Γραμμένος: «Εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει Grexit»

Στην εκπομπή «Η δίκη στον ΣΚΑΪ», φιλοξενήθηκε ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αναφερόμενος στην πιθανότητα Grexit, ήταν ξεκάθαρος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι μαζί με τους συνεργάτες του θα πράξουν τα δέοντα.

Επίσης, δήλωσε υπέρμαχος του VAR, το οποίο ναι μεν θα περιορίσει τα συναισθήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι μια αναγκαιότητα, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα του λάθους.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

Για το Grexit: «Θα το πω ξεκάθαρα και για μια και τελευταία φορά. Αυτή η διοίκηση, θα κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει και το Grexit, που ενδεχομένως κάποιοι να επιθυμούν, δεν πρόκειται να συμβεί σε αυτή τη χώρα.

Εγγυώμαι προσωπικά τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου και οι φίλοι με τους οποίους βρισκόμαστε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε».

Για το αν θα παραιτηθεί αν υπάρξει Grexit: «Υπάρχει άνθρωπος που θα γινόταν τέτοιο πράγμα και θα καθόταν στη θέση του; Αλλά είναι υποθετική η ερώτηση».

Για το VAR: «Πάντα θα υπάρχει το ανθρώπινο λάθος. Κανείς δεν θέλει την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι παιχνίδι των λαθών. Είναι ένα άθλημα, το οποίο έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων.Το αίσθημα της απογοήτευσης, το αίσθημα της ικανοποίησης.

Είναι πιθανό, με το VAR, αυτά να περιοριστούν, αλλά το θέμα είναι, ποιο είναι το διακύβευμα. Άποψή μου είναι, και γι’ αυτό είμαι υπέρμαχος του VAR, είναι πως πρόκειται για μια αναγκαιότητα.

Θα υιοθετήσουμε το γερμανικό μοντέλο. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά η τελική απόφαση θα ανήκει στον διαιτητή του αγώνα, αφού ειδοποιηθεί να δει στην οθόνη ένα πιθανό σφάλμα. ΄Δεν θα είναι μόνο ο Κουκουλάκης στον κεντρικό έλεγχο».

Για την επιστολή με σφαίρα που είχε λάβει: «Το αίσθημα που δοκίμασα τότε ήταν πίκρα και απογοήτευση. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ανοίγεις έναν φάκελο και να βρίσκεις μια σφαίρα. Είναι αλήθεια ότι είμαι αναγκασμένος να ζω υπό επιτήρηση ανθρώπων που με προστατεύουν, αλλά δεν έχω μετανιώσει καθόλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις