Πιο ουσιαστική η ΑΕΛ, έβαλε τέλος στα όνειρα του Ολυμπιακού Β.

Την πρώτη του ήττα από την ΑΕΛ στη φετινή αγωνιστική περίοδο γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος PlayOFF. Οι «βυσσινοί» του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια παίρνοντας το τρίποντο που τους δίνει βάσιμες ελπίδες για κατάληψη της 3ης θέσης, η οποία ίσως αποτελέσει σκαλοπάτι για την μεγάλη κατηγορία. Αντίθετα η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της βολιώτικης ομάδας, την φέρνει σε δύσκολη θέση ακόμη και για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Το γκολ που έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης πέτυχε ο Μπόγιοβιτς στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ροντέο το 1ο ημίχρονο

Σε παιχνίδι ροντέο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο στο ΕΑΚ καθώς Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕΛ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στην υπόθεση νίκη. Μπορεί το γκολ να μην το πέτυχε καμία ομάδα όμως οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά που συναντήθηκαν οι δύο σύλλογοι στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς βρήκε γρήγορα αντίδοτο στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 8ο λεπτό, όταν ο Μπεριάν σέντραρε, όμως ο Διαμαντόπουλος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση. Η ΑΕΛ απάντησε στο 12’ με τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σουτάροντας από την καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Πριν οι ερυθρόλευκοι ανασυνταχθούν η άμυνα τους βρέθηκε πάλι σε τρικυμία ένα λεπτό αργότερα. Ο Νεμπεγλέρας από θέση φορ απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 17’ άνοιξε ο χορός των κίτρινων καρτών με τον Μελισσά να δέχεται την πρώτη για τράβηγμα στον Διαμαντόπουλο.

Χρειάστηκαν 18 λεπτά για να απειλήσει ο Ολυμπιακός την εστία του Αποστολίδη. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε φάουλ, δίνοντας συρτά στον Ζέρη, αυτός σέντραρε, ο Μπιτάνγκ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με τον Κυζιρίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης, αποτυγχάνοντας όμως να ανοίξει το σκορ από κοντινή απόσταση. Στο 26’ ήταν και πάλι η σειρά των ερυθρολεύκων να φτάσουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος αλλά ο Κοντοδήμος είχε αντίθετη άποψη, κόβοντας τελευταία στιγμή τον Διαμαντόπουλο που έβγαινε σε θέση βολής. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπιτάνγκ να απειλήσει, όμως το συρτό σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 37’ ο Μελισσάς έδιωξε σε κόρνερ αποσοβώντας την παραβίαση της εστίας της ομάδας του μετά την κεφαλιά του Μπάρμπα.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου με την μπάλα να πατάει και τις δύο περιοχές. Έτσι στο 41ο λεπτό ήταν η σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει με τον Δεληζήση να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από πλεονεκτική θέση και μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα άουτ με το σουτ που επιχείρησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπεριάν έπιασε κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 44’ οι Λαρισαίοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Γιαλούσης κράτησε τον Μπόγιοβιτς με τον κ. Λιαχούδη να δείχνει «παίζεται». Η διαμάχη ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του ημιχρόνου, με τους ψυχραιμότερους να …τελειώνουν τον καυγά πριν ξεφύγει.

Πιο δυνατά ο Ολυμπιακός, πιο ουσιαστικά η ΑΕΛ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και πιο αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη, όμως οι «βυσσινοί» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 50’ με τον Μίλαν Μπόγιοβιτς. Ο Σερτζίνιο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ρίζος επιχείρησε άστοχη έξοδο, με τον Σέρβο να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει ουσιαστικός. Έτσι στο 54’ ο Διαμαντόπουλος έπιασε την κεφαλιά στο κόρνερ του Γιαλούση, όμως ο Αποστολίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Στο 58ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το πλασέ του Διαμαντόπουλου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Λάρισας να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πίντο βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού, με τον Ρίζο να βγαίνει νικητής της μονομαχίας.

Ο Ελευθερόπουλος μην έχοντας κάτι να χάσει ρίσκαρε ρίχνοντας και τον Μπαλντοβαλίεφ στη μάχη στη θέση του Στάθη Ρόκα, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2. Η παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου επέλεξαν να θωρακίσουν τα νώτα τους, παίζοντας ταυτόχρονα με τον χρόνο, καθώς έβλεπαν πως οι ερυθρόλευκοι όσο περνούσε ανέβαζαν στροφές με σκοπό την ισοφάριση. Μία ισοφάριση που δεν ήρθε ποτέ, καθώς όποτε χρειάστηκε ο Αποστολίδης ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του, ενώ ο Δεληζήσης αποτέλεσε την κολόνα της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων.

Η ήττα αυτή θέτει τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός στόχων καθώς ακόμη και η 3η θέση που μπορεί να δώσει μία θέση στη Σούπερ Λιγκ απομακρύνθηκε επικίνδυνα. Οι ερυθρόλευκοι πλέον καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό ως το τέλος του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης (82′ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67′ Μπαλντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος

ΑΕΛ (Σ. Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (87′ Σαρακατσάνος), Ελιομάρ (74′ Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Σερτζίνιο (78’ Ενγκεσάν)

Κίτρινες: Διαμαντόπουλος, Ζέρης, Κυζιρίδης – Μελισσάς, Ελιομάρ, Μπόγιοβιτς, Πινδώνης

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Ζυγούρης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις