Άθλος Κοκκινάκη, απέκλεισε τον Φέντερερ

O Θανάσης Κοκκινάκης πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας επιβλήθηκε στο tie-break του 3ου σετ του Ελβετού, κατόχου 20 Grand Slam τίτλων. Ο 21χρονος όχι μόνο “εκθρόνισε” τον Φέντερερ από το Μαϊάμι, αλλά τον έριξε και στο Νο2 της ATP.

Ο Κοκκινάκης, εκμεταλλεύτηκε όλες τις αδυναμίες του μεγάλου αντιπάλου του και επιβλήθηκε με 3-6, 6-3, 7-6 (4). Αυτή ήταν η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του Κοκκινάκη και πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστας. Ο Φέντερερ θα παρέμενε στο Νο1 μόνο αν έφτανε στα προημιτελικά.

Ταυτόχρονα, ο Κοκκινάκης έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση στην κατάταξη που κέρδισε το Νο1 του κόσμου, στα τελευταία 15 χρόνια. Ο 21χρονος βρίσκεται στο Νο175 και έγραψε ιστορία, αποδεικνύοντας ότι έχει τα φόντα να κοιτάξει και μεγαθήρια στα μάτια.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Open o Κοκκινάκης, ο οποίος γενικά θα αγωνιστεί μόλις για 2η φορά στη φάση των “32” μιας Masters 1000 διοργάνωσης, μετά από το Indian Wells το 2015, όπου είχε φτάσει μέχρι τους “16”.

Ό,τι κι αν συμβεί, ο Θανάσης αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 27 θέσεις και να σκαρφαλώσει στο Νο148. Για τον Φέντερερ, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του σε πρεμιέρα του σε τουρνουά Grand Slam ή Masters, από τον Οκτώβριο του 2016.

Ο “Βασιλιάς” θα υποχωρήσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης σε εννέα μέρες, με τον Ραφαέλ Ναδάλ να περνάει και πάλι στην κορυφή, έχοντας 100 πόντους περισσότερους. Αμέσως μετά την ήττα του από τον Θανάση Κοκκινάκη, o Ελβετός ανακοίνωσε πως θα προσπεράσει και φέτος όλα τα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του Roland Garros, ώστε να είναι ξεκούραστος στο γρασίδι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις