Δ. Μπλάνας: «Στόχος παραμένει η παραμονή»

Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του Β’ Ομίλου της Α2 Υδατοσφαίρισης Ανδρών, αφού ελάχιστοι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος περίμεναν πως η Νίκη Βόλου θα φιγούραρε στη δεύτερη θέση μετά τη λήξη του πρώτου γύρου. Κι όμως. Με πέντε νίκες και δύο ήττες σε επτά παιχνίδια ο σύλλογος της Μαγνησίας έχει καταφέρει να βάλει τις βάσεις για την αποφυγή των πλέι άουτ και την παραμονή στην κατηγορία. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως αρκετοί από τους βασικούς συντελεστές της περσινής παραμονής που επετεύχθη στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ αποχώρησαν από την ομάδα, τότε μπορεί να κατανοήσει πως η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα πετυχαίνει…θαύματα!

Ο τεχνικός της ομάδας του Βόλου μίλησε στην ιστοσελίδα μας και αναφέρθηκε στο πολύ θετικό ξεκίνημα, την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στο σύλλογο, αλλά και τα νεαρά παιδιά που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ.

«Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το ξεκίνημά μας, δεν θα μπορούσα άλλωστε να μην είμαι. Εμείς από την αρχή θέλαμε να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε πέρυσι, και παρότι χάσαμε ορισμένους παίκτες ο κορμός της ομάδας έμεινε ο ίδιος. Έχουμε στο ρόστερ μας παιδιά από τις κατηγορίες των εφήβων, των νέων ανδρών ακόμη και των παίδων. Η δουλειά μας είναι η ανταμοιβή μας, και για εμάς και για τα ίδια τα παιδιά. Καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρότι στο ξεκίνημα όντως δεν θεωρούμασταν από τα φαβορί, λόγω του μικρού μέσου όρου ηλικίας των παικτών, εντούτοις έχουμε καταφέρει να δείξουμε μια αξιόμαχη εικόνα».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας του και αν αυτοί αναπροσαρμόζονται: «Ο στόχος μας δεν αλλάζει και δεν μπορεί να αλλαξει, λόγω της δυναμικής μας αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ουσιαστικά, η μοναδική μας μεταγραφή ήταν ο Καρκαλιάνης, που και εκείνος ήρθε επειδή αγαπά την ομάδα και ήθελε να βοηθήσει. Στόχος παραμένει η παραμονή και μακάρι να τα καταφέρουμε. Το θεωρούμε αρκετά δύσκολο, γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας στον Βόρειο όμιλο και ξέρουμε ότι έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας».

Για την προετοιμασία και πως «έδεσε» η ομάδα του: «Η χημεία μεταξύ μας ήρθε στην πορεία. Από τους 21 παίκτες που είναι δηλωμένοι αυτή τη στιγμή, οι 15 βρίσκονται στο Βόλο και οι υπόλοιποι είναι φοιτητές και ουσιαστικά πηγαινοέρχονται. Όμως καταφέρνουμε να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να δουλεύουμε σκληρά σαν ομάδα».

Τέλος, σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Μπλάνας σημείωσε: «Στην αρχή της σεζόν σίγουρα οι προβλέψεις θα ήταν διαφορετικές σε σχέση με αυτό που βλέπουμε μέχρι αυτή τη στιγμή. Όμως τελικά όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά, όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους και βλέπουμε ένα «σφιχτό» πρωτάθλημα. Πέρυσι υπήρχαν παιχνίδια που γνώριζες εξαρχής πως δεν μπορούσες να τα χτυπήσεις, όμως φέτος δεν υπάρχει αυτό και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει».

waterpolonews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις