Με Παπακώστα η καλύτερη πεντάδα της 19ης αγωνιστικής

Όπως κάθε αγωνιστική το basketa.gr επιλέγει τις καλύτερες πεντάδες των δύο ομίλων του Βορρά, όπως και τους προπονητές της αγωνιστικής. Για ακόμη μία αγωνιστική η εκπροσώπηση της Νίκης Βόλου δεν λείπει καθώς ο Φάνης Παπακώστας επιλέχτηκε ως το “5αρι” για τον 1ο όμιλο του Βορρά.

Το άρθρο του basketa.gr

Ολοκληρώθηκε η δέκατη ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Βορρά.

1ος όμιλος Βορρά

1) Βαγγέλης Βαρίτης (Ιωνικός Ιωνίας)

Έχει αναδειχθεί σε ηγέτη του Ιωνικού Ιωνίας αυτή τη σεζόν και αυτό είναι ευχάριστο νέο, όταν το λες για έναν παίκτη 22 ετών. Ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν εξαιρετικός και κόντρα στον Ζέφυρο, συνεισφέροντας με 19 πόντους, τρία τρίποντα και εξαιρετική «ενορχήστρωση» του παιχνιδιού της ομάδας του, μοιάζοντας πιο άνετος από ποτέ με το ρόλο του. Ο Βαγγέλης Βαρίτης δείχνει πως ένα λαμπρό μέλλον τον περιμένει.

2) Κωνσταντίνος Τσιτσώνης (Νικόπολη Πρέβεζας)

Από τους παίκτες που διαθέτει στο «πλούσιο» ρόστερ του ο Χρήστος Μυριούνης, εκείνος ανέλαβε να κατευθύνει την ομάδα σε ένα θετικό αποτέλεσμα, που είχε μεγάλη ανάγκη. Δεν είναι μόνο οι 17 του πόντοι με πέντε τρίποντα, αλλά ότι σκόραρε σε καθοριστικά σημεία που «τσάκισαν» την Πτολεμαΐδα, ενώ όταν χρειάστηκε πρόσφερε και στη δημιουργία. Μία πλήρης εμφάνιση του Κωνσταντίνου Τσιτσώνη, που την εμπειρία του βοήθησε σε ένα εύκολο απόγευμα για την Νικόπολη.

3) Στάθης Περούλης (Φαίακας Κέρκυρας)

Όταν ο ηγέτης του Φαίακα είναι παρών, όλα είναι διαφορετικά, όπως έχουμε αναφέρει ξανά. Το απέδειξε ακόμη μία φορά σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον μαχητικό ΑΓΣΙ, όπου «φόρτωσε» με 29 πόντους και τρία τρίποντα το αντίπαλο καλάθι και έδειξε το δρόμο στους συμπαίκτες του ξανά. Ο Στάθης Περούλης αποτελεί μία εγγύηση για την άνοδο της ομάδας του, που συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι.

4) Γιάννης Λέφας (ΑΟΚ Βέροιας)

Μπορεί να βλέπουμε τον Μάκη Μαυρίδη να έχει 33 πόντους με τέσσερα τρίποντα σε αυτό το ματς, αλλά θα προτιμήσουμε τον έτερο φόργουορντ του ΑΟΚ Βέροιας. Εκτός του ότι ήταν ο άξιος συμπαραστάτης του, με 17 πόντους και ένα τρίποντο, σημειώνει αυτό το τρίποντο όταν η μπάλα «καίει», για να ισοφαρίσουν οι Ημαθιώτες τον Πρωτέα στη δεύτερη παράταση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με εξαίρετη κίνηση και λέι απ στη συνέχεια, διαμόρφωσε το τελικό 91-89, για ένα τεράστιο «διπλό». Ο άνθρωπος του αγώνα, λοιπόν, ήταν ο Γιάννης Λέφας, με όσα έκανε στις τελευταίες στιγμές του.

5) Φάνης Παπακώστας (Νίκη Βόλου)

Θα μιλήσουμε ξανά για την… αρχοντική του παρουσία στις δύο ρακέτες, γιατί αυτή είναι και η αλήθεια. Το ένιωσαν στο «πετσί» τους οι παίκτες του Ευάθλου, που τον είδαν να τελειώνει με 21 πόντους τη μεταξύ τους αναμέτρηση, κερδίζοντας «μάχες» προσωπικές σε καθοριστικά σημεία του ματς, αφού μέχρι το τέλος του ήταν αμφίρροπο. Παίκτες με την ποιότητα του Φάνη Παπακώστα, άλλωστε, ακόμη και όταν βρίσκονται στα 40 τους, δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Προπονητής: Κωνσταντίνος Ηλιάδης (ΑΟΚ Βέροιας)

Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για αυτό που θα αναφέρουμε, αλλά με τον Ιωνικό Ιωνίας να έχει κερδίσει και το δικό του ματς να πηγαίνει σε δύο παρατάσεις, η πίεση γινόταν ακόμη πιο ισχυρή στα χέρια των παικτών του ΑΟΚ Βέροιας, ψάχνοντας μία υπέρβαση στα Γρεβενά που θα τους κρατούσε σε θέση ισχύος, ή μάλλον… κάτι παραπάνω, για τη «μάχη» της παραμονής. Αυτοί ανταποκρίθηκαν σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις ειδικές καταστάσεις και πήραν ένα «διπλό», που είναι αρκετά πιθανό να σημαίνει τη σωτηρία τους. Φάνηκαν έτοιμοι για αυτές τις συνθήκες και δε θα μπορούσε να μην πάρει τα εύσημα ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης.

2ος όμιλος Βορρά

1) Στέλιος Λεπτοκαρύδης (Αστέρας Σίνδου)

Ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα με μέσο όρο 16.9 πόντων ανά αγώνα, τον ξεπέρασε κατά τι για να κερδίσει η ομάδα του την ελπίδα. Με 18 πόντους και ένα τρίποντο, το «εμπόδιο» της ΑΕ Κομοτηνής ξεπεράστηκε… μια και καλή μέχρι το τέλος της χρονιάς και, πλέον, το «κυνήγι» του Μαντουλίδη συνεχίζεται. Ολα αυτά, με τον Στέλιο Λεπτοκαρύδη να τονίζει, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

2) Γρηγόρης Μιχαηλίδης (ΜΕΝΤ)

Βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» φόρμα τελευταία και το απέδειξε ακόμη μία φορά κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακόμη μία άμυνα, δηλαδή, αποτέλεσε «θύμα» του, με τους 28 πόντους με τρία τρίποντα που πέτυχε, να μιλούν από μόνοι τους, στην προσπάθεια της ιστορικής ΜΕΝΤ να βρεθεί στην τετράδα. Τον καλό δεύτερο γύρο της, άλλωστε, τον οφείλει σε σημαντικό βαθμό στον Γρηγόρη Μιχαηλίδη.

3) Αριστείδης Τσιούντος (Πολύγυρος)

Ο κόουτς Χαλκιάς του εμπιστεύτηκε προσπάθειες για ακόμη μία φορά και αυτός τον δικαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, στο μεγάλο ντέρμπι με την Ελευθερούπολη. Με 21 πόντους και τέσσερα τρίποντα, αποτέλεσε τον πιο καθοριστικό παράγοντα, ώστε ο Πολύγυρος να πανηγυρίσει ένα αποτέλεσμα, που τον κρατά δυναμικά στο παιχνίδι της ανόδου στη Β’ Εθνική. Ο… αειθαλής Αριστείδης Τσιούντος, άλλωστε, γνωρίζει άριστα τέτοιου είδους αγώνες και δήλωσε εκ νέου δυναμικά το «παρών».

4) Βλάντο Πέτροβιτς (ΧΑΝΘ)

Η «ερωτική» του σχέση με… το διχτάκι δεν έχει σταματήσει ούτε στα 41 του χρόνια, συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί κάθε αντίπαλό του. Οι 20 πόντοι του με τρία τρίποντα, ήταν από τα «κλειδιά» στο ματς με τον Αίαντα Ευόσμου, δείχνοντας ξανά πως η ηλικία είναι μόνο… ένας αριθμός που δεν χρειάζεται να έχεις υπόψη σου, μπροστά σε μία απαράμιλλη ποιότητα. Ο Βλάντο Πέτροβιτς ήταν και πάλι καταλύτης, κάτι που αποτελεί βέβαια το ρόλο του στην ΧΑΝΘ, ώστε να κερδίσει τη θέση της στην τετράδα.

5) Γιάννης Κασούρας (Μακεδονικός)

Ακόμη ένα παιχνίδι, όπου ο 25χρονος σέντερ κάνει τη διαφορά στο «ζωγραφιστό» για την ομάδα του. Με τους 13 πόντους και τη «δεσποτική» παρουσία του, ο Μακεδονικός εκπλήρωσε τη δύσκολη αποστολή στην Κομοτηνή με τον ΓΑΣ, με την εμφάνισή του να είσαι καθοριστική για μία ολόκληρη σεζόν, καθώς αν η ομάδα του εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στον Πολύγυρο την Κυριακή (18/3), επί της ουσίας αγκαλιάζει την άνοδο. Σε ένα σύνολο με αρκετούς «αστέρες», λοιπόν, είχε μεγάλη σημασία αυτό το «σούπερ» παιχνίδι του Γιάννη Κασούρα.

Προπονητής: Στέλιος Χαλκιάς (Πολύγυρος)

Η ομάδα του έπαιζε… τη ζωή της, με έναν αντίπαλο που έμοιαζε «ακαταμάχητος» και προερχόταν από έναν απερίγραπτο θρίαμβο απέναντι στον Μακεδονικό. Ο Πολύγυρος, όμως, ήταν διαβασμένος κι έστειλε το ματς στο δικό του ρυθμό, για να γίνει μία από τις ελάχιστες ομάδες που έθεσαν τους δικούς τους κανόνες στο παρκέ επί της Ελευθερούπολης και να σταματήσει ένα σερί 13 νικών που έτρεχε, πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι. Πολλά, λοιπόν, τα επιτεύγματα και ασφαλώς είναι έργο του Στέλιου Χαλκιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις