Στον Βόλο το Ευρωμπάσκετ U18 του 2019

Άλλο ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «μικρών» εθνικών ομάδων ανέλαβε να διοργανώσει η Ελλάδα. Για την ακρίβεια ο Βόλος (εκεί όπου η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και το 2015), καθώς η FIBA ανέθεσε στην πόλη της Θεσσαλίας την διεξαγωγή του Eurobasket U18 του 2019, στο οποίο θα πάρει μέρος η πολλά υποσχόμενη ελληνική γενιά του 2001. Πρόκειται για την ομάδα που με ηγέτη τον Νίκο Ρογκαβόπουλο κατέκτησε αήττητη το καλοκαίρι του 2017 το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων β’ κατηγορίας που διοργανώθηκε στη Σόφια.

Ο Βόλος είχε φιλοξενήσει την ίδια διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία το 2015, τότε που στο κλειστό τη Ν. Ιωνίας η Εθνική Εφήβων του Χαραλαμπόπουλου, του Παπαγιάννη και των άλλων άσων, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανέθεσε παράλληλα άλλες δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Το Eurobasket U20 (Νέων) του 2019 στο Τελ Αβίβ και το Eurobasket U20 β’ κατηγορίας της ίδιας χρονιάς στο Ράντομ. Σε περίπτωση, πάντως, που η Πολωνία ανέβει στην πρώτη κατηγορία αυτό το καλοκαίρι, τότε τη διοργάνωση του Eurobasket U20 β’ κατηγορίας του 2019 θα την αναλάβει το Ματοσίνιος της Πορτογαλίας. Η FIBA θα ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες όλων των διοργανώσεων στο μέλλον.