Επιτυχίες Βολιωτών Αθλητών στο 6ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα KyoKushinkai Karate στην Βουλγαρία

Την πόλη και την χώρα μας εκπροσώπησαν επιτυχώς και κερδίζοντας ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο 6Ο  Βαλκανικό Πρωτάθλημα  knock – down όλων των κατηγοριών (παίδων, εφήβων, Ανδρών και Γυναικών) του δυναμικού  Kyokushinkai Karate στο Κράνεβο της Βουλγαρίας, αθλητές του Αρχηγού & Εκπροσώπου της Χώρας μας  κ. Ιωάννη Στεφάνου της πρώτης και Μητρικής Οργάνωσης του συστήματος με αρχηγό τον  Kancho Shokei Matsui 8 Dan. Το εν λόγω πρωτάθλημα διεξήχθη το Σάββατο 17 Μαρτίου του 2018 στο Κράνεβο της Βουλγαρίας με την συμμετοχή 8 Βαλκανικών κρατών και 350 αθλητών που ανήκουν στην Πανευρωπαϊκή Οργάνωση του Kyokushinkai karate.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate θεωρείται από τα πλέον δυναμικότερα της Ευρώπης και το έχουν αποδείξει αυτό τόσο οι Βαλκάνιοι αθλητές και αθλήτριες στα Ευρωπαικά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις επιτυχίες τους όπως ο Βούλγαρος Πρωταθλητής Zahari Damyanov (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του kyokushinkai Karate για την τετραετία 2015 – 2019). Οι δύο Βολιώτες αθλητές μας, μας έκαναν υπερήφανους αφού διακρίθηκαν και οι δύο κερδίζοντας την 1η θέση και το Κύπελλο της κατηγορίας της η αθλήτρια μας Πούλιου Μαρία όπου στον τελικό της κατηγορίας Νεανίδων 16-17 ετών στα +70 κιλά νίκησε την Σέρβα αντίπαλό της με σκορ διαιτητών 5-0.

Η αθλήτρια μας αγωνίστηκε με θάρρος και είχε καθολική υπεροχή στον αγώνα πετυχαίνοντας μάλιστα και Βαζάρι με λάκτισμα στο κεφάλι της αντιπάλου της με (μαβάσι γκέρι). Ο αθλητής μας Δαδάνης Απόστολος αγωνίστηκε στην κατηγορία Open +70 κιλά εφήβων 14-15 ετών. Αγωνίστηκε έως τους ημιτελικούς όπου έχασε από τον Ρουμάνο αθλητή στα σημεία. Στην συνέχεια ο Ρουμάνος αθλητής νίκησε στον τελικό τον αθλητή της Τουρκίας και κατέκτησε την πρώτη θέση έτσι ο αθλητής μας Απόστολος Δαδάνης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του.

Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ καλή παρουσία των αθλητών του κ. Φώτη Σκούζη από την Ναύπακτο όπου κατέκτησαν το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών -70κιλών με τον Αθλητή Θανάση Σκούζη, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή παρουσία κόντρα στον αθλητή της Σερβίας όπου ο αγώνας τους πήγε στην παράταση και ήταν κανονική δεύτερη ισοπαλία με δύο σημαίες αλλά ο κεντρικός διαιτητής έδωσε την νίκη στον Σέρβο αθλητή και ο αθλητής μας έχασε τον τελικό. Ιδιαίτερα καλή ήταν και η παρουσία των άλλων τριών αθλητών όπου αγωνίστηκαν οι δύο στα -80 κιλά των ανδρών και ένας στα -70 κιλά κερδίζοντας την εκτίμηση των αντιπάλων τους καθώς σε δύο περιπτώσεις η διαιτησία λειτούργησε εις βάρος των αθλητών μας.

Μεγάλη επιτυχία για την Χώρα μας στην συνέλευση των Εκπροσώπων των Βαλκανικών κρατών ο κ. Ιωάννης Στεφάνου εκπροσώπησε την Χώρα μας όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων συζήτησης αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας ποια χώρα θα αναλάβει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2019. Οι Εκπρόσωποι πρότειναν την Χώρα μας και σε αυτό έπαιξε ρόλο οι επιτυχημένες διοργανώσεις των Βαλκανικών και δύο Ευρωπαικών Πρωταθλημάτων 2007 & 2014 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Πόλη μας ο κ. Ιωάννης Στεφάνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον τα Βαλκανικά Πρωταθληματα του kyokushinkai Karate έχουν πολύ μεγάλες συμμετοχές αθλητών όπου τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ξεπεράσει σε συμμετοχές παλιά Ευρωπαικά πρωταθλήματα. Το 2017 είχαμε στο Βαλκανικό της Ρουμανίας 280 αθλητές φέτος το Βαλκανικό της Βουλγαρίας είχε περίπου 350 αθλητές. Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευελπιστούμε το 2019 στην Πόλη μας να ξεπεράσουμε αυτό τον αριθμό και να αφήσουμε για μια ακόμα φορά άριστες εντυπώσεις ως Διοργανωτές.

Επίσης οι προσπάθειες του κ. Στεφάνου να προσπαθεί να φέρνει στην Χώρα μας και ιδιαίτερα στην Πόλη μας μεγάλες διοργανώσεις προβάλλουν μέσω του αθλητικού τουρισμού την Χώρα μας και συμβάλλουν μέσω οικονομικής κρίσης στην τοπική αγορά της Πόλης μας.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί τους Χορηγούς της Αθλήτριας Πούλιου Μαρίας και είναι οι εξής: Οφθαλμολογικό Κέντρο ΙΡΙΣ κ. Καψιώχας, Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΔΗ, το Φαρμακείο της κ. Κοντοπαναγιώτη Ελένης, το Ζαχαροπλαστείο ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ, το Κρεοπωλείο ΠΑΓΩΝΗΣ και το Βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙΕΣ.  Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου ευχαριστεί τους γονείς που συνόδευσαν την Αποστολή της Ελληνικής Ομάδας, την κ. Αριστέα Δημητρακοπούλου, την κ. Αργυρώ Τραγάλου και τον κ. Χρήστο Πούλιο.

Τέλος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας  συγχαίρουν τους αθλητές και τον Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Στεφάνου για τις επιτυχίες που προβάλλουν την Πόλη και την Χώρα μας!!!

Δελτίο Τύπου KYOKUSHINKAI KARATE ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις