Κέρδισε (0-2) στο “χορτάρι” τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ

Mια… νέα αρχή έκανε στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, θέλοντας να αφήσει πίσω του το δύσκολο διάστημα που έζησε λόγω των αποφάσεων στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και το πραγματοποίησε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Μέσα στο γήπεδο και απέναντι στον Ατρόμητο.

Παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημά του, ο Δικέφαλος βρήκε στο α΄ημίχρονο το γκολ που έψαχνε στο πρόσωπο του Κάμπος μετά από μια εξαιρετική συνεργασία των “ασπρόμαυρων”. Ο -πάντα αξιόμαχος- Ατρόμητος δέχθηκε ένα ακόμη γκολ με την έναρξη του β΄μέρους, αυτήν την φορά από τον Κρέσπο, ο οποίος σφράγισε τη νίκη για τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-0.

Το φιλμ του αγώνα:

Επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στο Περιστέρι, σε μια έδρα που παραδοσιακά του βάζει δύσκολα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την σέντρα του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά τον Δικέφαλο.

Ο… ορεξάτος Ατρόμητος

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος… ενεργοποίησε τον Πασχαλάκη, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ που έπιασε ο Μπρούνο έξω από την περιοχή, με τον Βασιλακάκη στην εξέλιξη της φάσης να δοκιμάζει νέο σουτ χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατήρι.

Με τους Μάντσον και Μπουσουλάζιτς να έχουν… στοχεύσει πάνω σε δυο δημιουργικούς παίκτες του Δικεφάλου και συγκεκριμένα στους Πέλκα και Μαουρίσιο, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δυσκολεύονται να αναπτυχθούν και να βρουν χώρους, αρκούμενοι περισσότερο σε ατομικές εμπνεύσεις όπως αυτήν του Βιεϊρίνια στο 17΄.

Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε τον Βασιλακάκη, επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Ατρόμητου και πέρασε κόρνερ. Η απάντηση των Περιστεριωτών ήρθε στο 25΄ μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, με τον Πασχαλάκη να διώχνει και πάλι εντυπωσιακά.

Γκολ για σεμινάριο από τον ΠΑΟΚ!

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ισορροπεί σταδιακά το παιχνίδι, να δείχνει απειλητικές διαθέσεις, κάτι που εξαργύρωσε στο 36΄μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του σε στημένη μπάλα. Ο Πέλκας έδωσε στον Βιεϊρίνια, ο Πορτογάλος με την μία στον Κάμπος και ο τελευταίος με μια ψηλοκρεμαστή λόμπα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Πρόκειται για την έκτη ασίστ του Πορτογάλου και το έκτο γκολ του Κάμπος.

Με την κατοχή στο 43-57% και τις τελικές 5-6 αλλά τον ΠΑΟΚ να προηγείται με το γκολ του Κάμπος, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

“Μαγικός” Πέλκας, γκολ Κρέσπο και… 0-2

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, παρά την διάθεση του Ατρόμητου να φέρει στα ίσα το ματς. Στο 56΄ο Πέλκας με μια μαγική ενέργεια, δύο ντρίμπλες μέσα στην περιοχή και κατόπιν το παράλληλο γύρισμα για τον Κρέσπο, δημιούργησε τις συνθήκες για τον Ισπανό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2 για τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Αλλαγές από Κάναντι – Απάντηση από Λουτσέσκου

Βλέποντας πως η ομάδα του βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ο Κάναντι θέλησε να δώσει μια νέα… πνοή στους γηπεδούχους, περνώντας τον νεαρό Κωτσόπουλο στη θέση του Ντάουντα και λίγο αργότερα τον έμπειρο Ούμπιδες προκειμένου να ξεκουράσει τον Βασιλακάκη.

Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου απέσυρε τον Λημνιό, έριξε τον Μπίσεσβαρ και άλλαξε πτέρυγα στον Κάμπος, με τον Ολλανδό να εναλλάσσεται με τον Πέλκα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 77΄ έκανε την επανεμφάνισή του και ο Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα, με τον Μαροκινό να καταγράφει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του μετά την επάνοδό του από τον τραυματισμό του.

Οι αλλαγές των δυο προπονητών αλλά και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε θέσει για τα καλά τις βάσεις για το “τρίποντο” δεν βοήθησαν το ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Ατρόμητο να σημειώνει μια υποψία φάσης με το σουτ του Μπουσουλάτζιτς στο 78΄και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ, όταν ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι αλλά έστειλε την μπάλα έξω, με το 0-2 να παραμένει μέχρι το τέλος και τον ΠΑΟΚ να σφραγίζει ένα ακόμη “τρίποντο” με τις υπογραφές Κάμπος – Κρέσπο.

Συνθέσεις: 

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Σάκιτς, Κυβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Μάντσον, Μπουσουλάζιτς, Βασιλακάκης (Ούμπιδες 75΄), Ντιγκινί, Μπρούνο, Ντάουντα (Κωτσόπουλος 60′ )

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (Ελ Καντουρί 77′ ), Κάμπος (Μακ 83′ ), Λημνιός (Μπίσεσβαρ 64΄), Πρίγιοβιτς.

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι, τοποθετώντας τον Ανδρέα Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Καρασαλίδη, Σάκιτς τετράδα στην άμυνα. Μπουσούλατζιτς και Μάντσον ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Βασιλακάκη μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή και τους Μπρούνο-Ντιγκινί στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Ντάουντα αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Ατρόμητο.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Μαλεζά, Κρέσπο, Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα. Ο Ζοσέ Μαουρίσιο και ο Χοσέ Κάνιας αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Πέλκα σε πιο προωθημένο ρόλο και τους Τζάλμα-Λημνιό στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτέλεσε την επιθετική “αιχμή” του ΠΑΟΚ.

Αυτοί έκριναν το ματς:

O Tζάλμα Κάμπος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ, σκοράροντας ένα όμορφο γκολ, κυρίως λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας των παικτών του Δικεφάλου, με τον Άνχελ Κρέσπο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα για τους «ασπρόμαυρους» με πλασέ από κοντινή απόσταση, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Δημήτρη Πέλκα.

To ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το “διπλό” από το γήπεδο του Περιστερίου, κάνοντας μια ακόμη καλή εμφάνιση εκτός έδρας, δίνοντας παράλληλα τις δικές του απαντήσεις εντός του αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, ο Ατρόμητος ήταν για ακόμα ένα ματς αξιόμαχος, όμως «πλήρωσε» τις αμυντικές του… ανορθογραφίες, δεχόμενος δύο γκολ από τον ΠΑΟΚ, στην τέταρτη ήττα του από τον Δικέφαλο την φετινή σεζόν.

Ο έλεγχος της διαιτησίας:

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η διαιτησία του Αθανάσιου Τζήλου και των βοηθών του, σε ένα εύκολο απόγευμα για τον “άρχοντα” της αναμέτρησης δεδομένου πως τους βοήθησε και η εξέλιξη του ματς.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις