Βήμα πρόκρισης για τους δικηγόρους Βόλου, 1-1 στην Έδεσσα

Σ’ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που διεξήχθη χθες στα πλαίσια του 1ου ομίλου του Πανελληνίου Δικηγορικού Πρωταθλήματος, η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από την Καλή Πέλλας και διατήρησε τόσο το αήττητό της, όσο και την πρωτοπορία της στη βαθμολογία του ομίλου. Σκόρερ ο Αντώνης Κανταρτζής για τους Βολιώτες.

Το παιχνίδι διεξήχθη σ’ έναν κακό αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε την ομάδα του Αποστόλη Ταμπακόπουλου, να αποδώσει το στρωτό και αποδοτικό ποδόσφαιρο που είχε παρουσιάσει σε προηγούμενα ματς.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο με τους Βολιώτες να χάνουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, με σουτ των Αρβανιτόπουλου και Λιβογιάννη από καλές θέσεις να αποκρούονται.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη έχασαν μια κλασική ευκαιρία, που βρήκε τον γκολκίπερ Γούση να νικά σε τετ α τετ τον Εδεσσαίο επιθετικό. Χωρίς να ασκεί πίεση, η ομάδα της Έδεσσας ευτύχησε να προηγηθεί ένα λεπτό πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, με σουτ από την καρδιά της περιοχής, έπειτα από φάση διαρκείας.P5090003 Αντιγραφή

Πάνω σειρά (από αριστερά): Μπατής, Κανταρτζής, Ρηγόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Μόσχος, Καπάτος, Τζαρτζάνης, Γούσιος, Γούσης, Τσόπελας
Κάτω σειρά: Τσούκας, Βολιώτης, Μπακαλιάνος, Δανόπουλος, Σκυριανός, Λιβογιάννης, Τσιαμήτας, Τσάτσος

Στο δεύτερο μέρος, ο Δ.Σ.Β. μπήκε με διάθεση να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάτι το οποίο συνέβη μετά την είσοδο του Αντώνη Κανταρτζή στο ματς, στο 55ο λεπτό. Ο επιτελικός χαφ του Δ.Σ.Β. νοικοκύρεψε, μαζί με το Γιάννη Τσούκα, ο οποίος πέρασε επίσης ως αλλαγή στο ματς, το παιχνίδι των Βολιωτών στο νευραλγικό χώρο του κέντρου.

Ο Κανταρτζής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «χρυσή αλλαγή», αφού στο 60ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα, με δυνατό και ξαφνικό δεξί σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της εστίας.

Το ματς μετά το 1-1 απέκτησε άγρια ομορφιά, καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Οι Βολιώτες με εσωτερικές αλλαγές, είχαν καλύτερη λειτουργία, αλλά δυσκολεύτηκαν πολύ από το σκληρό, αντικανονικό και συχνά ατιμώρητο παιχνίδι των γηπεδούχων πάνω στα επιθετικά ατού τους και κυρίως στο Γιώργο Δανόπουλο.

Οι Εδεσσαίοι προσπάθησαν κυρίως με στημένα να φέρουν την μπάλα στην περιοχή και έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Γούση να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια και τον επιθετικό της Έδεσσας να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στην επαναφορά.

Οι Βολιώτες έχασαν ευκαιρίες, με πιο αξιοσημείωτες το βολέ του Δανόπουλου, μετά από εντυπωσιακό σλάλομ, προ του εξερχόμενου κίπερ, που πέρασε άουτ και την υπέροχη προσπάθεια του Αρβανιτόπουλου, που τροφδοτήθηκε από το Λιβογιάννη, και έσκαψε από πλάγια θέση τον εξερχόμενο τερματοφύλακα, ο οποίος, όμως, στάθηκε τυχερός, αφού είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τον βαθμό να είναι σημαντικός για την ομάδα της Μαγνησίας, που έχει αβαντάζ 3 βαθμών από τη δεύτερη Βέροια, την οποία υποδέχεται την ερχόμενη, προτελευταία, αγωνιστική. Σε περίπτωση νίκης, ο Δ.Σ.Β. θα κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Δ.Σ. Βόλου είναι αήττητη, αφού νίκησε εκτός έδρας (0-4) Αλεξανδρούπολη (ομάδα που αποχώρησε από το πρωτάθλημα), εντός έδρας την Έδεσσα (5-1) και την Καβάλα (3-1) και απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλίες σε Βέροια (2-2) και Έδεσσα (1-1).

Δ.Σ.Βόλου (Α. Ταμπακόπουλος): Γούσης, Τζαρτζάνης (Κανταρτζής), Καπάτος, Γούσιος, Σκυριανός, Τσάτσος, Μόσχος, Αρβανιτόπουλος, Λιβογιάννης, Τσιαμήτας (Τσούκας), Δανόπουλος
Την αποστολή της ομάδας ενίσχυσαν και οι Μπακαλιάνος, Βολιώτης, Μπατής, Τσόπελας και Ρηγόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις