Μάχη σαν… τελικός στο Τορίνο

Σχεδόν δέκα μήνες μετά τον μεταξύ τους τελικό, Γιουβέντους και Ρεάλ συναντώνται δύο φάσεις νωρίτερα, απόψε, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.
Η «Γηραιά Κυρία», που ψάχνει τη ρεβάνς για το βαρύ 4-1 στο Κάρντιφ, είναι σε ανοδική πορεία και έχει ανακτήσει για τα καλά την πρωτοπορία στη Serie A από τη Νάπολι. Ο Μαξ Αλέγκρι, πάντως, έχει αρκετούς αγωνιστικούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Πιάνιτς και Μπενατιά, ο τραυματίας Μπερναντέσκι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μάντζουκιτς και Σάντρο.
Στον αντίποδα, η «βασίλισσα» ταξίδεψε στο Τορίνο με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματία Νάτσο, αλλά και γνωρίζοντας πως μόνο η κατάκτηση του Champions League θα σώσει τη φετινή αποτυχημένη εντός των τειχών σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει καταλήξει στους δέκα και πονοκεφαλιάζει για το ποιος από τους Μπέιλ, Ασένσιο, Λούκας και Ίσκο θα συμπληρώσει την ενδεκάδα.
Η προϊστορία είναι σχετικά ισορροπημένη. Σε 19 αγώνες η μεν Γιουβέντους μετρά 8 νίκες και η Ρεάλ 9, ενώ τα γκολ είναι 22-22. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1962 κερδίζοντας η μία στην έδρα της άλλης με 1-0, αλλά στο… μπαράζ που έγινε στο Παρίσι οι Μαδριλένοι πήραν την πρόκριση με 3-1. Στους «8» είχαν αναμετρηθεί και το 1996, με τη «Γιούβε» να ανατρέπει το 1-0 του πρώτου αγώνα με 2-0 στη ρεβάνς.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ. Στο όριο καρτών, εν όψει και της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης, είναι για τη «Γιούβε» οι Κιελίνι, Σάντρο και Μπετανκούρ και για τη Ρεάλ ο Ράμος.

Πιθανές συνθέσεις:
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Ασαμόα, Κεντίρα, Μπετανκούρ, Ματουιντί, Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα, Ιγκουαΐν.
Ρεάλ: Νάβας, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (Μπέιλ, Ασένσιο, Λούκας), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις