Μία ανάσα από την παραμονή ο Ρήγας, 0-1 τα Φάρσαλα

Νίκη που ισοδυναμεί με μισή παραμονή, σημείωσε σήμερα ο Ρήγας Φεραίος, επικρατώντας με 0-1 του Αχιλλέα στα Φάρσαλα, για την 25η (προτελευταία) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 4ο όμιλο. Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή νίκη των «κυανολεύκων» εκτός έδρας, που του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία.
Ο Ρήγας θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Θήβα στο Βελεστίνο για να διατηρηθεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Για τους Βελεστινιώτες το ματς της 1ης Απριλίου θα είναι πραγματικά ένας «τελικός» με έπαθλο την παραμονή.
Ο Ρήγας Φεραίος έφτασε δίκαια στο νικηφόρο αποτέλεσμα, καθώς ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Στο 3’ ο Τζοβάρας σούταρε άουτ στην πρώτη καλή στιγμή του Ρήγα στο παιχνίδι. Στο 7’ ο Αχιλλέας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Αραπίτσας απέφυγε τον Καρλιάμπα και έκανε το γύρισμα για τον Καραγκούνη, ο οποίος πλάσαρε άουτ.
Η συνέχεια ανήκει στον Ρήγα, με τους Βελεστινιώτες να χάνουν κλασικές ευκαιρίες με τους Χατζησταμάτη στο 12’ (απέκρουσε σωτήρια ο Χάμος το σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού) και στο 20’ με τον Τζοβάρα (απέκρουσε εκ νέου ο Χάμος).
Στο 28’ από μπαλιά του Νασιακόπουλου, ο Οικονόμου παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, με τον Χάμο να σώζει την τελευταία στιγμή. Στο 33’ ο Τσελεπής έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς πλάσαρε άουτ. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε στο 44’ με τον Τζοβάρα να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Χάμου.

«Χρυσός» σκόρερ ο Τζοβάρας
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ρήγα είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ενέτειναν την προσπάθειά τους για το γκολ. Στο 47’ ο Ρήγας με τον Καρλιάμπα και  τον Αλεξίου «άγγιξε» δύο φορές το γκολ.
Στο 51’ και στο 60’ ο Τσελεπής και στο 53’ ο  Νασιακόπουλος έχασαν νέες ευκαιρίες για γκολ. Τελικά στο 62’ ο Ρήγας πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Ο Τζοβάρας από τα δεξιά απέφυγε τον Οικονόμου και με εξαιρετικό ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Χάμου, γράφοντας το 0-1.
Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Ρήγα διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και κράτησαν εύκολα το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Μέγας (Πιερίας).
Βοηθοί: Μηνούδης, Σαλτσίδης (Πιερίας).
Κίτρινες: Αραπίτσας-Χατζησταμάτης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου (68’ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Κατσανάκης, Τλούπας, Αραπίτσας (54’ Κομισόπουλος), Καραγκούνης (61’ Δρόσος), Βούλγαρης.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (71’ Παπακώστας), Χατζησταμάτης, Τζοβάρας (84’ Παπαγεωργίου), Τσιώλης (90’ Σουγκάρης), Τσελεπής (93’ Ράπτης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις