Πανόπουλος: «Ατυχής αλλά ανθρώπινη η αντίδραση του Σαββίδη, είμαι κατά της διακοπής»

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μίλησε για την διακοπή του πρωταθλήματος, την επιθυμία του να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Ιβάν Σαββίδη και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη διακοπή του Πρωταθλήματος: «Προτιμώ να μην έχει πρωτάθλημα για να έχω ηρεμία. Θέλω να φύγω αλλά μένω αναγκαστικά γιατί πρέπει να είμαι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας μέχρι να φύγω. Έχω κουραστεί διαχρονικά γιατί είμαι 27 28 χρόνια  στην Ξάνθη αλλά και με όλα αυτά που συμβαίνουν. Είμαι κατά της διακοπής του πρωταθλήματος. Υπάρχει σοβαρή ασθένεια αλλά το χάπι υπάρχει. Μέσα σε μια μέρα μπορείς να φτιάξεις το ποδόσφαιρο εάν υπάρχει θέληση και βούληση. Φέτος υπήρξε μια βελτίωση και είχαμε ανταγωνισμό. Η πολιτεία πρέπει να δώσει το χάπι. Θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν θα έκανα καμία διακοπή. Θα καλούσα στο γραφείο μου τους ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που είναι οι κύριοι παίκτες, και θα τους επέβαλλα λογικούς και αποδεκτούς από οχτώ εκατομμύρια πολίτες νόμους. Εάν τους δεχόταν καλώς διαφορετικά αντίο».

Για τις προτάσεις Βασιλειάδη: «Όλα αυτά είναι ασπιρίνες. Δεν το υπογράφει η Ξάνθη. Δηλαδή εάν δεν υπάρχουν αστυνομικοί θα λυθεί το θέμα στο ποδόσφαιρο; Έχει βουίξει η Ελλάδα ότι πάνε να αλλάξουν τους κανόνες. Έχω την εντύπωση θα γίνει γαργάρα και αυτό για να διευκολυνθούν κάποιοι. Δηλαδή εγώ ο Πανόπουλος και ο κάθε Πανόπουλος είναι μ….ς; Εμένα οι Έλληνες θα με τιμωρούν και εκείνους που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να τους δίνουν άδεια; Μετά θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα πλακώσουν όλα τα λαμόγια για να οικονομούν και να έχουμε ένα ωραίο θέαμα. Πάμε χρόνια πίσω έτσι. Τιμωρούν τον οποιονδήποτε συνεπή; Δεν έχει σημασία ποιος είναι. Υπάρχουν νόμοι. Η πας σε αυτά που έχει αποφασίσει για να φτιάξεις το ποδόσφαιρο ή κάνεις κωλοτούμπες».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την πιθανή εξοντωτική τιμωρία στον ΠΑΟΚ: «Ήταν 100% λάθος του Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με το όπλο. Ήταν μια ατυχής και ανθρώπινη στιγμή γιατί εάν δεν ήταν τρελαμένος και δεν πετούσε το σακάκι του θα μιλούσαμε απλά για μια εισβολή. Όλο αυτό έχει ένα ανθρώπινο στοιχείο γιατί δεν έβγαλε το πανωφόρι του για να φανεί το πιστόλι. Εάν ήθελε να κάνει κακό δε θα το έκανε μπροστά σε τόσο κόσμο και κάμερες. Αυτό πάνε να το εκμεταλλευτούν. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Από εκεί και μετά ο καθένας μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Ο Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας, έχει επενδύσει στη χώρα μας και προσπαθεί να κερδίσει αυτός αλλά και ο απέναντι του. Έχει δώσει ψυχή στον ΠΑΟΚ, το ζει όλο αυτό και θέλει να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο η ομάδα του μετά από χρόνια. Μεγάλη ευθύνη έχουν τα στελέχη του ΠΑΟΚ. Δε μπορεί να μην ήταν κάποιος δίπλα του για να του πει κάτσε εδώ πρόεδρε γιατί θα καταστραφούμε; Έτσι προστατεύσεις τον άνθρωπο σου».

Για τη χειρονομία του Μιραλάς: «Είναι λάθος. Μπορούμε εάν θέλουμε να το φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, μπορούμε σε μια μέρα εργαζόμενοι και σε κανονικό οχτάωρο».

Για το εάν συμφωνεί με το VAR: «100%. Θα μπορούσε να μην έχουν γίνει όλα αυτά που γίνονται».

Για τους ξένους διαιτητές: «Έχω την εντύπωση ότι οι διαιτητές είναι καλοί εάν δεν υπάρχουν πιέσεις. Ήταν λάθος του Κομίνη αλλά εγώ που το είδα ως τρίτος το παιχνίδι, είδα ότι ήταν άψογος μέχρι εκείνο το λεπτό. Έκατσε μια παλιοφάση που πραγματικά δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Πρέπει να έχεις εμπειρία. Τι θα έκανε ένας ξένος διαιτητής; Εγώ δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση του και να μπω στα αποδυτήρια. Όλα εάν υπάρχει θέληση μπορούμε να το φτιάξουμε τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες».

Για το μέλλον του πρωταθλήματος: «Είναι άγνωστο. Δεν είναι θετικό αλλά μπορεί να εμφανιστεί πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων που δε θα μπορεί να αντέξει πάνω από 10 ομάδες».

Πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5 fm

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις