Νίκη με… ανατροπή, για την Ακρόπολη

Νικηφόρα πέρασε η Ακρόπολη από την Αγχίαλο, επικρατώντας στην έδρα του Πυράσου με 1-2,  σε μία αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι άνοιξαν από πάρα πολύ νωρίς στο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα δικά τους τέρματα στο δεύτερο μέρος  του αγώνα, κάνοντας την ανατροπή.Για τις δύο ομάδες χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες,  με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγο πριν το φινάλε υπήρξε μία φάση στην οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πολύ έντονα για ακυρωθέν γκολ. Δοκάρι στις καθυστερήσεις για την Ακρόπολη.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό στο χώρο του κέντρου, αποδέκτης της μπάλας  έγινε Ζαχαράκης, που έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Σαμαρά  κι αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σταμέλου, ο οποίος έπεσε σωστά, απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να κλειδώσουν το παιχνίδι, η Ακρόπολη σταδιακά άρχισε  να ανεβάζει τη δική της απόδοση, δημιούργησε μετά το 35’ τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει, κάτι που θα μπορούσε να έχει γίνει στο 43΄, όταν ο Κόκκας εκτέλεσε φάουλ, ο Τσιλίγκος απέκρουσε ασθενώς,  ο Αξιώτης έκανε την προβολή στέλνοντας τη πάλα προς τα δίχτυα, ωστόσο πριν αυτή περάσει τη γραμμή τέρματος, ο Μόσιος που ήταν σε θέση οφ σάιντ χωρίς λόγο ακούμπησε τη μπάλα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί – σωστά- το γκολ. Έτσι το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και στο 53’ από πολύ ωραία κάθετη μπαλιά του Κόκκα στην πλάτη της άμυνας, ο Μόσιος κρέμασε τον Τσίλιγκο, κάνοντας το 1-1.
Ακολούθησαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Μιχολίτση (68’, 73’ και 74΄) ο οποίος τελικά στο 78’ κατάφερε  να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του σημειώνοντας το 1-2.
Στο 85’ Ζαχαράκης πέρασε πέντε αντιπάλους, έκανε ένα δυνατό σουτ που κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα, ωστόσο λίγο αργότερα το γκολ ακυρώθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι η μπάλα ακούμπησε στον Σιώμο, που κατά την άποψη των διαιτητών ήταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που κατηγορηματικά αντικρούουν οι γηπεδούχοι,  που φυσικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ακυρωθέν γκολ.
Η τελευταία μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στην Ακρόπολη και είναι στο 91ο λεπτό Όταν απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόκκα έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Τσιλίγκου

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου, Δ. Τσάμης Δ (78’ Γάτος), Μπασδάνης, Γιοβάνης, Γ. Τσάμης (84’ Σταντζούρης), Μαρμπούτας (60’ Φούκης), Ζαχαράκης, Σαμαράς, Ίμπρα (60’ Τσάκαλος), Σιώμος
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Σταμέλος, Παπαεμμανουλίδης (46’ Βλιώρας), Τ. Κολημήτρας, Κ. Κολημήτρας, Τσιαντής, Χάνος, Μαυρίδης (46’ Μιχολίτσης) Μόσιος, Τσουκάλης, Αξιώτης (46΄ Παγώνης) Κόκκας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις