Καταργείται ο υποβιβασμός για χρέη

Στο σημερινό ΔΣ της uperuper League κεντρικό ρόλο έχει όχι μόνο το ζήτημα των όρων της κυβέρνησης για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και μία πρόταση της ΑΕΚ.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατέθεσε μια πρόταση για αλλαγή στο ποινολόγιο αδειοδοτήσεων και εφόσον εγκριθεί τότε θα γίνει πρόταση στην ΕΠΟ για κατάργηση της ποινής υποβιβασμού για ομάδες που έχουν χρέη και δεν μπορούν να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο αδειοδότησης. Η συζήτηση θα γίνει στη βάση του ότι αρκετές ομάδες είδαν τα μελλοντικά τους έσοδα να μειώνονται αισθητά λόγω αδυναμίας σύναψης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου μετά το επικείμενο τέλος της κεντρικής διαχείρισης. Η διάταξη αυτή αναμένεται να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό κι άλλες ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Την ποινή υποβιβασμού θα αντικαταστήσει μια σύνθετη τιμωρία με αφαίρεση βαθμών (ακούγεται από -3 μέχρι και -6), καθώς και απαγόρευσης μεταγραφών για τις συγκεκριμένες ομάδες. Πάντως αναμένεται αντίδραση από πλευράς Ηρακλή, ο οποίος είχε τιμωρηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν με υποβιβασμό λόγω χρεών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις