Καταγγέλλει Π. Μποτσιβάλη ο Αλ. Μεταφτσής

Στην εκπομπή “classico” με τους Ε. Χούτα, Γ. Αποστολακόπουλο, Δ. Πέγιο και Σ. Νταφέκα, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βόλος 986” μίλησε το μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη κι επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Αλέκος Μεταφτσής, ο οποίος προέβη σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία εναντίον του Παναγιώτη Μποτσιβάλη. Ο κ. Αλ. Μεταφτσής ανέφερε συγκεκριμένα:

“Είπατε πριν ότι κάνουμε ένα φιλικό σήμερα (σ.σ. Ολυμπιακός Βόλου- Σαρακηνός), με προαιρετική τη δυνατότητα των φιλάθλων να πληρώσουν την οικονομική ενίσχυση των 5 ευρώ, για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.
Από εκεί δράττομαι της ευκαιρίας να σας πω, ότι ενώ γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από εμάς, για να κρατήσουμε ζωντανό τον Ολυμπιακό Βόλου,  αν κι από την αρχή της χρονιάς δεν είχαμε καν στη σκέψη μας ότι θα ασχοληθούμε με το ποδοσφαιρικό τμήμα, πέρα από το να το παρακολουθούμε και να πηγαίνουμε στα παιχνίδια γιατί είμαστε φίλαθλοι πρώτα από όλα, κάποια στιγμή λοιπόν το Δεκέμβριο, μας ήρθε μία “κεραμίδα” στο κεφάλι με την αποχώρηση του Παναγιώτη Μποτσιβάλη και των υπολοίπων που ήταν μαζί του.
Δεν φτάνει όμως αυτό, αλλά θα σας πω κάτι ακόμα κι όποιος θέλει ας με διαψεύσει. Δεχόμαστε συνεχώς στα γραφεία ανθρώπους, οι οποίοι έρχονται και μας λένε ότι υπάρχει κάποια οφειλή από τον κ. Μποτσιβάλη.
Αυτό φέρνει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση το διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού Βόλου, στην προσπάθεια που κάνει,  καθώς καλείται να πληρώσει υποχρεώσεις που έχει αφήσει ο κ. Μποτσιβάλης σε τρίτους, σε προμηθευτές και γενικά σε πολύ κόσμο που έρχεται στα γραφεία και ζητά τα χρήματά του.
Όταν φεύγει κάποιος από κάπου, εγώ ξέρω ότι πρώτα κανονίζει τις υποχρεώσεις του και μετά παίρνει το καπελάκι του και φεύγει σαν κύριος,  αξιοπρεπής, λέγοντας ότι εγώ κύριε μέχρι εδώ μπορούσα να φτάσω, μέχρι εδώ έφτασα. Αλλά τουλάχιστον τα ήδη υπάρχοντα δεν τα απεμπολεί.
Σας λέω συγκεκριμένα, λοιπόν, ότι έρχονται πιστωτές που ζητούν χρήματα κι ότι ακόμα κι άνθρωπος που ήταν στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, γιατί του χρωστούσαν από το Φεβρουάριο του 2017…
Δεν είναι δυνατόν αυτός ο σύλλογος κι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν σε μία δύσκολη στιγμή, να βγουν μπροστά και να καλύψουν τα οφειλόμενα και να στηρίξουν τον Ολυμπιακό Βόλου  κι όπως βλέπετε το καταφέρνουν καλά, να παίρνουν και το βάρος από τον κύριο Μποτσιβάλη, χωρίς να σκεφτούν τίποτα, παρά μόνο την αγάπη τους για την ομάδα.
Πρόσφατα έγινε και κάτι ακόμη, το οποίο αν δεν το πω κι αν δεν το μάθει ο κόσμος, μπορεί να έχει λανθασμένες εντυπώσεις για κάποιους ανθρώπους.
Ενώ βρέθηκε μία μεγάλη εταιρεία  που ήθελε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου με το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ, που δεν είναι ευκαταφρόνητο αυτή την εποχή, υπήρχε ένας συγκεκριμένος τρόπος για να δοθεί αυτή η βοήθεια.
Ο τρόπος αυτός βρέθηκε και όταν πήγαμε να εισπράξουμε το ποσό, ο κύριος Μποτσιβάλης, ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησε και πήρε το μισό ποσό από τα τρία χιλιάρικα! Ο κ. Μποτσιβάλης πήρε το 1.500 ευρώ…  και σκεφθείτε ότι έφυγε κι άφησε ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις, δεν έχει βάλει τίποτα και βρέθηκε να πάρει κι ενάμιση χιλιάρικο από τα 3.000€, που θα μπορούσε να τα έχει πάρει η ομάδα και να καλύψει υποχρεώσεις.

Όπως επίσης και από μία άλλη εταιρεία που είχε δώσει επιταγή που έληγε στις 8 Ιανουαρίου 2018, πάλι τα λεφτά τα πήρε ο κύριος Μποτσιβάλης. Μιλάμε για ποσό δυόμισι χιλιάδες ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Πήρε εκείνος τα χρήματα κι εμείς πληρώσαμε το ΦΠΑ!
Εμείς δίνουμε ένα τιτάνιο αγώνα τον οποίο ο κόσμος τον πιστεύει και τον στηρίζει και δεν τον στηρίζει αυτός, που παράτησε την ομάδα στο μέσο του ωκεανού.
Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός κι όποιος θέλει ας βγει να τα διαψεύσει. Άλλωστε έχετε και τον Ταμία του συλλόγου εκεί και μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου…
Όταν λαμβάνεις μία υποχρέωση και λες ότι εγώ θα πάω ως το καλοκαίρι, παραδείγματος χάρη εμείς που έχουμε αναλάβει το μπάσκετ και τελικά φεύγουμε, δεν θα είμαστε υπόλογοι έναντι των ανθρώπων που θα αναλάβουν αυτή την ομάδα; Δεν έχουμε κάποιες υποχρεώσεις;
Τα χρήματα αυτά που ήρθαν και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή που περνά Ολυμπιακός Βόλου, θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να τα αφήσει ο κ. Μποιτσιβάλης.
Το καλοκαίρι βρέθηκα στις συζητήσεις που έγιναν, όταν έτειναν χείρα βοηθείας στον κ. Μποτσιβάλη, ο κ. Τσιμπανάκος και ο κ. Κουφιδάκης, την οποία βοήθεια όμως δεν δέχτηκε ο κύριος Μποτσιβάλης, διότι ήθελε να τρέξει το καράβι μόνος του και να κριθεί στο τέλος. Όχι όμως να βρεθεί υπόλογος ο Ολυμπιακός Βόλου, διότι οι άνθρωποι οι οποίοι ανέλαβαν να τρέξουν την ομάδα το καλοκαίρι, δεν τα κατάφεραν.
Εμείς αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Όμως δεν μπορούμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτή. Έχουμε τη στήριξη κι από τις επιχειρήσεις, είμαστε πολύ κοντά σε όλα τα τμήματα. Δεν υπάρχει για τον Ερασιτέχνη του Ολυμπιακού Βόλου ξεχωριστά μπάσκετ, βόλεϊ και τα λοιπά. Είμαστε όλοι γύρω από όποιο τμήμα μπορεί να έχει πρόβλημα, αλλά αν μη τι άλλο και οι άνθρωποι που έχουν κάποιες υποχρεώσεις θα πρέπει να τις αναλάβουν.
Με τον κ. Μποτσιβάλη ήρθε σε επαφή ο Πρόεδρος, Νίκος Τσεκούρας, μαζί με κάποιους άλλους ανθρώπους, αλλά ήταν ανένδοτος όταν του ζήτησαν να αναλάβει κάποιες από τις υποχρεώσεις που είχε. Κωφεύει… Δεν είναι κοντά μας.
Κάποιοι άνθρωποι δέχτηκαν να “τρέξουν” τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου κι ανέλαβαν υποχρεώσεις που είναι πέρα από τις δυνατότητές τους και μπορούμε ακόμα να λέμε ότι περπατάμε με ψηλά το κεφάλι, επειδή έχουν ανταποκριθεί. Δεν μπορούν, όμως, να δέχονται τέτοια χτυπήματα και να υποχρεώνονται να οπισθοχωρούν.

Αναφορικά με το μέγεθος των οικονομικών υποχρεώσεων που έχει αφήσει η διοίκηση Π. Μποτσιβάλη
Δεν μπορώ να σας δώσω αυτή τη στιγμή ακριβές πόσο, διότι τώρα τα συγκεντρώνουμε, αφού δόθηκε σχετικό αίτημα εγγράφως από μέλος του Δ.Σ.
Κατόπιν θα δούμε κι εμείς ποιες θα είναι οι ενέργειές μας, για να προστατεύσουμε το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου και δεν δέχομαι κουβέντα από αυτούς που έφεραν την ομάδα μας σε δυσχερή θέση. Είμαι κάθετος σε αυτό…”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις