Μ. Καλτσογιάννη: Η σημαιοφόρος πρωταθλήτρια Ελλάδος

Η Μαρινίτα Καλτσογιάννη, κόρη του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη και της δικηγόρου Λίας Ρηγάκη-Καλτσογιάννη, είναι πλέον πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αλπικό σκι, αφού κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση  στη γενική βαθμολογία όλων των αγώνων (overall) της  χρονιάς στο αλπικό σκι. Η Μαρινίτα κάνει όμως …πρωταθλητισμό και στα μαθήματα, αφού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ήταν η σημαιοφόρος του 3ου Γυμνασίου Βόλου. Τελικά “θυσίασε” την παρέλαση για μια ακόμη πρωτιά στο αλπικό σκι, αφού την ίδια μέρα στέφθηκε και τυπικά σε αγώνα στη Φλώρινα πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η Μαρινίτα Καλτσογιάννη δήλωσε αποκλειστικά στο  goalpost.gr: «Φέτος ήταν μια συναρπαστική χρονιά. Mε πολλή προπόνηση καθημερινά και αμέτρητες ώρες φυσικής κατάστασης, πραγματοποίησα τον στόχο μου, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη γενική βαθμολογία όλων των αγώνων. Σ’ αυτό με βοήθησαν οι προπονητές μου Τσακνάκης Αλέξανδρος και Κώστας Παπακρίβος  που ήταν δίπλα μου σε όλες τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς και έχουν τον πρώτο ρόλο για την ανοδική μου πορεία μαζί φυσικά με τον σύλλογο μου, τον πρωταθλητή σύλλογο χιονοδρομίας ΕΟΣ Βόλου».

Όσο σε ποιους χρωστά ευγνωμοσύνη…

«Με βοήθησαν ψυχολογικά οι γονείς μου, οι οποίοι με στηρίζουν με κάθε προσωπική θυσία και με ακολουθούσαν στους αγώνες. Αυτό πιστεύω έπαιξε μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά μου και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων, γιατί τόσο στις χαρές, όσο και στις δύσκολες στιγμές είναι δίπλα μου και μου δίνουν δύναμη. Στον πρωταθλητισμό η ψυχολογία του αθλητή είναι το Α και το Ω, οπότε η στήριξη των γονιών μου και των προπονητών μου είναι σημαντική”.

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες…

“Ο αθλητισμός για εμένα είναι τρόπος ζωής, με βοηθάει να  ανταποκριθώ στη δύσκολη καθημερινότητα και να ξεφεύγω από τα μαθήματα.  Μεγαλώνω σε μια αθλητική οικογένεια και από πολύ μικρή μυήθηκα στον αθλητισμό. Από τριών ετών  κάνω σκι και είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Η μέρα μου είναι γεμάτη με σχολείο, προπόνηση και μαθήματα ξένων γλωσσών. Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο κάνω προπόνηση σκι σε παγετώνες στην Αυστρία και το χειμώνα κάθε Σαββατοκύριακο πηγαίνω για σκι σε όποιο βουνό έχει χιόνι. Φέτος η χρονιά ήταν πολύ απαιτητική, αφού πήρα μέρος σε 10 αγώνες στην Ελλάδα και σε δύο στο εξωτερικό. Πήρα επίσης την 1η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες  σλάλομ που είναι το αγαπημένο μου αγώνισμα και έγιναν στα Χάνια στις 18 Μαρτίου”.

Πρωταθλητισμός και στο σχολείο…

“Πηγαίνω στην Γ΄ γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου. Φέτος είχα  επίσης τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να είμαι σημαιοφόρος του σχολείου μου, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και στοχοπροσήλωση. Ήταν όνειρό μου από το δημοτικό. Αναγκάστηκα όμως να θυσιάσω την τόσο σημαντική για εμένα ημέρα της παρέλασης, γιατί την 25η Μαρτίου ορίσθηκε στη Φλώρινα, μετά από αναβολή του, ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς. Έπρεπε να λάβω μέρος για να πραγματοποιήσω τον στόχο  μου και έτσι  αποφάσισα ν’ αγωνιστώ. Ευτυχώς η θυσία μου είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού κατάφερα μετά από δύσκολο αγώνα να κατακτήσω τελικά την πρώτη θέση στο overall της χρονιάς στο αλπικό σκι στην κατηγορία κορασίδων  2 (under 16), με την βαθμολογία από το σύνολο των 10  αγώνων της χρονιάς.  Ήταν μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και με πολλά μαθήματα ζωής. Ελπίζω να είμαι γερή και να συνεχίσω να πρωταγωνιστώ στο αγαπημένο μου άθλημα”.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις