Στη Λάρισα και στη Πάτρα έτρεξαν το Σάββατο οι δρομείς του ΣΔΥΒ

Με 40 δρομείς του έτρεξε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στο Run Greece Λάρισας που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις αποστολές και τη πολυπληθή παρουσία που έχει σε αγώνες κάθε βδομάδα ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. 3.000 αθλητές έτρεξαν στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων σε μια γιορτή του αθλητισμού και άλλα 1000 παιδιά στον παιδικό αγώνα, και ο Αλέξης Παπαλεξίου τερμάτισε 2ος στη κατάταξη των ανδρών του αγώνα των 5 χιλιομέτρων με συνέπεια να πάρει τη πρόκριση για τον τελικό των Run Greece που θα γίνει τον Νοέμβριο παράλληλα με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Κοντά στη πρόκριση που πήραν οι πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας βρέθηκαν οι Κατερίνα Τσάγγαρη, Κώστας Κυριαζής, Στράτος Συμεωνίδης που βγήκαν 2οι, ενώ 3ος στη κατηγορία του ήταν ο Σταύρος Βασιλειάδης. Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων ο Δημήτρης Φράγκος, και με ατομικό ρεκόρ 34’20 κατέλαβε τη 4η θέση. Αναλυτικά οι συμμετοχές του ΣΔΥΒ:

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Δημήτρης Φράγκος
Γιάννης Παπαδόπουλος
Τόλης Κουτσουμπές
Λίνος Βίγκλας
Γιώργος Γκανάτσιος
Σπύρος Βλαχόπουλος
Αντώνης Δροσινός
Στέφανος Μουρογιάννης
Χρήστος Γεωργουλόπουλος
Φώτης Τσιώλης
Λάζαρος Βούλγαρης
Θωμάς Μαλιαχόβας
Γιάννης Κουτσαυτίκης
Ζήσης Στανκόπουλος
Νίκος Μαϊμάνης
Ηρώ Καρασμάνογλου
Ηλίας Οικονόμου
Βιβή Κοσκινά
Τόνια Τσιρογιάννη
Μαρία Δημουλά
Γιάννης Καζανίδης
Ευμορφία Ντόβα
Άσπα Μανταλιανού

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Αλέξης Παπαλεξίου
Αχιλλέας Καλαμάκης
Στέργιος Κουσκουρίδας
Κώστας Παλάντζας
Κατερίνα Τσάγγαρη
Κώστας Κυριαζής
Στράτος Συμεωνίδης
Γιάννης Συμεωνίδης
Μιχάλης Κωστής
Θανάσης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Γιώτας
Γιώργος Αλμπανούδης
Αριστομένης Μακρής
Οδυσσέας Μιχαλόπουλος
Γιώργος Μπατζιώρας
Σταύρος Βασιλειάδης
Αθανασία Μπατή-Περεντίδη

To πρώτo Street Relays από τους 9 αγώνες της σειράς που προγραμματίστηκαν για φέτος σε όλη την Ελλάδα έγινε το Σάββατο το απόγευμα στη Πάτρα, και συνοδεύτηκε από τη 3η θέση που κατέλαβε ο Αχιλλέας Γιαννούλας στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, κάτι που του απέφερε και ανάλογο έπαθλο. Ο χρόνος του αθλητή του ΣΔΥ Βόλου είναι 37’21, και η επιτυχία για τον δρομέα του ΣΔΥΒ είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς προερχόταν από Μαραθώνιο: μόλις 6 ημέρες πριν είχε τερματίσει στη Μεσσήνη σε χρόνο 2.58.09.

Τη Κυριακή στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος

Με τον Μαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες που θα συγκεντρώσουν 21.000 συμμετοχές από όλο το κόσμο θα γιορτάσει τη Κυριακή η Θεσσαλονίκη, και 15 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα δώσουν το παρόν πραγματοποιώντας αποστολή το Σαββατοκύριακο. Ο αγώνας γίνεται για 13η χρονιά, και για ισάριθμη θα συμμετέχει ο σύλλογος. Με ζωντανή πολύωρη μετάδοση θα δείξει τον αγώνα η ΕΡΤ3. Πληροφορούνται τα μέλη ότι τους αριθμούς θα παραλάβει ομαδικά όπως ορίζει η διοργάνωση ο Θωμάς Μαλιαχόβας, και θα τους μοιράσει στους συμμετέχοντες μαζί με τον Κώστα Παλάντζα στις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι συμμετοχές του συλλόγου για τους αγώνες που θα γίνουν μετά το Πάσχα, και οι πληροφορίες για τις εγγραφές, έχουν ως εξής:

 

14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες 10 χιλιομέτρων, 4.600μ, και σκτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Στις 21 Απριλίου θα γίνει ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας 5 χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων. Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες, ενώ στις σελίδες του αγώνα και του συλλόγου στο διαδίκτυο γίνονται οι εγγραφές.

29 Απριλίου Plastira’s Lake Trail Race 20 και 10 χιλιόμετρα. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς.

6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα 10 και 3 χιλιόμετρα, και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων. Λήξη εγγραφών Τετάρτη 25 Απριλίου.

Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, και οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 10 και 5χλμ. Συμμετοχή δωρεάν, λήξη εγγραφών μία βδομάδα πριν τον αγώνα.

27 Μαΐου Alonnisos Challenge. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς, ενώ θα γίνει εκδρομή από τον ΣΔΥΒ σε συνδυασμό με το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος.

Σημειώνονται επίσης οι ημερομηνίες όλων των άλλων αγώνων που θα διοργανώσει-συνδιοργανώσει υποστηρίξει ο ΣΔΥΒ στη Μαγνησία μέσα στο 2018:

1ο Historic Run, θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Απόσταση 5 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το Μουσείο και διαδρομή προς αρχαιολογικό χώρο Πευκακίων. Συμμετοχή δωρεάν, ενώ επίσης θα υπάρχουν ομιλίες, ξενάγηση κ.α.

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το 6ο Τρέχω για την ΦΛΟΓΑ, θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου,ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ»  και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μας καλούν όλους μας σε αυτή τη ξεχωριστή δρομική εμπειρία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προσφέροντας εθελοντικά τη βοήθεια τους .

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes» που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα είναι ο ΣΔΥ Βόλου.

Στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.

O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνουν τους αγώνες αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ καθώς και 1000 και 500 μέτρων για παιδιά.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης τους αγώνες στη Μαγνησία με τους οποίους συνεργάζεται και ακολουθούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις