Κρατούσε… εξάσφαιρο ο Ολυμπιακός, 6-0 τον Οπούντιο (photos)

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Ολυμπιακός Βόλου συνέτριψε με 6-0 τον Οπούντιο Μαρτίνου στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος». Το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους «ερυθρόλευκους» πέρα από τα έξι γκολ που σημείωσαν, έχασαν και πολλές ακόμη κλασικές ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα, ενώ δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Οπούντιου.

Δύο γκολ πέτυχε ο Αντώνης Καμπλιώνης, δύο Δημήτρης Σέττος, τα πρώτα του στο πρωτάθλημα και από ένα οι Πέτρος Διβανές και Δήμος Κόκας. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έφτασε τους 36 βαθμούς και πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Γελαδάρης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νόνης και Παπαϊωάννου. Την τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Ρόκας, Διβανές, Δ. Κόκας και Καμπλιώνης, με τους Χρήστου και Σέττο να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν «καταιγιστικός» πέτυχε δύο γκολ, είχε δύο δοκάρια και πολλές ακόμη ευκαιρίες να σημειώσει περισσότερα τέρματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να πιέσουν την άμυνα του Οπούντιο και το πέτυχαν. Ήταν διαρκώς στην επίθεση και έχαναν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο πρώτο δεκάλεπτο το βολιώτικο συγκρότημα είχε ήδη χάσει τρεις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 3’ ο Καμπλιώνης δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να πλασάρει τον Ανδρούτσο, ο οποίος τη δεύτερη φορά μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 5’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Χρήστου μέσα από την περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Καμπλιώνης έβγαλε ψηλή σέντρα για τον Χρήστου, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να πιάνει νέα κεφαλιά από κοντά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 7’ ο Γελαδάρης έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Σέττος έβαλε το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα άουτ πιεζόμενος από αμυνόμενο του Οπούντιου.

Από το 10’-20’ ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να χάσει κάποια ευκαιρία. Από το 21’, ωστόσο, μέχρι το 45’ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαρκώς στην επίθεση και η επιθετικότητά που έδειξε απέφερε δύο γκολ. Στο 21’ ο Καμπλιώνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Νόνης με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ανδρούτσου. Στο 24′ εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Διβανέ στον Σέττο, πρόλαβε ο Ανδρούτσος και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 26′ ωραία ο Σέττος έκοψε τη μπάλα για τον Χρήστου μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε τον Ανδρούτσο, με τον Μουστάκα να διώχνει τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Για να φτάσουμε στο 29’ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Σέττος έβγαλε τετ α τετ τον Χρήστου με τον Ανδρούτσο, ο τερματοφύλακας του Οπούντιου απέκρουσε, ο Καμπλιώνης πήρε το ρημπάουντ και από κοντά έγραψε το 1-0.

Στο 34’ ο Διβανές εκτέλεσε κόρνερ, ο Χρήστου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 2-0. Ο Σέττος στο 36’ με δυνατό συρτό σουτ έξω από τη περιοχή σκόραρε, με τον 25χρονο επιθετικό να σημειώνει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 37’. Ο Ρόκας έπιασε το δυνατό σουτ, ο Ανδρούτσος απέκρουσε σωτήρια και στην εξέλιξη της φάσης ο Κόκας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σέττος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

«Καταιγιστικός» και στο β’ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά και σε 15 λεπτά πέτυχε τρία τέρματα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0. Στο 48’ ο Χρήστου σούταρε μέσα από τη περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ, για να έρθει το τρίτο τέρμα στο 50’.  ο Καμπλώνης έγινε κάτοχος μέσα στην περιοχή του Οπούντιου και μόνος απέναντι από τον Ανδρούτσου εύκολα έγραψε το 3-0.

Στο 51′ ο Σέττος σούταρε, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου του Οπούντιου και πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου, κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καμπλιώνης με τον Χρήστου να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Απίστευτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 53′. Μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Σέττος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανδρούτσο, η μπάλα στρώθηκε στον Σάββα και αυτός μόνος μέσα από τη ιικρή περιοχή κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Οπούντιου.

Στο 55′ ο Σάββας έβγαλε τετ α τετ τον Διβανέ, αυτός ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα και με πλασέ έγραψε το 4-0. Ο Ολυμπιακός δεν ανέκοψε τον ρυθμό του και στο 60’ έγινε το 5-0. Ο Δήμος Κόκας εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ανδρούτσου. Ο Λάκης Μπακάλης έριξε στο ματς και τους νεαρούς Πατσή και Ζάχο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να είναι επιθετικός και στο 68’ έγινε το 6-0. Ο Διβανές έβγαλε τον Σέττο σε θέση βολής και αυτός μόνος απέναντι από τον Ανδρούτσο δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο 20λεπο ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του και έπαιξε κοντρόλ ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στο 86’ έφτασε μια ανάσα από το έβδομο γκολ. Ο Σέττος πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή μόνος απέναντι από τον Ανδρούτσο.

Η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 92’. Ο Ζάχος με γυριστό σουτ μέσα από τη περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Σουλίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Εμμανουήλ, Πραχάλης (Κοζάνης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης (46’ Τόσκας), Νόνης (60’ Πατσής), Παπαϊωάννου, Ρόκας (55’ Αγγελής), Καμπλιώνης, Δ. Κόκας, Χρήστου (63’ Ζάχος), Διβανές, Σέττος.
ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ: Ανδρούτσος, Μουστάκας, Νικολόπουλος, Σίδερης, Ξεζώνοτος, Αγγελόπουλος, Νικολόπουλος, Νούλας, Παπανικολάου, Πρέντι (27’ Πύλλιας), Ντούνης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις