Οι αντίπαλοι της Νίκης Βόλου και οι προβλέψεις του Βορείου ομίλου της Α2

Με το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών θα επιχειρήσουμε ένα σχόλιο για όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Βόρειο όμιλο μια προς μια, με βάση την έως τώρα βαθμολογική τους θέση, και θα τολμήσουμε μια πρόβλεψη για την συνέχεια του ομίλου.

1.ΝΟ Πατρών (18 βαθμοί)

Η ομάδα του Κώστα Σακκαλή δείχνει με την μέχρι τώρα πορεία της ότι έχει ισχυρό μέταλλο, παρακαταθήκη από την περσυνή πορεία της στη Α1 ανδρών. Με  απολογισμό 6 νίκες-1 ήττα φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με την μοναδική της ήττα να είναι στην πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη από τον ΟΦΘ. Το μέταλλο που έχει σαν ομάδα φάνηκε στα 3 συνεχόμενα ντέρμπι που κέρδισε στο γκολ (με Νίκη στον Βόλο, Άρη στην Πάτρα και Ηλιούπολη στην Αθήνα) και της έδωσαν τον αέρα της πρώτης θέσης

Πρόβλεψη: Απίθανο είναι να μείνει εκτός 4αδας η ομάδα του ΝΟ Πατρών. Στον δεύτερο γύρο θα ταξιδέψει εκτός Πάτρας μόλις 2 φορές, μια στην Λάρισα και μια στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη, καθώς το 3ο εκτός έδρας παιχνίδι είναι με τον Νηρέα στην Πάτρα. Θα είναι στα play off και θα διεκδικήσει την επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία.

2.Νίκη Βόλου (15 βαθμοί)

Η ευχάριστη έκπληξη όχι μόνο του ομίλου αλλά όλης της κατηγορίας ακούει στο όνομα «Νίκη Βόλου». Η ομάδα του Δημήτρη Μπλάνα που πέρσι τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και σώθηκε χάρη στο ντεμαράζ που πραγματοποίησε στα play out, δείχνει ότι φέτος θα αποφύγει τις περιπέτειες. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται στο μεγαλύτερο κομμάτι της με την ίδια ομάδα με πέρσι, με την μοναδική της διαφορά να είναι ουσιαστικά η «ανταλλαγή» αν μπορούμε να πούμε Πισσία-Καρκαλιάνη που πραγματοποίησε με τον Άρη (πρώτος σκόρερ πέρσι της Νίκης ο Πισσίας, πρώτος μέχρι τώρα ο Καρκαλιάνης μαζί με τον Γιαβαρίδη), συν τον τερματοφύλακα Φαρσάρη. Μπορεί να καμαρώνει ότι έχει μέχρι τώρα την καλύτερη επίθεση όλης της κατηγορίας (76 τέρματα) και την καλύτερα διαφορά τερμάτων (+26).

Πρόβλεψη: Δύσκολα θα χάσει το τρένο της 4αδας η ομάδα της Νίκης. Έχει μέχρι τώρα βγάλει ένα πρόγραμμα με 4 αγώνες εκτός, ενώ στον δεύτερο γύρο έχει να παίξει στον Βόλο με τις ομάδες που είναι στις θέσεις 4-7. Στην πρώτη αγωνιστική του Β’ γύρου θα κριθούν πολλά οπού φιλοξενεί την Ηλιούπολη και σε περίπτωση νίκης θα αποσπαστεί από αυτήν με διαφορά 6 βαθμών.

3.Άρης Θεσσαλονίκης (15 βαθμοί)

Από τις ισχυρές ομάδες του ομίλου θεωρούνταν αυτή του Άρη Θεσσαλονίκης και μέχρι στιγμής το επιβεβαιώνει. Ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τον ομάδα της Νίκης, έχοντας 2 ήττες από τις ομάδες που είναι από πάνω της στον βαθμολογικό πίνακα και αυτές εκτός έδρας, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια έχει επικρατήσει σχετικά εύκολα. Μεγάλο ρόλο στις ήττες είχε η αποχώρηση του φουνταριστού Μερκουριάδη στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, ωστόσο το συγκρότημα του Μανώλη Γούναρη διαθέτει εξαιρετικούς περιφερειακούς και θα βρει τις λύσεις που χρειάζεται, ενώ διαθέτει με διαφορά την καλύτερη έως τώρα άμυνα του ομίλου (36 τέρματα παθητικό).

Πρόβλεψη: Δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην συνέχεια του ομίλου η ομάδα του Άρη. Έχει βγάλει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τώρα και υπολείπεται μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή. Τα μοναδικά παιχνίδια που έχει να δώσει εκτός Θεσσαλονίκης είναι με την Χαλκίδα και με την Ηλιούπολη την τελευταία αγωνιστική, και δεν γίνεται να μην είναι στην πρώτη τετράδα.

  1. ΓΣ Ηλιούπολης (12 βαθμοί)

Αν τελείωνε σήμερα η φάση των ομίλων η ομάδα του Άκη Κακαρνάκη θα ήταν αυτή που θα έπαιρνε το 4ο εισιτήριο για τα play off, οπού συμμετείχε και πέρσι. Η μοναδική αθηναϊκή ομάδα του Βορείου ομίλου έχει μέχρι τώρα απολογισμό 4 νίκες και 3 ήττες, εκμεταλλευομένη κυρίως την έδρα της οπού έχασε μόνο από τον πρωτοπόρο ΝΟ Πατρών στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ πέρασε και από την Χαλκίδα. Στα 2 παιχνίδια που έδωσε στην Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να πάρει κάποιο αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη ομάδα με πλουραλισμό σε όλες τις θέσεις.

Πρόβλεψη: Τα πάντα για τον μέλλον της Ηλιούπολης στον όμιλο θα κριθούν στις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου. Οι 2 πρώτοι αγώνες της είναι στον Βόλο και στην Πάτρα με τον Νηρέα, ενώ αμέσως μετά υποδέχεται τον Όμιλο στη Αθήνα, ομάδα με την οποία θα παλέψει για την τέταρτη θέση. Αν μετά το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Β’ γύρου διατηρηθεί στην τέταρτη θέση και πάνω δύσκολα θα μείνει εκτός 4αδας.

  1. Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (9 βαθμοί)

Με υψηλές βλέψεις ξεκίνησε το πρωτάθλημα της φετινής Α2 η ομάδα του Όμιλου από την Θεσσαλονίκη, ωστόσο μέχρι τώρα φαίνεται να μένει εκτός στόχου. Πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει από τους καλύτερους περιφερειακούς στην κατηγορία και εξαιρετικό φουνταριστό, ενώ στην πρεμιέρα έδειξε τα δόντια της παίρνοντας την νίκη επι του ΝΟ Πατρών. Η ήττα στην Πάτρα από τον Νηρέα φάνηκε να της δημιουργεί προβλήματα και ακολούθησε 2η σερί από την Νίκη, εντός έδρας μάλιστα. Το χειρότερο όμως ήρθε στο τέλος, καθώς η ήττα στην Χαλκίδα την άφησε πίσω στο κυνήγι των play off.

Πρόβλεψη: Η ομάδα του Αριστοτέλη Κορίτσα φαίνεται ότι έχει να ανέβει ένα βουνό στον δεύτερο γύρο, καθώς θα βγει από την Θεσσαλονίκη 4 φορές, τις 3 μάλιστα για να αντιμετωπίσει ομάδες που είναι από πάνω της στην βαθμολογία. Θα χρειαστεί ένα δυνατό ξεκίνημα για να επανέλθει και να διεκδικήσει στον στόχο της. Διαθέτει βέβαια από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία και όποιος βιαστεί να την ξεγράψει κινδυνεύει να εκτεθεί.

6.ΝΟ Λάρισας (6 βαθμοί)

Από την αρχή ήταν δύσκολο το έργο του Σωτήρη Ζουμπουλιά στην Λάρισα, καθώς λίγοι είναι οι αθλητές που έχει στην διάθεσή του καθημερινά και στηρίζεται σε αρκετούς εκτός Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει μόλις 2 νίκες, επι της Χαλκίδας και του Νηρέα Πατρών εντός έδρας, ενώ δεν κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση σε κάποια από τις υπόλοιπες ομάδες.

Πρόβλεψη: Ο δεύτερος γύρος θα λειτουργήσει για την ομάδα της Λάρισας περισσότερο ως προετοιμασία για τα playout, καθώς ελάχιστες είναι οι ελπίδες να καταφέρει κάτι καλύτερο με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής. Της έχουν απομείνει 3 μόλις αγώνες στην Λάρισα, 2 με τις ομάδες που διεκδικούν 4αδα. Στα play out θα υπολογίζει και στον φουνταριστό Φράγκο, ο οποίος μέχρι τώρα αγωνίστηκε μόνο στην νίκη της πρεμιέρας επι της Χαλκίδας, και θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή.

7.Νηρέας Πατρών (6 βαθμοί)

Η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Νηρέα δεν είχε από την αρχή μεγάλες βλέψεις. Διαθέτει αρκετούς παίχτες με εμπειρία στην Α2 ακόμα και στην Α1 και αποδείχθηκε σκληρή αντίπαλος για αρκετούς αντιπάλους της. Από τα 4 παιχνίδια που έδωσε στην έδρα της κέρδισε τα 2 και τερμάτισε τον πρώτο γύρο με συγκομιδή 6 βαθμών. Αν είχε καταφέρει κάτι καλύτερο στα 2 παιχνίδια που έχασε στις λεπτομέρειες, από τον Άρη στην πρεμιέρα και στην Λάρισα, ίσως είχε και διαφορετικές βλέψεις για τον δεύτερο γύρο.

Πρόβλεψη: Να μπει στην διαδικασία των play out με όσους το δυνατό περισσότερους βαθμούς θα επιχειρήσει η ομάδα του Μάνεση. Το έργο της όμως δεν είναι εύκολο καθώς έχει να δώσει εκτός Πάτρας 4 αγώνες. Στην έδρα της έχει αποδεχτεί δύσκολος αντίπαλος και θα δυσκολέψει πολύ όποιον προσπαθήσει να φύγει από εκεί με βαθμούς.

  1. ΝΟ Χαλκίδας (3 βαθμοί)

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ιστορική ομάδα του ΝΟ Χαλκίδας. Μέχρι τις 2 πρώτες αγωνιστικές δεν λειτουργούσε η πισίνα της πόλης και η ομάδα της Χαλκίδας γνώρισε εύκολα 2 ήττες στην Θεσσαλία. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Άρη δυσκόλευε μέχρι τα μισά των αναμετρήσεων όλες τις ομάδες, μην καταφέρνοντας όμως να πάρει κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι την τελευταία αγωνιστική όπου επικράτησε του ΟΦΘ και έβαλε τους πρώτους βαθμούς της στο σακούλι.

Πρόβλεψη: Με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς θέλει να μπει στα play out η ομάδα της Χαλκίδας και αυτό θα διεκδικήσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Διαθέτει ίσως τους πιο έμπειρους αθλητές της κατηγορίας και το σίγουρο είναι οτι θα έχει διαφορετικό αέρα μετά την πρώτη της νίκη. Έχει να δώσει στην έδρα της 4 από τους 7 αγώνες που απομένουν, τους 2 με τις ομάδες που έχει μια νίκη διαφορά και είναι πολύ πιθανό παρά το κακό της ξεκίνημα να μην είναι για πολύ ακόμα ουραγός της βαθμολογίας.

Πηγή: aquaticsplanet.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις