Έχασε 1-0 με… κάλπικο γκολ ο Ολυμπιακός Β. από τον Ηρακλή

Με γκολ του Λουκίνα στο 54′, που προήλθε από θέση οφσάιντ, ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε με 1-0 από τον Ηρακλή στο ΕΑΚ και εξανεμίστηκαν και οι όποιες ελπίδες υπήρχαν από πλευράς «ερυθρολεύκων» για να πλησιάσουν τις ομάδες της κορυφής. Ο Ολυμπιακός…

…προσπάθησε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία έδειξε πως δίκαια είναι στην πρώτη θέση και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.
Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές από τον Ολυμπιακό, έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο και με «όπλο» την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία, πήρε αυτό που ήθελε. Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, κάνοντας το «δύο στα δύο» στα πλέι οφ, φτάνοντας τους 13 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία.
Ο Ολυμπιακός με έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια θα επιδιώξει στα οκτώ ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη του μίνι πρωταθλήματος να πλασαριστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Γρήγορο παιχνίδι στο πρώτο μέρος
Πολύ καλό και γρήγορο παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ, με τον Ηρακλή να είναι πιο επικίνδυνος, βάσει των ευκαιριών και να αναπτύσσεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές φορές δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, ενώ σε δύο περιπτώσεις κατάφερε να κόψει στη μέση την «ερυθρόλευκη» άμυνα με εξαιρετικές κάθετες μπαλιές, για να χαθούν ισάριθμες μεγάλες ευκαιρίες.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να αμυνθεί σωστά, ο Ρίζος ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι μέσοι έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα. Ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Μπεριάν.
Το ματς είχε αρκετές καλές στιγμές, με τον Ηρακλή, όπως προαναφέραμε να χάνει δύο κλασικές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 8′ όταν μετά από κάθετη πάσα του Τσιλιανίδη ο Λουκίνας τετ α τετ με τον Ρίζο σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 29′ όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τσιλιανίδη, ο Κυριακίδης μόνος απέναντι από τον Ρίζο πλάσαρε, με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Στο 17′ μετά από λάθος διώξιμο του Μπουτζίκου, η μπάλα στρώθηκε στον Κυριακίδη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής σούταρε, για να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία ο Ρίζος. Στο 33′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη ο Λουκίνας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ωστόσο, αρκετές φορές βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση, έλειψε ωστόσο η τελική πάσα. Στο 5′ ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ, μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Θέο, αυτός σούταρε, για να χτυπήσει η μπάλα σε σώμα αμυντικού και να φύγει εκτός περιοχής.
Στο 10′ αδύναμο σουτ του Μπαλντοβαλίεφ η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 17′ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Θέο, η μπάλα έφτασε στον Μπιτάνγκ, αυτός έπιασε αδύναμο σουτ για να μπλοκάρει εύκολα ο Χουάντερσον.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο 27′ θα μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Χουάντερσον, αν ο Μπαλντοβαλίεφ έκανε καλύτερο κοντρόλ μέσα στην περιοχή του Ηρακλή. Ο Μπεριάν έκανε θαυμάσια ατομική ενέργεια, πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Μπαλντοβαλίεφ, με τον Σκοπιανό να μην μπορεί να κοντρολάρει τη μπάλα και τους αμυντικούς του Ηρακλή να διώχνουν τον κίνδυνο από την περιοχή τους.

Νίκη με γκολ οφσάιντ για τον Ηρακλή
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού. Κι δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, με γκολ που σημειώθηκε, ωστόσο, από θέση οφσάιντ. Πριν την επίτευξη του τέρματος του «Γηραιού», στο 50′ οι Πασάς και Λουκίνας εξουδετέρωσαν τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, με τον πρώτο να πασάρει στον Λουκίνα, τον τελευταίο να σουτάρει και τον Ρίζο με τα πόδια να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 54′ όπου ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ. Με τη βοήθεια και του πρώτου βοηθού διαιτητή Χαρίση, ο οποίος δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ το σκόρερ Λουκίνα. Προηγήθηκε σέντρα του Τσιλιανίδη από τα αριστερά και πλασέ του Λουκίνα μέσα από την περιοχή, δίχως όμως να καλύπτεται από παίκτη του Ολυμπιακού.
Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Θάνο, δίχως όμως να αλλάξει η απόφαση του ρέφερι, ο οποίος μέτρησε το γκολ. Κίτρινη κάρτα είδε στον πάγκο ο Ρόκας, ενώ αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Άκης Πέτρου.
Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που δέχθηκε προσπάθησε να αντιδράσει, με τους παίκτες του Ηρακλή να αμύνονται σωστά και να διαχειρίζονται άριστα το προβάδισμα στο σκορ.
Στο 68′ ο Κυζερίδης εκτέλεσε κόρνερ με τον προωθημένο Ιντζίδη να πιάνει την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ελευθερόπουλος (πέρασε στο ματς τους Κυζιρίδη και Σκοπελίτη κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα), ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά το τέρμα του Χουάντερσον, με τον Ηρακλή να κρατά εύκολα το 1-0 και να φεύγει από το Βόλο με μια σπουδαία νίκη, που τον διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ (μαζί με την ΑΕΚ).
*Κόπηκαν 917 εισιτήρια

Σκόρερ: 54′ Λουκίνας
Κίτρινες: Ρόκας, Ιντζίδης-Ζιαμπάρης
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρεβενών), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Γιαλούσης (74′ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Μακρυδημήτρης (58′ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Μπεριάν, Θέος, Μπαλντοβαλίεφ (46′ Διαμαντόπουλος)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (64′ Βαλεριάνος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Πασάς, Κυριακίδης, Λουκίνας (86′ Αγγελούδης), Τσιλιανίδης (78′ Καρασαλίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις