Το χρονοδιάγραμμα της νέας Τούμπας

Τις επόμενες κινήσεις του για την νέα Τούμπα επεξεργάζεται ο Ιβάν Σαββίδης. Η εκπόνηση ενός χρονοδιαγράμματος, που θα περιλαμβάνει την τριετή «μετακόμιση» στο Καυτατζόγλειο, την ψήφιση νόμου στην Βουλή, προσαρμοσμένου στα αρχιτεκτονικά δεδομένα του νέου γηπέδου και τα έργα κατεδάφισης και ανέγερσης, αποτελεί το βασικό ζητούμενο.

Το 1,6 δις ευρώ που απέφερε στον Σαββίδη η πώληση της «Donskoy Tabak» στον ιαπωνικό κολοσσό «JTI», του παρέχει, μεταξύ άλλων και την άνεση της ρευστότητας για την κατασκευή της νέας Τούμπας. 

Πάντως, για την αλλαγή έδρας από την νέα σεζόν τα χρονικά πλαίσια είναι πολύ στενά. Ο έλεγχος της καταλληλότητας των γηπέδων για τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα γίνει από την ΟΥΕΦΑ στις 13 ή 22 Ιουνίου ανάλογα σε ποια φάση συμμετέχουν.

Για την «μετακόμιση» του ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο την νέα σεζόν απαιτούνται έργα αναγκαία από την ΟΥΕΦΑ, όπως, μεταξύ άλλων, νέα δημοσιογραφικά θεωρεία, αίθουσα Τύπου, σουίτες, τουρνικέ για ηλεκτρονικό εισιτήριο, σύστημα ελέγχου στις εισόδους με κάμερες και πιο σύγχρονος ηλεκτρονικός πίνακας.

Ακόμα και… αύριο να υπογραφεί η σύμβαση με την διοίκηση του Καυτατζογλείου είναι δύσκολο να εκτελεστούν έργα κόστους άνω των τριών εκατ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες. Το εγχείρημα είναι περίπλοκο και αναμένονται οι αποφάσεις της οικογένειας Σαββίδη για την νέα Τούμπα.

arenafm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις