Μπαξεβάνος: «Ηρακλής και ΝΠΣ Βόλος τα φαβορί»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Ο προπονητής του Ηρακλή μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και στα μπαράζ που ακολουθούν και θα κρίνουν ποιες ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια της ανόδου για τη Football League.

Αναλυτικά:

Για τα μπαράζ ανόδου: «Ο πρωταρχικός στόχος η 1η θέση. Είναι παιχνίδια που θα μας δώσουν αυτό που θέλουμε την άνοδο στη Football League».

Για τους τρεις αντιπάλους: «Δεν ξεχωρίζω κάποιον αντίπαλο. Και οι τρεις ομάδες είναι εξίσου επικίνδυνες. Τα μπαράζ δεν είναι όπως το πρωτάθλημα, είναι ιδιαίτερα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι προσεκτικός και συγκεντρωμένος. Αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο θα το πληρώσεις. Πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να είμαστε όπως πρέπει, να διεκδικούμε τη νίκη και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται για πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν είναι έτοιμος ο Ηρακλής ενόψει μπαράζ: «Είναι έτοιμος και το έδειξε στα τελευταία παιχνίδια μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι τελειώσαμε μία εβδομάδα νωρίτερα με τον πρώτο στόχο και μπορούμε να αφοσιωθούμε νωρίτερα για τα μπαράζ. Μαζεύουμε πληροφορίες για τις άλλες ομάδες. Περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσουμε και την κλήρωση για να ξέρουμε πώς θα πάμε».

Για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί: «Ηρακλής και ΝΠΣ Βόλος θεωρητικά είναι τα φαβορί, όμως, αυτό πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο με προσπάθεια και αγωνιστικότητα».

Για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας: «Δεν υπάρχει μυστικό. Απλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια και την καλή δουλειά όλοι. Ο στόχος είναι ένας και πρέπει να αφοσιωθούμε σε αυτόν. Η πίεση είναι δεδομένη και οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά έπαιζαν με πίεση, όμως, πήγαν καλά και το ίδιο θα γίνει στα παιχνίδια των μπαράζ».

Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Και εκεί που δεν το περιμέναμε, όπως στο Παλαιοχώρι με την απαγόρευση είδαμε ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο Ηρακληδείς. Δίνουν έξτρα ώθηση στα παιδιά χωρίς να τα γεμίζουν πίεση. Πιο πολύ βοήθεια παρέχουν και ενθουσιασμό. Θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο και προσπαθούν παραπάνω».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ενδεχόμενη άνοδος στη Football League: «Αν βγούμε στη Football League δεν θα το πανηγυρίσω. Θα πανηγύριζα μόνο μια άνοδο στη Super League, που είναι η φυσική θέση του Ηρακλή. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και της ομάδας και ο δικός μου».

Για το αν θέλει να μείνει στον Ηρακλή και τη νέα χρονιά: «Είμαι στη διάθεση της διοίκησης. Ποιος δεν θα το ήθελε;».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις