Σ’ αυτές τις ομάδες ποντάρει ο Παναθηναϊκός για την ανατροπή στην αδειοδότηση

Ο Παναθηναϊκός συμπλέει με τις εφτά ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο, προκειμένου να πετύχει την ανατροπή στο θέμα της αδειοδότησης και να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό παρά το γεγονός ότι οι οφειλές του είναι… αμέτρητες.

Οι «πράσινοι» ακολούθησαν τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τη Λαμία, τον Απόλλωνα Σμύρνης, την Κέρκυρα και τον Πλατανιά, και συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (28/3) με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει του ζήτησαν να βρει λύση, ενώ φέρεται να «απείλησαν» ακόμη και με αντιδράσεις εν όψει του νέου πρωταθλήματος, μην υπογράφοντας την προκήρυξή του.

Η κίνηση του Παναθηναϊκού να πάει με τους «εφτά» μόνο τυχαία δεν είναι. Σε αυτούς θα στηριχθούν οι «πράσινοι» για να αλλάξουν την απόφαση για υποβιβασμό, πάρα το γεγονός ότι στο συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας η αλλαγή δεν πέρασε, αφού την… μπλόκαραν -με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο- οι Άπόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Κέρκυρα.

Στους «7» άστεγους είναι ο Απόλλων Σμύρνης, ο Παναιτωλικός, ο Πλατανιάς που ψήφισαν κατά της αλλαγής, η Ξάνθη που ψήφισε «παρών» και η Κέρκυρα που ψήφισε «λευκό». Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά, άρα δεν έχουν εγγυημένα έσοδα που σημαίνει ότι κινδυνεύουν με υποβιβασμό (και αυτές).

Αν στο έκτακτο Δ.Σ. που αναμένεται συγκληθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με θέμα τα τηλεοπτικά, είναι παρούσες 16 ΠΑΕ, θα πρέπει να ψηφίσουν 12 υπέρ της αλλαγής για να ισχύσει αυτή. Οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος που είπαν «ναι» στην συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας (αν δεν υπάρξουν διαρροές) και άλλες πέντε.

Από τις υπόλοιπες ΠΑΕ δηλαδή, οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν με το μέρος τους πέντε. Οι… φήμες λένε ότι θα αλλάξουν στάση ο Παναιτωλικός, η Κέρκυρα και ενδεχομένως ο Απόλλων Σμύρνης και η Ξάνθη. Καμία από αυτές τις ομάδες δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο άρα δεν έχει εγγυημένα έσοδα και θεωρητικά κινδυνεύουν και αυτές.

Τώρα, γιατί αν και κινδυνεύουν, δεν ψήφισαν υπέρ της αλλαγής, είναι παράδοξο.

Αν δεν συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός «5» πάντως, η λύση θα είναι μία… απουσία! Τα 3/4 που απαιτούνται είναι στο σύνολο των ομάδων που θα είναι παρούσες στο συμβούλιο: 12 στις 16 δηλαδή. Αν οι ομάδες είναι λιγότερες, τότε λιγότεροι θα είναι και οι απαιτούμενοι ψήφοι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις