλητισμό λόγω του ονόματος της ομάδας. Έπρεπε όμως να είμαστε νοικοκυρεμένοι. Αυτό φυσικά είχε να αντιμετωπίσει και την κριτική του κόσμου που ήθελε μεταγραφές, ακριβούς προπονητές, όλα αυτά. Επενδύσαμε περισσότερο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, θεωρήσαμε πιο σωστό να το κάνουμε εκεί κι όχι σε μεταγραφές. Σας πληροφορώ πως τα χρήματα που “έπεσαν” στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα ήταν τέσσερις “καραμπινάτες” μεταγραφές που μπορεί να μας έδιναν και την κατηγορία. Αλλά, όμως, δε θα είχες την υποδομή. Αυτή τη στιγμή, το Πανθεσσαλικό είναι για τέσσερα ως και πέντε χρόνια δικό μας και προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα εκεί, παρά σε ακριβές μεταγραφές.

 Επενδύσαμε σε κάποια παιδιά που παίξανε πέρσι και σε κάποια νέα παιδιά, με όρεξη. Κάποια παιδιά “βγήκαν”, κάποια όχι, έγιναν διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε. Όσον αφορά τη νέα χρονιά, ίδωμεν. Κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι τη νέα χρονιά. Ας τελειώσει πρώτα αυτή και από ‘κει και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, η Γ’ Εθνική είναι μια ρευστή κατηγορία. Να σας το πω και διαφορετικά και πρακτικά: μπορείς να φωνάξεις 4-5 παίκτες και να τους πεις πως εμείς σας θέλουμε και για του χρόνου. Δέχονται τα παιδιά, παίρνουν μία προκαταβολή κι υπογράφουν κι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μαζί μας. Από ‘κει και πέρα, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι. Μπορεί να δεχτούν μία πολύ μεγαλύτερη προσφορά. “Στα χαρτιά” δεν ισχύει τίποτα. Άρα, μπροστά σου, έχεις να αντιμετωπίσεις πάρα πολλά. Και με τους παίκτες που θέλεις να κρατήσεις από φέτος και μακάρι να μείνουν οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πλέον θέλουν να έρθουν στη Νίκη, πράγμα που δε συνέβαινε μέχρι πέρσι».

Για το αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής τους με τα διοικητικά της ομάδας, από τη νέα σεζόν

«Δεν έχουν εκφραστεί άνθρωποι της Νίκης ή μπορεί να εκφραστούν αύριο άνθρωποι της ομάδας ή κι εκτός της ομάδας. Το θέμα είναι πως, αυτή τη στιγμή, η ομάδα είναι “ελκυστική”, είναι νοικοκυρεμένη, είναι υγιής κι όπως καταλαβαίνετε είναι ένα ελκυστικό προϊόν για τον οποιονδήποτε που θέλει να κάνει μια σοβαρή δουλειά εδώ. Ξέρει ότι θα έρθει και δεν πρόκειται να πληρώσει χρέη προηγουμένων. Νομίζω πως αυτό είναι ένα πάρα πολύ δυνατό σημείο της σημερινής Νίκης».

Τέλος ο κ. Φάτσης τόνισε: Το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν για να πάρουμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι η Νίκη αξίζει να κατακτά μεγαλύτερα Κύπελλα, κι όχι αυτό της ΕΠΣΘ. Από ‘κει και πέρα, όμως, θεωρώ πως ήταν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Η Νίκη χθες απέδειξε πως έχει κόσμο. Απέδειξε πως έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει μεγάλα παιχνίδια. Από ‘κει και πέρα, προσωπικά θέλω να πω πως είναι λυπηρό ότι όταν ήρθε μία ομάδα από μία άλλη περιοχή, με γνώμονα πως οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης δε θα κάνουν τίποτα φέτος, άρα πρέπει να έρθει μία άλλη να κάνει πρωταθλητισμό, γιατί αυτές δεν μπορούν να κάνουν. Αν με το καλό στις τελευταίες αγωνιστικές δε γίνουν σημεία και τέρατα και καταλήξει η Νίκη Βόλου στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, τότε θα αποδειχθεί ότι μία ιστορική ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ότι της αναλογεί, όσες πιθανότητες κι αν είχε στα πλέι οφ για άνοδο στη Β’ Εθνική, εξαιτίας μιας ομάδας που είναι εκτός Νομού. Νομίζω πως αυτό είναι το σημαντικό σημείο και γι’ αυτό εμείς έχουμε ορίσει ως στόχο μας τη δεύτερη θέση. Γιατί θεωρούμε πως είμαστε πρωταθλητές, έστω και με τη δεύτερη θέση. Κι όποιος κατάλαβε-κατάλαβε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις