Διακρίσεων συνέχεια για τον ΣΔΥ Βόλου (photos)

Μεγάλες στιγμές εκτυλίχθηκαν τη Κυριακή για τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του στη Θεσσαλονίκη και τον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος. 20.000 δρομείς από όλο το κόσμο έτρεξαν στους αγώνες της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους και 19 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, με συνέπεια ο σύλλογος να δίνει ανελλειπώς το παρών στον αγώνα από τότε που ξεκίνησε, το 2006.

Πολύ καλοί ήταν μάλιστα οι χρόνοι που πέτυχαν πολλοί δρομείς του ΣΔΥΒ. Ο Σπαρταθλητής Κώστας Λαζαρίδης τερμάτισε σε 3.08.42, ο Κώστας Μπράτσος σε 3.22.37, ο Νίκος Μόσιος σε 3.32.26 καταρρίπτοντας κατά 31 λεπτά το ατομικό του ρεκόρ. Κατά 42 λεπτά βελτίωσε την επίδοσή της η Αλεξία Τζήμου. Ο Θωμάς Μαλιαχόβας με επιτυχία έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο, ενώ 46 Μαραθωνίους σε δεκαετίες πορείας έφτασε ο Γιώργος Γκαβαρδίνας. Δεκάδες Μαραθωνίους έχει συμπληρώσει επίσης η Βάσω Τασιώνη. Τα 42.195 μέτρα έτρεξαν επίσης οι Σάκης Κράβαρης, Ηλίας Μακρυγιάννης συνεχίζοντας το δικό τους σερί, ενώ ο γιος του Γιάννος έτρεξε στον Παιδικό Αγώνα.

Έξι δρομείς του ΣΔΥΒ μετείχαν στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, και τρεις στα 5 χιλιόμετρα (μία διπλή συμμετοχή). Η αποστολή μάλιστα συναντήθηκε με τη κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου, αθλήτρια με αθέατη αναπηρία που από τη Κύπρο, που θα τιμήσει και φέτος με τη συμμετοχή της τον Ημιμαραθώνιο Βόλου στις 21 του μήνα.

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά η παρουσία του ΣΔΥ Βόλου:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κώστας Λαζαρίδης
Κώστας Μπράτσος
Νίκος Μόσιος
Θωμάς Μαλιαχόβας
Σάκης Κράβαρης
Ηλίας Μακρυγιάννης
Γιώργος Γκαβαρδίνας
Αλεξία Τζήμου
Βάσω Τασιώνη

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κώστας Παλάντζας
Ηλίας Πατσαρούχας
Γιώργος Αλμπανούδης
Κώστας Τακόπουλος
Χαράλαμπος Γιώτας
Θεοδόσης Μπαντίδος

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Κώστας Παλάντζας
Βασίλης Τουμπουσίδης
Μαρία Κανάκη

Παιδικός Αγώνας
Γιάννος Μακρυγιάννης
συνοδός Αγγέλα Αντωνίου

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε για 3η συνεχόμενη βδομάδα ο Αχιλλέας Γιαννούλας. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε στη 2η θέση στη γενική κατάταξη στον Ημιμαραθώνιο που έγινε τη Κυριακή παράλληλα με τον Μαραθώνιο Ολυμπίας.

Τον πρώτο της αγώνα στο 2018 έτρεξε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Κατερίνα Καραντζιά, συνοδευόμενο μάλιστα με επιτυχία καθώς τερμάτισε 3η στη κατηγορία της στα 5 χιλιόμετρα του Kallithea Run που έγινε τη Κυριακή. 1.136 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα, 2.000 συνολικά, ενώ επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης ήταν η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Gabriela Szabo.

Στον 5ο Ορεινό Αγώνα Γερανείων έτρεξε επίσης τη Κυριακή η Μάρθα Ξηροφώτου. Ο αγώνας είναι απόστασης 22 χιλιομέτρων και γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου Κορινθίας.

Στην τελική ευθεία για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου – 25ο Δρόμο Υγείας

Στις 21 του μήνα θα γίνει το γεγονός της χρονιάς για τη πόλη μας. Ο 4ος Ημιμαραθώνιο Βόλου μαζί με τον παράλληλο 25ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων και τον Παιδικό Αγώνα θα φέρουν χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες στη πόλη μας από όλη την Ελλάδα αλλά και τη Κύπρο.

Η διοργάνωση ανακοίνωσε τη σημαντική βοήθεια που θα παρέχει στους δρομείς με τους «λαγούς» (pace makers), οι οποίοι θα βοηθήσουν τους δρομείς που θα επιδιώξουν ένα συγκεκριμένο χρόνο ή το ατομικό τους ρεκόρ στον αγώνα. Οι χρόνοι που ορίστηκαν για τους «λαγούς» είναι οι 1.30, 1.40, 1.50, 2.00 και οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου που αναλάβουν τη βοήθεια αυτή είναι οι Ζήσης Τσουρέλης, Ορέστης Πατρώνης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Οι παροχές που προσφέρει η διοργάνωση στους αγωνιζόμενους χαρακτηρίζονται ως από τους πλέον άρτιους για οποιονδήποτε αγώνα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εγγραφές λήγουν τη Δευτέρα 16 Απριλίου, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη κάνουν στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr, ή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ, και δεκάδες μεμονομένοι εθελοντές.

Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 21 Απριλίου 2018 στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.

Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.

Αναμνηστικό t-shirt θα λάβουν όλοι οι εθελοντές το οποίο θα είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για αυτούς, και το προσφέρει η ΕΨΑ.

 

Δελτίο Τύπου ΣΔΥ Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις