Βασιλειάδης: Τρεις όροι για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Την πεποίθησή του ότι μετά το Πάσχα θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα εξέφρασε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στη διάρκειά της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες αν πρώτα δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ.
Ο κυβερνητικός παράγοντας επανέλαβε τους τρεις βασικούς πυλώνες για την επανέναρξη της Super League, επισημαίνοντας πως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεσμευτούν εγγράφως στους τρεις όρους που έχει θέσει στις ομάδες.
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως θα πρέπει οι ΠΑΕ να δεσμευτούν για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα, ώστε να διορθωθούν τα λάθη και να καλυφθούν τα νομικά κενά, εμπλουτίζοντας για παράδειγμα τον κώδικα με ποινές που οδηγούν στη βία, όπως για παράδειγμα οι αιχμηρές δηλώσεις.
Το δεύτερο κριτήριο που έθεσε ο υφυπουργός είναι ότι αν μια ομάδα εμπλακεί 2 φορές σε μια σεζόν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης θα χάνει την αδειοδότησή της και θα υποβιβάζεται.

Ξεκαθάρισε όμως ότι μεμονομένα περιστατικά, όπως αυτά που έγιναν πέρυσι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. μπουκάλι στον Ιβιτς) και το πρόσφατο περιστατικό στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (σ.σ. με Γκαρσία), δεν θα τιμωρούνται με μια τόσο βαριά ποινή, όπως ο υποβιβασμός.

Το τρίτο κριτήριο είναι να βγει η αστυνομία από τα γήπεδα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε πως αυτά που ζητάει θεωρούνται αυτονόητα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Χαρακτηριστικά είπε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δεν πάρει τις γραπτές δεσμεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτές θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν θα κοιτάξει το πολιτικό κόστος και εξέφρασε την πεποίθησή του πως αν δεν γίνει βήμα πίσω, τότε θα υπάρχει καλύτερη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το GREXIT ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι επανήλθε στο προσκήνιο αρχικά με τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και εν συνεχεία με την εικόνα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ξεκαθάρισε πως αν οι διεθνείς φορείς δεν δουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, τότε το GREXIT δεν θα είναι δική μας απόφαση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις