Κυπελλούχος ΕΠΣ Λάρισας ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Το πρώτο του Κύπελλο πανηγύρισε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που επικράτησε στον τελικό της ΕΠΣΛ με 1-0 κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων στο στάδιο Αλκαζάρ. Οι «πράσινοι» που μετά από 44 χρόνια ήθελαν αυτό το τρόπαιο το κατέκτησαν έχοντας την ουσία.

Σε ένα δυνατό παιχνίδι το συγκρότημα του Κώστα Κατσάρα κατάφερε να πάρει τα σκήπτρα του Αχιλλέα σκοράροντας με τέρμα του Καραλούλη στο 64′. Η ομάδα της Τσαριτσάνης διαχειρίστηκε άψογα αυτό το γκολ και παρά το γεγονός πως ο Αχιλλέας είχε τις ευκαιρίες κατάφερε και σήκωσε στο τέλος το τρόπαιο.

Πιο δυνατά μπήκε ο Οικονόμος στο ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 6′ λεπτό. Η μπάλα μετά από φάση διαρκείας έφτασε στο Χάμο, που δοκίμασε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή, αλλά ο έτερος Χάμος κατάφερε να μπλοκάρει στη γωνιά του.

Η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» δόθηκε από ένα λάθος του Νούσια. Ο τερματοφύλακας του Οικονόμου στο 10′ δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα, με τον Νεμπεγλέρα να πιέζει και να τσιμπάει τη μπάλα, αλλά το πλασέ που δοκίμασε έδιωξε σωτήρια ο Κολιός σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 13′ όταν ο Αραπίτσας μπήκε από τα δεξιά μέσα στη περιοχή του Οικονόμου, αλλά ο Νούσιας κατάφερε να διώξει με τον αρχηγό της ομάδας της Τσαριτσάνης να κρατάει το μηδέν.

Έως και τα μέσα του πρώτου μέρους ο Αχιλλέας ήταν αυτός που απείλησε ξανά. Στο 26′ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον Κούλπα στην καρδιά της περιοχής να παίρνει την κεφαλιά με τη μπάλα όμως να περνά πάνω από τα δοκάρια του Οικονόμου.

Δύο λεπτά μετά ο Νεμπεγλέρας έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, με τον έμπειρο μέσο να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο αρχηγός έκανε και τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Καραγκούνης κατάφερε να αποφύγει και τον Νούσια, το τελείωμά του όμως ήταν άστοχο με τη μπάλα να περνά άουτ.

Από εκεί και έπειτα οι ευκαιρίες έλειψαν, με τους φιλάθλους στις κερκίδες του σταδίου Αλκαζάρ να βλέπουν ένα δυνατό ματς με τον κ. Βλιώρα να έχει αρκετό έργο από δυνατές μονομαχίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να πιέζει για το γκολ. Τέρμα που ήρθε στο 64ο λεπτό. Ο Καραλούλης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με συρτό  σουτ από τον άξονα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάμου για το 1-0.

Από την άλλη, ο Αραπίτσας «ντύθηκε» και πάλι μοιραίος καθώς στο 71′ του δόθηκε νέα ευκαιρία να χριστεί σκόρερ και να ισοφαρίσει το ματς, αλλά ξανά από θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Νούσια που έδιωξε ακόμα μία φορά.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Οικονόμος διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του σκορ, με τον Αχιλλέα να έχει τη μπάλα στα πόδια του δίχως όμως να μπορεί να βγάλει κάποια μεγάλη φάση που θα του έδινε την ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς.

Έτσι ο Οικονόμος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το θεσμό του Κυπέλλου κατακτώντας ενώ κυνηγά και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, από την άλλη αντίθετη πορεία για τον Αχιλλέα που υποβιβάστηκε στην Α’ ΕΠΣΛ και παρέδωσε τα σκήπτρα του.

Οι συνθέσεις:

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (57′ Αναγνώστης), Τλούπας (70′ Κομισόπουλος), Αραπίτσας, Καραγκούνης (79′ Κατσανάκης), Βούλγαρης.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (90+4′ Λεβέντης), Χάμος, Καραλούλης (89′ Σαπάκος), Ζηρδέλης, Τόλιος (70′ Δραχαλίβας), Παπαγεωργίου (57′ Ντούφας).

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις