Παραμένει στην Α1 ΕΣΚΑΘ η Αγριά B.C

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση  η ΕΣΚΑΘ έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου της κ. Δημήτρη Ντούγκου για  να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο της Α1 κατηγορίας σε δώδεκα (12). Εφόσον ισχύσει αυτό, θα παραμείνει στην Α1 ΕΣΚΑΘ, χωρίς να δώσει αγώνα μπαράζ η Αγριά B.C

Για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων,παραμένουν απευθείας (δίχως μπαράζ) οι ομάδες που τερμάτισαν στην προτελευταία θέση σε 1ο και 2ο Όμιλο (Αγριά B.C- Φαλώρεια). Θα παίξουν μπαράζ που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο (πιθανότητα στα Φάρσαλα το Σάββατο 14 Απριλίου), οι τελευταίες των ομίλων, που είναι  ο Φοίβος Γιαννούλης στον 1ο και ο  Ολυμπιακός Καρδίτσας στον 2ο Όμιλο με φόντο την παραμονή στην ανανεωμένη πλέον Α1 ΕΣΚΑΘ.

Έτσι, μετά την άνοδο μιας ομάδας στην Γ’ Εθνική και μιας ομάδας που θα υποβιβαστεί, για να σχηματιστεί ο αριθμός 24 και έτσι να έχουμε τους  δύο ομίλους των 12 ομάδων στην Α1, θα έχουμε την άνοδο των τριών πρώτων από κάθε όμιλο της Α2 κατηγορίας. Βέβαια, αυτό θα έχει άμεση σχέση με τους Ικάρους Τρικάλων, εφόσον δηλαδή η ομάδα καταφέρει και παραμείνει στη Γ’ Εθνική .
Σε περίπτωση υποβιβασμού των Ικάρων θα δώσουν αγώνα  μπαράζ οι τρίτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα των δύο ομίλων της Α2 ΕΣΚΑΘ. για το ποια θα ανέλθει στην Α1.

Όσο για την Α2 ΕΣΚΑΘ, οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 11 ομάδων, που μετά την άνοδο όσων αναφέραμε παραπάνω και την αποχώρηση των ομάδων των Κ-21 που θα παίξουν σε ένα καινούργιο ξεχωριστό όμιλο που θα αποτελείται μόνο από ομάδες Νέων,  για να δημιουργηθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ομάδων θα έχουμε μόνο τον υποβιβασμό του Τυρνάβου και θα ανέβουν από την Β’ ΕΣΚΑΘ εκτός από τις ομάδες που έχουν πάρει ήδη την άνοδο και ο BC Volos , o Kρόνος Τρικάλων καθώς και ο Α.Ο.Σουφλαρίων

πηγή: billKara.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις