Υγιεινός “περίπατος” για τη Νίκη στο Καρπενήσι

Σε υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε για τη Νίκη το εκτός έδρας παιχνίδι με το Βελούχι, με τους Βολιώτες να επικρατούν εύκολα με σκορ 0-5. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκρότημα των Ξηροφώτου – Μπούις είχε σκοράρει τέσσερις φορές μέχρι το 32’, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Το χορό των γκολ άνοιξε ο Τζιώρας στο 11’, ο Μπάιριτς διπλασίασε τα τέρματα στο 20’, ο Τζάθας «κλείδωσε» το τρίποντο στο 27’ ενώ ο Ντόλγκι έκανε το 0-4 στο 32’. Το τελικό 0-5 διαμορφώθηκε με γκολ του Αναστασίου στο 66’.

Με δύο αλλαγές η Νίκη σε σχέση με τον τελικό της ΕΠΣΘ

Με δύο αλλαγές στο βασικό της σχήμα, σε σχέση με τον τελικό της Τετάρτης απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος, παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου κόντρα στο Βελούχι. Τη θέση του Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Νίκος Τζήμας, το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Λάιος, το δεξί ο Γενιτσαρίδης, αντί του Χρήστου Καρτσαμπά, ο Γιάννης Βέργος, με παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας τον Κοντοέ, Μέτσε και Ντόλγκι στον άξονα, Μπάιριτς και Τζάθας κάλυψαν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης, ο Ιορδανίδης σε ρόλο  επιτελικού χαφ και μοναδική επιθετική αιχμή ο Χρήστος Τζιώρας.

Παράσταση για έναν ρόλο

Η Νίκη μπήκε συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου του Καρπενησίου και δεν άφησε περιθώρια στο Βελούχι, ούτε καν να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Έτσι, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και τον χρόνο προσαρμογής στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 11’ με τον Τζιώρα, διπλασίασε με τον Μπάιριτς στο 20’, «κλείδωσε» με τον Τζάθα στο 27’ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου με τον Ντόλγκι στο 32’, διαμορφώνοντας το 0-4 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου

1’ Έναρξη του αγώνα

11′ 0-1 για τη Νίκη με τον Τζιώρα. Ο Ιορδανίδης από δεξιά γέμισε στην περιοχή, ο Τζιώρας κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε από κοντά ανοίγοντας το σκορ στο Καρπενήσι

12’ Σουτ του Ιορδανίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρεσίτη η μπάλα

16’ Κεφαλιά του Μπάιριτς, άουτ η μπάλα

20′ 0-2 για τη Νίκη με τον Μπάιριτς. Ο Μπάιριτς θα πάρει το ριμπάουντ από απομάκρυνση των αμυντικών του Βελουχίου σε γέμισμα του Μέτσε και με σουτ λίγο έξω από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων

27’ 0-3 με τον Τζάθα για τη Νίκη. Οι παίκτες της Νίκης με γρήγορο passing game έφτασαν στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Λάιο να σερβίρει στον Τζάθα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-3

32′ 0-4 για τη Νίκη με σκόρερ τον Ντόλγκι. Ο Ντόλγκι στόπαρε την μπάλα με το στήθος και με βολίδα εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

45’ Τέλος του 1ου ημιχρόνου

Κατέβασε στροφές στην επανάληψη

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Βολιώτες να κατεβάζουν στροφές, θέλοντας να αποφύγουν τραυματισμούς που θα μπορούσαν να προκληθούν από τον κακό και βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Η Νίκη χωρίς να φορτσάρει κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα τέρμα με τον Αναστασίου στο 66’, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 0-5.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου

46’ Έναρξη της επανάληψης

66’ 0-5 για τη Νίκη. Ο Αναστασίου με σουτ μέσα από την περιοχή θα γράψει το 0-5 για τη Νίκη

85’ Ο Τζήμας νικητής στο τετ α τετ με τον Κακκάβα, ο πορτιέρε της Νίκης με τα πόδια θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του

86′ Σουτ του Αναστασίου από το ύψος της περιοχής, θα διώξει σε κόρνερ ο Ρεσίτης

92’ Τέλος του αγώνα

Κίτρινες:72’ Κρστιτς

Σκόρερ: 11’ Τζιώρας, 20’ Μπάιριτς, 27’ Τζάθας, 32’ Ντόλγκι

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Γεωργίου (63′ Σερπάνος), Μπόγδανος (72’ Σακελλαρίου), Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι, Κόλλιας, Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής (72’ Χρυσικός)

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος – Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης (52′ Ζιώγας), Λάιος, Βέργος, Κοντοές, Μέτσε, Ντόλγκι (59’ Κρστιτς), Τζάθας, Μπάιριτς, Ιορδανίδης (46’ Αλ. Καρτσαμπάς) , Τζιώρας (46΄Αναστασίου)

Διαιτητής: Νίκος Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γιώργος Λιτοσελίδης (ΕΠΣ Φθιώτιδας), Σεραφείμ Γάκος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις