Ελπίζει σε παράταση και αλλαγή ποινής ο Παναθηναϊκός

Ο Μάρτιος παρήλθε, ο Απρίλιος μπήκε και ο κλοιός σφίγγει για τον Παναθηναϊκό. Πρακτικά οι ΠΑΕ είχαν μέχρι χθες δικαίωμα να συμπληρώσουν τους φακέλους τους για εξασφάλιση άδειας και αυτός των «πράσινων» έχει πάρα πολλές ελλείψεις, αφού οι περισσότεροι πιστωτές δεν έχουν υπογράψει διακανονισμούς, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα ο φάκελος του Παναθηναϊκού θα απορριφθεί και βάσει των κείμενων διατάξεων προβλέπεται ποινή υποβιβασμού. Ωστόσο στις τάξεις του «τριφυλλιού» έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην UEFA και την ΕΠΟ. Η ομοσπονδία έχει καταθέσει αίτημα για δεκαπενθήμερη παράταση στην προθεσμία για τη συμπλήρωση των φακέλων, ωστόσο λόγω του Πάσχα των καθολικών η απάντηση της UEFA δεν αναμένεται νωρίτερα από την Τρίτη.

Πέρα όμως από τηνπαράταση, ο Παναθηναϊκός ποντάρει περισσότερο στην τροποποίηση των ποινών για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν άδεια. Ο κανονισμός μπορεί να τροποποιηθεί μόνο από την ΕΠΟ και προτού οι φάκελοι εξεταστούν από την Επιτροπή Αδειοδότησης. Η διοίκηση των «πράσινων» ελπίζει πως με τις πιέσεις και της Super League θα μετατραπεί η ποινή υποβιβασμού σε αγωνιστικές και οικονομικές κυρώσεις. Αυτός είναι και ο πιο ρεαλιστικός δρόμος για να σωθεί η ΠΑΕ, αφού ακόμη κι αν εξασφαλιστεί παράταση για τη συμπλήρωση των φακέλων, είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία με όλους τους πιστωτές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις