Aρχίζει η έρευνα για την καταγγελία Ηρακλή κατά Αστέρα και Λεβαδειακού

‘Όπως έχει γίνει γνωστό ο ΓΣ Ηρακλής προέβη σε καταγγελία προς τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, την Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας και την «Επιτροπή Παρακολούθησης», ζητώντας να ελεγχθούν πειθαρχικά ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρ. επειδή στον τέως μεγαλομέτοχο και πρόεδρός του Λεβαδειακού, Ι. Κομπότη, στον μεγαλομέτοχο του Αστέρα, Δ. Μπάκο και τον πρόεδρο της ομάδας της Τρίπολης, Γ. Μποροβήλο επιβλήθηκαν ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο πλαίσιο της υπόθεσης «Koriopolis», που αφορούσε τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008 – 2011.

Ο Ηρακλής υποστηρίζει κατόπιν της απόφασης της ποινικής δικαιοσύνης, πρέπει να τους ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και οι δύο ομάδες να επανεξεταστούν από τα πειθαρχικά όργανα οτυ ποδοσφαίρου για τα αδικήματα δωροδοκίας, διαφθοράς, ακεραιότητας των αγώνων και των διοργανώσεων και περί Προσφοράς και αποδοχής δώρων και άλλων ωφελημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, επειδή η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί –κάτι που σύμφωνα με νομικούς κύκλους μπορεί να καθυστερήσει – θα σταλεί από το αρμόδιο τμήμα του Εφετείου το βούλευμα παραπομπής της υπόθεση στο ακροατήριο, που συνιστά τη δικογραφία της υπόθεσης καθώς ενδεχομένως το διατακτικό, προκειμένου στη συνέχεια να κριθεί αν η υπόθεση (τα αδικήματα τελέστηκαν το 2011) μπορεί να εισέλθει στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου.

H πρωτόδικη ποινή δεν έχει καταστεί τελεσίδικη, επειδή οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις